Покупка на бойлер

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
vit_autosofia
Автомобил: Мерцедес W210 2002г
Двигател: 2700CDI
Контакти:

Покупка на бойлер

Мнениеот vit_autosofia » Сря 27 яну 2010 6:40

Предстои ми закупувне на бойлер.Бях решил да купувам хоризонтален за да не ми заема много място.Но подочух,че КПД-то им е по-ниско от вертикалните бойлери.Какво ще ме посъветвате.Някой с опит от двата типа бойлери има ли?

Последна промяна от vit_autosofia на Сря 27 яну 2010 8:20, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Покупка на бойлер

Мнениеот parno » Сря 27 яну 2010 7:37

по въпроса ти не мога да се изкажа но мога да те посъветвам какво да не купуваш
не си вземай ViCom
голям боклук
бавно стопля а понякога и не на цяло
вече идва човек да го ремонтира след като стоях седмица без него

Потребителски аватар
olele39
Автомобил: Sharan
Двигател: AUY 4motion

Мнениеот olele39 » Сря 27 яну 2010 8:21

Ако мястото ти позволява е по-добре да е вертикален. Правилно си подразбрал. Препоръчвам ти "Елдом инвест". Неръждавейка. Оптималният обем за едно домакинство е 80 или 100 литра.

Потребителски аватар
vanko_VW
Автомобил: Ford Focus
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Сря 27 яну 2010 8:29

olele39 написа:Ако мястото ти позволява е по-добре да е вертикален. Правилно си подразбрал. Препоръчвам ти "Елдом инвест". Неръждавейка. Оптималният обем за едно домакинство е 80 или 100 литра.

:да:

родителите ми са с такъв бойлер и са мн доволни,а аз съм с TESY :arrow: също съм много доволен,но аз се прецаках и си взех 2киловата,ако се спреш на TESY си вземи 3киловата :wink:

Потребителски аватар
yori
Автомобил: VW Golf II
Двигател: PB 1991
Контакти:

Мнениеот yori » Сря 27 яну 2010 10:38

взимай на "Елдом инвест"! ако е неръждавейка имаш 10 години гаранция на водосъдържателя и 5 на останалото! у дома сме с такъв от доста години и единственото, което му стана, е че се пълни с варовик от хубавата варненска вода!

Потребителски аватар
BoU
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: AFN

Мнениеот BoU » Сря 27 яну 2010 10:47

"Елдом инвест" колеги ако знаите как се правят тези боилери никои нама да иска да си земи билсам на практика там нямам думи присто

Потребителски аватар
vit_autosofia
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Сря 27 яну 2010 11:10

въпроса е с 80л.хоризонтален бойлер дали ще мога да се скъпя.

Потребителски аватар
beuchat
Автомобил: 1990 Golf 2
Двигател: 1.6 EZ

Мнениеот beuchat » Сря 27 яну 2010 11:58

Аз от Елдом Инвест,не съм доволен изобщо :не: !Не стопля водата докрай,стрелката не отчита вярно стоплената вода :screwy .

Потребителски аватар
nosex
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nosex » Сря 27 яну 2010 12:07

yori написа:взимай на "Елдом инвест"! ако е неръждавейка имаш 10 години гаранция на водосъдържателя и 5 на останалото! у дома сме с такъв от доста години и единственото, което му стана, е че се пълни с варовик от хубавата варненска вода!

С жената си купихме 2 такива по 80л. със серпентини, като втория е по-тумбест и по-къс - никакви грижи досега вече 4-5 години. :wink:
Взимай смело! :да:

Последна промяна от nosex на Сря 27 яну 2010 12:14, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Сря 27 яну 2010 12:14

vit_autosofia написа:въпроса е с 80л.хоризонтален бойлер дали ще мога да се скъпя.

С хоризонтален ще се изкъпеш, но наистина КПД-то е по слабо от вертикалния. Един съвет относно монтажа ако се спреш на хоризонтален бойлер - Слагай при възможност шпилки през стената, защото с обикновени дюбели ми се е случвало 2-3 пъти да държа бойлер в ръцете докато го източа.

beuchat написа:Аз от Елдом Инвест,не съм доволен изобщо :не: !Не стопля водата докрай,стрелката не отчита вярно стоплената вода :screwy .

С четвърт оборот на ляво или на дясно се вади тоя термометър скапан и хубаво изчисти пяната под него. Понеже е останала пяна и не контактува добре термометъра със съда и затова не показва вярно.
Друга особеност им е че термо регулатора при работа на ел. енергия е на около 60-65 градуса, със топлообменника от парното го нагряваш до 75-80.

Потребителски аватар
vit_autosofia
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Сря 27 яну 2010 18:04

А как да го монтирам за стената?Стената е изградена от гипсокартон на конструкция.

Потребителски аватар
olele39
Автомобил: Sharan
Двигател: AUY 4motion

Мнениеот olele39 » Сря 27 яну 2010 19:03

Монтира се на тавана с ъглови планки, изработени по поръчка. :Mr Green Fun

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Сря 27 яну 2010 21:28

olele39 написа:Монтира се на тавана с ъглови планки, изработени по поръчка. :Mr Green Fun

:да: Иначе шъ падне барабар със стената

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Сря 27 яну 2010 21:40

Колега,ако имаш възможност слагай вертикален .Наистина КПД -то е по голяма.Но не залагай на Дипломат/елдом /Смених бойлер на елдом 16 годишен който за тези години не е направил никъкав проблем.двама човека го изнесохме едва.Вярно котлен камък сигурно имаше една педя.Слажех дипломат .Със стария трима човека се къпехме и оставаше вода .С тоя се къпя аз и за следващия ако влезе след мен -вода йок.Меря температура на водата -65гр напълно загрял и изключил.Вдигам гири на магазина че по спецификация го дават 75 гр.Идва техник и му казвам"-смени термарегулатора".Инженер съм и мога да си сменя каквото реша и сам но нали гаранции глупости и т.н.Той ми казва какъвто и да ти сложа от нашите се тя.Нарочно са настроени на по ниска температура за да не вдигат налягане/естествено/.Сложи нов -наистина същата работа.Натиснах аз да разгледам терморегулатора и о чудо -китайски боклук без пломба-червената боя в/у болчето за регулация.Настройх го да изключва по късно но взе че сработи термичната защита.Абе самия факт ,че го носих и закачих сам -направи си извода.Говоря зя идентични 80л бойлери.Четох хубави неща за Светльо Шишков но не съм се уверил лично.Само да не вземеш да залитнеш на Матев че.......

Потребителски аватар
nii
Незабравим член
Автомобил: Golf 2 Automatic
Двигател: RP

Мнениеот nii » Сря 27 яну 2010 22:42

имам 3 елдом инвеста, по 50л хоризонтални емайлирани 2KW. бачкат си екстра, влизам къпя се, докато си взема хавлията и изляза пак са загрели , влиза следващия човек и продължава с къпането. нямам оплаквания.
родителите ми имат аристон 60л хризонтал, 2киловата, ползва се за резерва ако спре тец-а, вече 10г няма дефекти.

за колегата с ниските температури - моите елдоми не съм мерил колко градуса вадят, но водата не може да се пипне, ще си изгоря ръцете....

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”