Излъгаха ли ме куките?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Излъгаха ли ме куките?

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Пет 29 яну 2010 14:37

Dead man написа:При смяна на собствеността на дадено МПС не се минава пак на преглед-колата има все пак...

Защо и е нов ??

На талона на мойта кола пише номера на предишния собственик ( СО ),а сега е с СА....
И съм нямал проблеми като ме спират за проверка...

В талона за ТП си пише и ВИН номера на колата... :deal

едното го водят техническа проверка (нали я оглеждат под капака умно г-дата с престилките)

другото го водят преглед

t060
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот t060 » Пет 29 яну 2010 14:49

npu3pak написа:Чета и се смея как са те прецакали в КАТ Враца! Полицаите, които са те спрели и са ти написали акта, са те глобили с право.

В КАТ правят годишни технически прегледи само при първоначална регистрация на автомобили НОВ ВНОС! Трябвало е след като регистрираш автомобила в КАТ, да отидеш до някой пункт за ГТП и там да ти направят прегледа, и да ти издадат нов стикер и картон!

t060 написа:Аз изрично попитах дали прегледа ще важи така до юли 2010 и те ми казаха, че важи и нямало да ми правят проблеми.

Имам ПЕЧАТ от КАТ Враца и човека ми каза, че трябва да ми даде талон за преглед, но в момента няма и само ще го презавери. Този шибан печат няма ли стойност, или можеш да си го биеш където си искаш. Закакво ги презаверяват, ако и презаверен пак си важи дао старата дата 12.2009 ????

t060
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот t060 » Пет 29 яну 2010 15:04

Някой знае ли къде точно да отида да попитам дали ми важи, все пак прегледа до юли 2010.
Тук ли
pUTNA POLICIQ.jpg

На сайта на кат не можах да намеря адрес.

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Пет 29 яну 2010 16:22

Я снимай талончето и ще видим... :deal

Symptom
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Symptom » Пет 29 яну 2010 17:17

Ако може един анонс по темата.Наскоро имахме пререкания с зелените човечета.След като видяха ,че немогат да излязат на глава с нас ни върнаха документите и ни изгониха едва ли не и ни напсуваха,напуснаха поста и си тръгнаха.

Та, след като се опитват да те усмиват така ( тогава заявиха " кви са тия от КАТ Враца" ) явно не осъзнавайки че това щеше да бъде написано в акта.

Правйки се на строги очакват че гражданина ще свие уши и ще се панира,когато това не стане ,настава цирка.
Записахме номера на патрулката, при което направо подивяха, следващото беше имената, час, и в мнение на акта, своббоден текс с твърденията ,че КАТ Враца са никой? ... После дело .. и цирка е пълен. Та граждани водачи дръжте се на положение нищо не Ви коства.

t060
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот t060 » Пет 29 яну 2010 19:43

Dead man написа:Я снимай талончето и ще видим... :deal

Ето го талона.
Датите и печата от МВР Враца(всичките "ГЛУПОСТИ")

pregled.jpg

Потребителски аватар
Dead man
Контакти:

Мнениеот Dead man » Пет 29 яну 2010 23:41

А отпред може ли снимка ??

Иначе малко менте ми се вижда талончето... :horror: :horror:

Потребителски аватар
npu3pak
Автомобил: VW Passat B6 4Motion
Двигател:

Мнениеот npu3pak » Съб 30 яну 2010 7:51

При вида на този талон, не знам кой полицай няма да се осъмни?!? :063:
Нека по-компетентните(визирам vw_golf_4_tdi) да се изкажат. mhihi

t060
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот t060 » Съб 30 яну 2010 10:08

Какво му е на талона. И в какво да се осъмнят.
Фиша е написан по член 181 ал 1

Чл. 181. Наказва се с глоба до 50 лв.:
1. собственик или длъжностно лице, което без уважителни причини не представи
в определения срок превозно средство за технически преглед;

Дата на талона е същата като от малкият талон. Всеки малоумен може да я сравни. Има и печат. Кво още искат.

vw_golf_4_tdi написа:
npu3pak написа:
vw_golf_4_tdi написа:
npu3pak написа:Чета и се смея как са те прецакали в КАТ Враца! Полицаите, които са те спрели и са ти написали акта, са те глобили с право.

В КАТ правят годишни технически прегледи само при първоначална регистрация на автомобили НОВ ВНОС! Трябвало е след като регистрираш автомобила в КАТ, да отидеш до някой пункт за ГТП и там да ти направят прегледа, и да ти издадат нов стикер и картон!

глупости говориш. тоя преглед важи една година без значение кой е собственика. ако си продадеш колата и собственика е към друг КАТ, т.е. сменят се номерата само ти драскат старият номер и пишат новия. както съм писал по - нагоре, карах няколко месеца по описаната схема и не са ми правили никакви забележки. посочи къде е записано, че при смяна на собствеността се минава нов преглед?

С това се занимавам, и съм наясно с нещата. Така, че не ми казвай че говоря глупости. 8)

с годишни прегледи, с регистрации или с издаване на актове?

http://www.montana.mvr.bg/OD_Police/Ser ... -a_MPS.htm
8. Технически прегледи

Съгласно Глава 4 от Наредба І – 45 на МВР в сектор "КАТ" гр.Монтана се извършва проверка на техническото състояние на всички видове ППС при :
- първоначална регистрация
- промяна на собствеността
- пускане в движение на спрени от движение ППС
- възстановяване на регистрацията на ППС
- промяна в конструкцията
При първоначална регистрация и възстановяване на прекратена регистрация на ППС се извършва преглед за техническата им изправност.
Когато представеното на този преглед ППС отговаря на изискванията на ЗДП, актовете за прилагането му и на БДС, прегледът се заверява от назначеното лице върху знак за технически преглед (ЗТП) по образец на МВР, като се определят месецът и годината за представяне на първи периодичен преглед, както следва :
- на автобусите и таксиметровите автомобили за превоз на хора – след шест месеца;
- на товарните автомобили и ремаркета към тях за превоз на товари и на специалните автомобили - след една година;
- на леките автомобили:
а) ако са фабрично нови - след три години;
б) за всички останали - след една година;
- на колесните трактори и ремаркетата към тях - след две години;
- на мотопеди - не подлежат на периодичен преглед;
- на мотоциклетите - след две години
Знакът за технически преглед е задължителен и се поставя от вътрешната страна на предното стъкло. Където това не е възможно, ЗТП се съхранява в свидетелството за регистрация!

В това, което колегата е цитирал ясно пише, че при пререгистрация се минава на технически преглед и се заврява.
1) Минал съм на технически преглед.
2) Талона е заверен.

Мой познат е говорил с офицер от Враца, който е казал, че щом съм си регистрирал колата през юли , значи важи до юли следващата година => Не удовлетворявам изискванията от чл. 181 ал.1:

Чл. 181. Наказва се с глоба до 50 лв.:
1. собственик или длъжностно лице, което без уважителни причини не представи
в определения срок превозно средство за технически преглед;

Аз ще си карам така и ако пак ми направят проблем ще направя, както колегата Symptom каза. Да ми пишат акт пък ще се оправям.

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Съб 30 яну 2010 11:20

тоя кретен от КАТ - Враца тоя печат що не го е ударил над датата. :( ако новият номер е написан със същият химикал с който е написана новата дата, аз лично не бих се усъмнил.

Потребителски аватар
Dead man
Контакти:

Мнениеот Dead man » Съб 30 яну 2010 11:46

Талонът ти е напълно редовен,след като има печат от КАТ Враца... :да:

Потребителски аватар
npu3pak
Автомобил: VW Passat B6 4Motion
Двигател:

Мнениеот npu3pak » Съб 30 яну 2010 12:19

Абе разберете, че в КАТ се издава стикер и талон за технически преглед, само при първоначална регистрация на автомобил нов внос!
Второ, стикерите и талоните, които КАТ издават, са съвсем различни от тези които дават от пунктовете за ГТП! Как в КАТ ще направят заверка на талон за ГТП, който дори не е техен? По вашата логика за “заверка на преглед”, след 3-4 години няма да остане място на тоя талон за печати и поправки на дати!

Последна промяна от npu3pak на Съб 30 яну 2010 12:35, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
peicho_petrov
Автомобил: golf3 cabrio
Двигател: 1.8

Мнениеот peicho_petrov » Съб 30 яну 2010 12:26

когато ти направят акт за такава глупост винаги пишеш вазражения полицаят се заяжда и иска пари при мен минават тези работи а в краен слу4еи обжалвасш те винаги праят грешки имам много паднали актоже давам 50 60 кинта на адвокат и вси4ко е готово на пример за превисхена скорост акта винаги пада :) :) :)

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Съб 30 яну 2010 12:34

peicho_petrov написа:когато ти направят акт за такава глупост винаги пишеш вазражения полицаят се заяжда и иска пари при мен минават тези работи а в краен слу4еи обжалвасш те винаги праят грешки имам много паднали актоже давам 50 60 кинта на адвокат и вси4ко е готово на пример за превисхена скорост акта винаги пада :) :) :)

прав си, ама при него е фиш за 50лв и отделно нали приеха няква поправка, че актове до 50лв не подлежат на обжалване.

Потребителски аватар
Dead man
Контакти:

Мнениеот Dead man » Съб 30 яну 2010 14:24

Може да направят заверка на талонче,което не е тяхно-важен е печатът на КАТ Враца...

Има случай и в София да правят така... :deal :012:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”