Малък проблем с маслото - Голф 2 (NZ)

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
nazgyl
Автомобил:
Двигател:

Re: Малък проблем с маслото - Голф 2 (NZ)

Мнениеот nazgyl » Чет 28 яну 2010 12:27

blue_shadow написа:Има много изписано по тази тема! Аз също съм с 1.3 NZ и съм имал същата случка. Най-добрия вариант, е не да размразиш и да монтираш, защото пак ще замръзне! Направо го махай този съд, запушваш отвора при дросела, а от картера и капака на вала оставяш да си духа навън, като на картера слагаш само 20-30см маркуч за да го насочиш надолу. По този начин карам вече 2 години и няма проблем.

:да: и аз така :да:

Потребителски аватар
kabura_m
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kabura_m » Чет 28 яну 2010 18:51

Ок, а проблем ли е, ако въобще не се размрази или премахне. Защото ето вече затопли и нямам никакви течове/проблеми? :)

Потребителски аватар
martineli
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот martineli » Чет 28 яну 2010 22:15

kabura_m написа:... Защото ето вече затопли и нямам никакви течове/проблеми? :)

до следващия път когато стегне и пак ти хвърли маслкото и за пореден път ти накисне ангренажа с масло.ако толкова те мързи да я направиш тая процедура просто може сега за зимата да изкараш тънкия маркуч от капака на клапаните

Потребителски аватар
kabura_m
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kabura_m » Чет 28 яну 2010 22:53

Хехе,

може би сега ще кажете, че си търся причини за извинения, но поради липсата на Гараж/канал в момента немога да достигна съда, който да изчистя, а отивайки в сервиз с думите : "Момчета, НЕ трябва да сменяте семеринги или сегменти, няма Картетно налагане, просто трябва да прочистите един Филтър" бивам изпращам със следните думи : "Момче, Ти на мен ли ще ми казваш как да си върша работата" :(

Та за това исках да разбера дали, ако ми се наложи да се предвижа до Болницата или до някоя друга точка на града, без да напускам пределите му ще мога да разчитам на автомобила! :)

Благодаря, за информацията ще гледам да изнамеря някой "разбран" автомонтьор! :)

Потребителски аватар
martineli
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот martineli » Чет 28 яну 2010 23:15

ако ще е само да идеш до болницата ти казах дърпаш маркуча и заминааш.ама не ти трябва нито канал нито гараж ако говорим за 1.3 НЗ.трябва ти права отверка малко време и да не те е страх да се оцапаш.а тиа по автосервизите дет са ти казали така да идат да си скъсат дипломите дето на половината са има за завършен 8-клас а на другата половина са за дървообработка.смотаняци

Потребителски аватар
kabura_m
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kabura_m » Пет 29 яну 2010 0:12

Привет,

мисля, че разбра какво имах в предвид. Радвам се за това! :)
Става дума за Първия двигател от тази таблица :
http://en.wikipedia.org/wiki/Volkswagen ... ne_choices
1.4 1390 cc 4cyl Petrol 60 PS (44 kW; 59 hp) ABD

но мисля, че проблема е същия.
Утре ще потърся един майстор, младо момче... дано откликне на идеята да ме изслуша! :)

Потребителски аватар
генгер
Автомобил: GOLF_IV_1600_SR
Двигател: AKL_101кс

Мнениеот генгер » Нед 07 фев 2010 19:13

:horror: :horror: :horror: :horror: :horror: :horror:

Пак п р о б л е м
вчера сутринта паля тръгвам и по някое време гледам пак изхвърли маслото през щеката ... или поне част от него :screwy :screwy :screwy :screwy :screwy :bishop а температурата вън беше уж около нулата ........

Направих цялата процедура както беше описал " znainainai" ,всичко беше точно, няколко дена нямаше проблем .....
зарязах я, а днес по метода на "martineli" изкарах маркучето на капака и я прибрах :banghead:
утре ща я мисля пак :banghead: :banghead: :banghead:
Въпроса ми е :?: може ли това/изхвърлянето на маслото/ да се предизвиква от нещо друго, защото едва ли този път е замръзнал кондензоуловителя death
или......... :deal дали да не карам само с един маркуч изведен от картера отдоло както предлагаше "blue_shadow "
...да не вземе пък да хвърля и от там масло :beat_butt2 :beat_butt2 :beat_butt2
:mrgreen:

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Нед 07 фев 2010 20:11

Моя голф си върви няма грижи на какви разстояния го караш? Може наистина пак да е замръзнал или запушен незнам при мен няма проблеми след почистването.

PitkataJoe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот PitkataJoe » Вто 09 фев 2010 17:07

Колега, огледай самите тръби. И аз съм с NZ, стана същия филм, на топло време. Тръбите бяха станали на дъвка и се прегъваха сами, особено в горния край. Смених тръбите с такива за вода от някаква друга кола, и на сгъвката, горе, сложих отвън армиран разцепен маркуч да не може да се пречупва. Засега системата работи повече от година.

Потребителски аватар
генгер
Автомобил: GOLF_IV_1600_SR
Двигател: AKL_101кс

Мнениеот генгер » Сря 10 фев 2010 19:41

znainainai написа:Моя голф си върви няма грижи на какви разстояния го караш? .

Обикновенно на по-големи 90-100 сутрин и още толкова вечер :(
................
:horror: :horror: :horror: :horror:
Днес отново :banghead: :banghead: след около изминати 3км ... маслото през щеката :bishop !!!
Вчера надвечер се разкарах около 5км из града .... няма нищо...но сутринта :horror: . Кондезоулоивителя(т.н.буренце) беше от горната страна отворен/изваден от съединението/, а отверстието към това което е като чадърче бях запушил.Маркучето към капака/отвеждащо парите на главата/ обаче не бях извадил от капака. :talk: Чак зумера за маслото се включи mhihi mhihi mhihi, спрях.... т.е. изгорях с 3,5 л масло.....тикмо го бях сменил
:bowdown :bowdown :bowdown
Вероятно може ли да има нещо друго :?: :idea: :?:
:dummy:
Нещо сегменти или клапани :cry: :cry:
.....................................................................
.............. :drunk

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”