КОгато си регистрирах колата в КАТ Враца, през юли 2009 нямаха талон за технически преглед и затова ми задараскаха написаното на стария и ми удариха печат. Аз изрично попитах дали прегледа ще важи така до юли 2010 и те ми казаха, че важи и нямало да ми правят проблеми.
Снощи ме спират куките в студенстки град и ми гледат документите. Каза ми , че не съм минал на технически преглед, това трябвало да стане декември 2009. Аз обясних, че този талон с ами го презаверили от КАТ Враца през юли, когато очевидно съм закупил колата (все пак пише на малкия талон). Дойде и другия полицай, погледна го и каза "Тук пише някакви глупости. Нередовен си!" - На талона за прегледа има печат от МВР Враца! Реших, че са ме излъгъли от КАТ, когато съм си регистрирал колата и ми писаха ФИШ за 50 лв, който не може да се обжалва. Примирил съм се с тия 50 лв, но дали не са ме излъгъли полицаите, които ме провериха. Документ подпечатан от КАТ, не е ли валиден или е "глупости".
Някой ако може да ми обясни или просто да даде мнение.

Излъгаха ли ме куките?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- vw_golf_4_tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Излъгаха ли ме куките?
старият ми талон беше драскан 2 пъти, като вторият път собственоръчно след като я взех от старият собственик и не са ми правили забележка. то на талона си има дата кога е минала на преглед, + 1г. и тогава ти е следващия. вързали са те нещо според мен
- dvigatel4o
- Автомобил:
- Двигател:
искали са парички и за това са ти писали фиш за без преглед се пише акт на стойност 20лв. и не се отнемат точки просто са те п....ли
И на мен така ми зиглеждаше, обаче пари без документ не давам. По добре да дам 50 лв на държавата отколкото на някакъв чиновник, който цял ден нищо не прави и само гледа как да се заяде.
И други хора ми акзаха, че нее било правомерно и ще ходя да се разправям, въпреки , че на фиша пише, че не се обжалва. А най ме дразни, когато ме лъжат хора с коефициент на интелигентност по-малък от моя.
И други хора ми акзаха, че нее било правомерно и ще ходя да се разправям, въпреки , че на фиша пише, че не се обжалва. А най ме дразни, когато ме лъжат хора с коефициент на интелигентност по-малък от моя.
- vw_golf_4_tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
гледах сега, че не се отнемат точки за пропуснат преглед. да беше искал акт и да ги насереш в него..
За първи път ме хващат, че съм "нередовен" и тъй като не си знам правата, не знам, че мога да искам акт...
- vw_golf_4_tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
t060 написа:За първи път ме хващат, че съм "нередовен" и тъй като не си знам правата, не знам, че мога да искам акт...
кофти. порови се във форума. има доста полезни теми за правата, обжалвания, решения на съдилища по казуси и т.н.
- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
Малко са те прее...
Знам ги тия нинджи в Студенски град-само пари искат и с еправят на много оборотни...

Знам ги тия нинджи в Студенски град-само пари искат и с еправят на много оборотни...

- npu3pak
- Автомобил: VW Passat B6 4Motion
- Двигател:
Полицаите, които са те спрели и са ти написали акта, са те глобили с право.
В КАТ правят годишни технически прегледи само при първоначална регистрация на автомобили НОВ ВНОС! Трябвало е след като регистрираш автомобила в КАТ, да отидеш до някой пункт за ГТП и там да ти направят прегледа, и да ти издадат нов стикер и картон!
В КАТ правят годишни технически прегледи само при първоначална регистрация на автомобили НОВ ВНОС! Трябвало е след като регистрираш автомобила в КАТ, да отидеш до някой пункт за ГТП и там да ти направят прегледа, и да ти издадат нов стикер и картон!
Последна промяна от npu3pak на Нед 19 дек 2010 22:18, променено общо 1 път.
- vw_golf_4_tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
npu3pak написа:Чета и се смея как са те прецакали в КАТ Враца! Полицаите, които са те спрели и са ти написали акта, са те глобили с право.
глупости говориш. тоя преглед важи една година без значение кой е собственика. ако си продадеш колата и собственика е към друг КАТ, т.е. сменят се номерата само ти драскат старият номер и пишат новия. както съм писал по - нагоре, карах няколко месеца по описаната схема и не са ми правили никакви забележки. посочи къде е записано, че при смяна на собствеността се минава нов преглед?
- Dead man
- Контакти:
vw_golf_4_tdi написа :
Точно така си е....

Преди няколко месеца прехвърлях регистриран автомобил, преглед в КАТ не минавах! А относно прецакването на колегата, ако само беше споменал думата "акт", веднага щяха да му кажат - "айде бегай", щото знаят че ако обжалва акта няма да мине!
- npu3pak
- Автомобил: VW Passat B6 4Motion
- Двигател:
vw_golf_4_tdi написа:npu3pak написа:Чета и се смея как са те прецакали в КАТ Враца! Полицаите, които са те спрели и са ти написали акта, са те глобили с право.
глупости говориш. тоя преглед важи една година без значение кой е собственика. ако си продадеш колата и собственика е към друг КАТ, т.е. сменят се номерата само ти драскат старият номер и пишат новия. както съм писал по - нагоре, карах няколко месеца по описаната схема и не са ми правили никакви забележки. посочи къде е записано, че при смяна на собствеността се минава нов преглед?
С това се занимавам, и съм наясно с нещата. Така, че не ми казвай че говоря глупости.

- vw_golf_4_tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
npu3pak написа:vw_golf_4_tdi написа:npu3pak написа:Чета и се смея как са те прецакали в КАТ Враца! Полицаите, които са те спрели и са ти написали акта, са те глобили с право.
С това се занимавам, и съм наясно с нещата. Така, че не ми казвай че говоря глупости.
с годишни прегледи, с регистрации или с издаване на актове?
http://www.montana.mvr.bg/OD_Police/Ser ... -a_MPS.htm
8. Технически прегледи
Съгласно Глава 4 от Наредба І – 45 на МВР в сектор "КАТ" гр.Монтана се извършва проверка на техническото състояние на всички видове ППС при :
- първоначална регистрация
- промяна на собствеността
- пускане в движение на спрени от движение ППС
- възстановяване на регистрацията на ППС
- промяна в конструкцията
При първоначална регистрация и възстановяване на прекратена регистрация на ППС се извършва преглед за техническата им изправност.
Когато представеното на този преглед ППС отговаря на изискванията на ЗДП, актовете за прилагането му и на БДС, прегледът се заверява от назначеното лице върху знак за технически преглед (ЗТП) по образец на МВР, като се определят месецът и годината за представяне на първи периодичен преглед, както следва :
- на автобусите и таксиметровите автомобили за превоз на хора – след шест месеца;
- на товарните автомобили и ремаркета към тях за превоз на товари и на специалните автомобили - след една година;
- на леките автомобили:
а) ако са фабрично нови - след три години;
б) за всички останали - след една година;
- на колесните трактори и ремаркетата към тях - след две години;
- на мотопеди - не подлежат на периодичен преглед;
- на мотоциклетите - след две години
Знакът за технически преглед е задължителен и се поставя от вътрешната страна на предното стъкло. Където това не е възможно, ЗТП се съхранява в свидетелството за регистрация!
- Dead man
- Контакти:
При смяна на собствеността на дадено МПС не се минава пак на преглед-колата има все пак...
Защо и е нов ??
На талона на мойта кола пише номера на предишния собственик ( СО ),а сега е с СА....
И съм нямал проблеми като ме спират за проверка...
В талона за ТП си пише и ВИН номера на колата...
Защо и е нов ??
На талона на мойта кола пише номера на предишния собственик ( СО ),а сега е с СА....
И съм нямал проблеми като ме спират за проверка...
В талона за ТП си пише и ВИН номера на колата...

Върни се в “ОФФ-Топик - други”