Какво му е на талона. И в какво да се осъмнят.
Фиша е написан по член 181 ал 1
Чл. 181. Наказва се с глоба до 50 лв.:
1. собственик или длъжностно лице, което без уважителни причини не представи
в определения срок превозно средство за технически преглед;
Дата на талона е същата като от малкият талон. Всеки малоумен може да я сравни. Има и печат. Кво още искат.
vw_golf_4_tdi написа:npu3pak написа:vw_golf_4_tdi написа:npu3pak написа:Чета и се смея как са те прецакали в КАТ Враца! Полицаите, които са те спрели и са ти написали акта, са те глобили с право.
В КАТ правят годишни технически прегледи само при първоначална регистрация на автомобили НОВ ВНОС! Трябвало е след като регистрираш автомобила в КАТ, да отидеш до някой пункт за ГТП и там да ти направят прегледа, и да ти издадат нов стикер и картон!
глупости говориш. тоя преглед важи една година без значение кой е собственика. ако си продадеш колата и собственика е към друг КАТ, т.е. сменят се номерата само ти драскат старият номер и пишат новия. както съм писал по - нагоре, карах няколко месеца по описаната схема и не са ми правили никакви забележки. посочи къде е записано, че при смяна на собствеността се минава нов преглед?
С това се занимавам, и съм наясно с нещата. Така, че не ми казвай че говоря глупости.

с годишни прегледи, с регистрации или с издаване на актове?
http://www.montana.mvr.bg/OD_Police/Ser ... -a_MPS.htm8. Технически прегледи
Съгласно Глава 4 от Наредба І – 45 на МВР в сектор "КАТ" гр.Монтана се извършва проверка на техническото състояние на всички видове ППС при :
- първоначална регистрация
- промяна на собствеността
- пускане в движение на спрени от движение ППС
- възстановяване на регистрацията на ППС
- промяна в конструкцията
При първоначална регистрация и възстановяване на прекратена регистрация на ППС се извършва преглед за техническата им изправност. Когато представеното на този преглед ППС отговаря на изискванията на ЗДП, актовете за прилагането му и на БДС, прегледът се заверява от назначеното лице върху знак за технически преглед (ЗТП) по образец на МВР, като се определят месецът и годината за представяне на първи периодичен преглед, както следва :
- на автобусите и таксиметровите автомобили за превоз на хора – след шест месеца;
- на товарните автомобили и ремаркета към тях за превоз на товари и на специалните автомобили - след една година;
- на леките автомобили:
а) ако са фабрично нови - след три години;
б) за всички останали - след една година;
- на колесните трактори и ремаркетата към тях - след две години;
- на мотопеди - не подлежат на периодичен преглед;
- на мотоциклетите - след две години
Знакът за технически преглед е задължителен и се поставя от вътрешната страна на предното стъкло. Където това не е възможно, ЗТП се съхранява в свидетелството за регистрация!
В това, което колегата е цитирал ясно пише, че при пререгистрация се минава на технически преглед и се заврява.
1) Минал съм на технически преглед.
2) Талона е заверен.
Мой познат е говорил с офицер от Враца, който е казал, че щом съм си регистрирал колата през юли , значи важи до юли следващата година => Не удовлетворявам изискванията от чл. 181 ал.1:
Чл. 181. Наказва се с глоба до 50 лв.:
1. собственик или длъжностно лице, което без уважителни причини не представи
в определения срок превозно средство за технически преглед;
Аз ще си карам така и ако пак ми направят проблем ще направя, както колегата Symptom каза. Да ми пишат акт пък ще се оправям.