Стартер Г4 - не завърта. Решено засега!!!

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
nasko1978
Автомобил:
Двигател:

Стартер Г4 - не завърта. Решено засега!!!

Мнениеот nasko1978 » Пон 25 яну 2010 11:01

Колеги здравейте!От няколко дни имам странен проблем - Като завъртя ключа стартера не завърта, а по таблото става като дискотека,светят всякакви лампи и премигват много интензивно,часовника и той премигва.Стрелките не помръдват,обаче като на други колеги.Понякога завърта много бавно,без значение дали е пален или не преди това.Акумулатора го мерих на сутринта преди палене е 12,4V след като запали 14,2-14,4V.Той е стар,но не знам колко,при мен е повече от 2г.Пали по лесно като му подам ток.Аз предполагам ,че е стартер защото доста често като запали,стартера стърже странно,като че не изхвърля бендикса.Голфа е със сменени консумативи на 200км.Един приятел каза наскоро,че един стартер "Когато и да го свалиш,за профилактика,все е късно".На ваг-ком не показва никакви грешки.Дайте идеи ако имате опит с подобни проблеми. :beer

След точният съвет на колегата dani_94 - според мен е стартер или кабела от акумулатора до стартера, хлабава връзка на самия стартер на токовият кабел.... Провери тези неща... се оказа точно това -хлабава "+" клема на акумулатора!!!Сега пали без проблем,но ще се прави профилактика на стартера като се позатопли! :обичам ви

Последна промяна от nasko1978 на Вто 26 яну 2010 9:37, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Re: Стартер Г4 - не завърта.

Мнениеот Stivi » Пон 25 яну 2010 13:32

nasko1978 написа:Един приятел каза наскоро,че един стартер "Когато и да го свалиш,за профилактика,все е късно". :beer

Ами ти сам си си отговорил защо още питаш ! Ако не е хлабава връзка по кабелите остава да е стартера !

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Пон 25 яну 2010 13:39

Ходи в някой сервиз да ти проверят състоянието на акумулатора с товарна вилка. Може да е съчетание от два проблема, акумулатора да си заминава и да няма достатъчно пусков ток и стартера да е повреден. Щом има дискотека по таблото, най-вероятно е акумулатор.

SACHO7803
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SACHO7803 » Пон 25 яну 2010 14:31

на 99% е акумулатора.нов акумулатор при замерване показва над 13в.

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Пон 25 яну 2010 22:18

SACHO7803 написа:на 99% е акумулатора.нов акумулатор при замерване показва над 13в.

Да ама не можем винаги да караме с "нови" акумулатори така или иначе лека полека остаряват.То иначе на първата година трябва да ги мятаме в коша.Както казва колегата направи профилактика на стартера и да не е от него поне знаеш че е ок.Щото ремонт на стартера е 40 лв а акумулатор 200.Мисля разлика достатъчна за да се почне "отдалеко" търсенето на проблема.

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Пон 25 яну 2010 22:50

nasko1978 написа:Колеги здравейте!От няколко дни имам странен проблем - Като завъртя ключа стартера не завърта, а по таблото става като дискотека,светят всякакви лампи и премигват много интензивно,часовника и той премигва.Стрелките не помръдват,обаче като на други колеги.Понякога завърта много бавно,без значение дали е пален или не преди това.Акумулатора го мерих на сутринта преди палене е 12,4V след като запали 14,2-14,4V.Той е стар,но не знам колко,при мен е повече от 2г.Пали по лесно като му подам ток.Аз предполагам ,че е стартер защото доста често като запали,стартера стърже странно,като че не изхвърля бендикса.Голфа е със сменени консумативи на 200км.Един приятел каза наскоро,че един стартер "Когато и да го свалиш,за профилактика,все е късно".На ваг-ком не показва никакви грешки.Дайте идеи ако имате опит с подобни проблеми. :beer

Колега, ти имаш не един, а два проблема. Първо, мерене напрежението на акумулатора не означава, че работи, просто няма пусков ток. Акумулаторите издържат 3 зими на дизел, след това - нов. Второ, втулките на стартера са заминали, затова стърже след палене.

SACHO7803
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SACHO7803 » Пон 25 яну 2010 23:27

стърженето след запалване не е от заминали втулки.получава се тъй като бендикса "закъснява"с връщането си.и...при това положение всички МАЙСТОРИ сменят бендикс :lol: еее да при сваляне на стартер нормално е да се сменят и втулки--те струват стотинки.а главния проблем е в мизерията която се е насъбрала по роторната ос---знаем че бендикса се "хлъзва"по тая ос-----една проста профилактика и почистване на тая ос-също и смазване спестява 100лв :lol: 30-40-за бендикс и 50-60 за профилактиката :wink: толкова взимат...за прост ремонт на стартер
:beerи все пак...колегата първо да си купи нов акумулатор а стърженето.....може да почака

Потребителски аватар
sukito
Автомобил: Golf mk4
Двигател: AHF 2000

Мнениеот sukito » Вто 26 яну 2010 0:33

И при мен се появи това стържене и диагнозата е бендикс, а при тебе и акумулатор :roll:

Потребителски аватар
nasko1978
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasko1978 » Вто 26 яну 2010 9:38

fox_vt написа:
SACHO7803 написа:на 99% е акумулатора.нов акумулатор при замерване показва над 13в.

Да ама не можем винаги да караме с "нови" акумулатори така или иначе лека полека остаряват.То иначе на първата година трябва да ги мятаме в коша.Както казва колегата направи профилактика на стартера и да не е от него поне знаеш че е ок.Щото ремонт на стартера е 40 лв а акумулатор 200.Мисля разлика достатъчна за да се почне "отдалеко" търсенето на проблема.

:да:

Потребителски аватар
gomez
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Стартер Г4 - не завърта.РЕШЕНО засега!!!

Мнениеот gomez » Вто 26 яну 2010 14:05

Колеги, лесно ли се сваля този стартер? Че нещо много трудно завърта моя? Даайте напътствия - как се сваля , как се прави профилактика и от къде се купуват елементи и какви!

МНОГО БЛАГОДАРЯ !

Колега радвам се че си оправил нещата !

Потребителски аватар
nasko1978
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasko1978 » Вто 26 яну 2010 14:57

Имам много хубав материал за стартера със снимки - как,какво и т.н.,но е голям и не мога да го кача тук.Gomez, дай е-мейл, да ти го пратя.Пък вземи да се обадиш най-после да се видим,като идваш при твойте роднини до южния парк! :beer

Потребителски аватар
gomez
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот gomez » Вто 26 яну 2010 16:59

Сега остава някой да каже какво се сменя и от къде се купува, а и колко струва !

Потребителски аватар
batkotivalio
Автомобил: VW Golf TDI
Двигател: AJM
Контакти:

Re: Стартер Г4 - не завърта. Решено засега!!!

Мнениеот batkotivalio » Вто 02 фев 2010 23:20

Колега, дай го това описание за разглабянето може да е полезно на много хора тук. Качи го на някои ftp сървър ако е толко голямо(пробвай в дата-та)

Потребителски аватар
stefan_milk
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот stefan_milk » Сря 03 фев 2010 9:42

SACHO7803 написа:стърженето след запалване не е от заминали втулки.получава се тъй като бендикса "закъснява"с връщането си.и...при това положение всички МАЙСТОРИ сменят бендикс :lol: еее да при сваляне на стартер нормално е да се сменят и втулки--те струват стотинки.а главния проблем е в мизерията която се е насъбрала по роторната ос---знаем че бендикса се "хлъзва"по тая ос-----една проста профилактика и почистване на тая ос-също и смазване спестява 100лв :lol: 30-40-за бендикс и 50-60 за профилактиката :wink: толкова взимат...за прост ремонт на стартер
:beerи все пак...колегата първо да си купи нов акумулатор а стърженето.....може да почака

:да: :да: :да: :да: :да: :да: :да: :да: :да: :да: :да: :да: :да: :да: :да: :да: :beer :beer :beer :beer :beer :beer :beer :beer :beer :beer :beer :beer :beer

Потребителски аватар
nasko1978
Автомобил:
Двигател:

Re: Стартер Г4 - не завърта. Решено засега!!!

Мнениеот nasko1978 » Сря 03 фев 2010 12:28

batkotivalio написа:Колега, дай го това описание за разглабянето може да е полезно на много хора тук. Качи го на някои ftp сървър ако е толко голямо(пробвай в дата-та)

Дай си имейл на л.с. и го имаш.Не съм в час със сървъри и т.н.Не съм отказал на никой,пък ако можеш го качи после http://forums.tdiclub.com/showthread.ph ... ht=starter :да:

Върни се в “Дизелови агрегати”