Дайте съвет. С каква по здрава кола да заменям Б5 1.9ТДИ

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Re: Дайте съвет. С каква по здрава кола да заменям Б5 1.9ТДИ

Мнениеот ChimeyJimmey » Пон 15 фев 2010 15:59

Тема тук, тема в АКБ.
Като ти е скапан В5-ака, скачай на СУБАРУ. Не очаквай нисък разход и поддръжка... mhihi

Потребителски аватар
kiki1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiki1 » Пон 15 фев 2010 16:02

Sergio написа:
kiki1 написа:Колега,това не е нормално да сменяш толкова често.Казват ,че замине ли един два носача е добре да се сменят всички на куп,а и като се сменят е важно когато се стягат самите носачи,гумите да са опряли в земята.В Ауди форума има един пич ,който продава немски на добри цени около 400-500 лв и отзивите са ,че изкарват по 30-40х.км. без проблем :да:

Можеш ли да му намериш контактите или поне nick name във форума.

muftal4o му е ника ,а тел.0885340847.Много са доволни хората от неговите носачи и човека е много коректен :да:

Потребителски аватар
JoroHondata
Автомобил: Honda Legend KB1 V6
Двигател: J35A8 от 2007
Контакти:

Мнениеот JoroHondata » Пон 15 фев 2010 17:45

Здравейте
Колега, няма спор, че Хонда са здрави коли (зависи как е поддържана разбира се)- Сивик Седан 6 генерация не са никак зле, но са много малко бройки на автопазара.
Може би Акорда отговаря в по- голяма степен при сравнение с твоя автомобил.
Дано да си решиш проблемите с твоя автомобил, и относно частите- стара истина е, че евтиното винаги излиза по- скъпо.
Успех с решаването на проблема.
Поздрави

Потребителски аватар
momcho_bg
Автомобил: Volkswagen Passat B5.5
Двигател: 2.5
Контакти:

Мнениеот momcho_bg » Пон 15 фев 2010 18:06

Пасат по-стара модификация. Моят е 1992 година 1,8ми и за пробег от 50 000 км не съм сменял нищо по ходовата част. Вярно е че карам доста внимателно, но все пак за кола на 18 години това звучи направо невероятно, нали?!?

Потребителски аватар
ian190
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ian190 » Пон 15 фев 2010 18:07

зависи с колко пари разполагаш? аз бих ти препоръчал кола от Германия, ако имаш интерес пиши на лично.

Потребителски аватар
Sergio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Sergio » Пон 15 фев 2010 23:03

Колеги не знам от една страна ми гори малко върви много и вози добре, но НАЙ ГоЛМИЯ ПРОБЛЕМ е като започва вече да дранчат пластмасите вътре, скарца джапката, това ме дразни много и чесно казно вече нямам мерак към нея. За сега е здрава не лопа не тропа, но до кога..... Пък си е на километри 2700000.
Най добре да го заменя за по нов и здрав автомобил. Може би с МАЛКО по скъпи части но да е по надежден и да не дранка вътре пласмасата.
Мисля да се хвърлям по японките, това за СУБАРУТУ не е лоша оферта но не съм запознат с марката.
Хондето също мно ме блазни, като Сивик 7 генерация 1.7 cdti , също така и акорд след 2000 ама ще е бензин с АГУ, викат че са английски и не струват. Та за сега още се колебая, но почти съм решен че ще я сменям ама с кво не знам.
Изключително съм благодарен за съветите ви и разчитам пак на вашите наблюдения

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Вто 16 фев 2010 1:52

Пасат Б3/4. Рядко ще правиш носачи. И трябва доста ремонти за да те докара до фалит.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Вто 16 фев 2010 9:05

velinsl написа:Пасат Б3/4. Рядко ще правиш носачи. И трябва доста ремонти за да те докара до фалит.

Стига бе колеги, като си свикнал на що годе модерна кола с всичките й плюсове и изведнъж да се върнеш 10-15г назад в техниката... ми не става просто, не е приятно!!

По темата: хонда си имат един сервиз на Омбре за цяла София и тва е що годе единственото място където няма да те съсипят(разбират от хонди). Субаро си няма и толкова, ако трябва ремонт господ да ти е на помощ!! А на стара кола върви разправяй че няма да има ремонти понеже била "японка".. В тоя ред на мисли мога да ти препоръчам Авенсис 2000-2001г. Малко по-спартанска идва от пасата но пък е корава, може да се поддържа и има приличен турбо дизел... но пък всъщност е супер спартанска вътре mhihi Знаеш ли кво що не вземеш един голф4 да приключиш с ремонтите и да си караш пак хубавия мотор mhihi

Потребителски аватар
smurf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот smurf » Вто 16 фев 2010 9:10

Стига бе колеги, като си свикнал на що годе модерна кола с всичките й плюсове и изведнъж да се върнеш 10-15г назад в техниката... ми не става просто, не е приятно!!

колега е прав, но замисли се и разгледай Е290ТД, мисля, че имат всичко което и пасата и са в пъти по здрави....аз не бих се замислил изобщо :D

Потребителски аватар
Sergio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Sergio » Вто 16 фев 2010 11:16

hooligan_sk написа:
velinsl написа:Пасат Б3/4. Рядко ще правиш носачи. И трябва доста ремонти за да те докара до фалит.

По темата: хонда си имат един сервиз на Омбре за цяла София и тва е що годе единственото място където няма да те съсипят(разбират от хонди). Субаро си няма и толкова, ако трябва ремонт господ да ти е на помощ!! А на стара кола върви разправяй че няма да има ремонти понеже била "японка".. В тоя ред на мисли мога да ти препоръчам Авенсис 2000-2001г. Малко по-спартанска идва от пасата но пък е корава, може да се поддържа и има приличен турбо дизел... но пък всъщност е супер спартанска вътре mhihi Знаеш ли кво що не вземеш един голф4 да приключиш с ремонтите и да си караш пак хубавия мотор mhihi

Тоя ГОЛФ 4 и той е от алуминиии с по малко на брой носачи :D, сигурно ще скърцат пластмасите и на него вътре.
Най добре да мисля за японка. Тоя Авенсис ако имам как да е Д4Д мотора поне да да има вървене. Има ги на добри цени, може да направим бартер с някой. Изглежда скучно малко, но няма пълни щастие :)
Ще се поразрова да видим, дали Хондето или Тойота...

Потребителски аватар
Sergio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Sergio » Вто 16 фев 2010 11:24

Пък за Е290тд е много яка много ме кефи ама зимата трябва да си наема 2 цигани да ме бутат по баирите :D добре вози , но някак не ми се закъсва зимата. От родопите съм и зимата с тез коловози е сложно. Карал съм такъв на вуйчо ми и малко е тръпка, ако чистят добре върви си колата ама..... БГ.

Потребителски аватар
kiki1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiki1 » Вто 16 фев 2010 11:39

Колега,според мен истината е в братчеда на твоя пасатчо - ауди и то кВатро :да:Там със сигурност няма скърцане,зимата щом си в планината я забравяш като проблем,но си остава проблема с носачите,които според мен не е голям :beer

Потребителски аватар
Sergio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Sergio » Вто 16 фев 2010 11:53

kiki1 написа:Колега,според мен истината е в братчеда на твоя пасатчо - ауди и то кВатро :да:Там със сигурност няма скърцане,зимата щом си в планината я забравяш като проблем,но си остава проблема с носачите,които според мен не е голям :beer

Има го като вариант, но и предното върви :applause: Гелдам А6 до 97 год. с АЕЛ мотор 2.5 тди 143 кончета 4x4 поне са по здрави от останалите. Ама силно се съмнявам че има запазен екземпляр, затова съм се насочил към по нови автомобили.Карат ги яката, и ремонтите аз трябва да му ги права после.... затова гледам нещо по ново и да не са го карали дюшманската :) поне в начален период да не права ремонти :) ама стара кола без ремонт няма. Ще видим ровя се из нета.
Целта ми е да направя бартер и макс. да доплащам 500лв, къде сега ще се занимавам да продавам пасатора та да си търся нещо друго.... Пък ако не стане здраве да е....

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Вто 16 фев 2010 12:00

Sergio написа:
kiki1 написа:Колега,според мен истината е в братчеда на твоя пасатчо - ауди и то кВатро :да:Там със сигурност няма скърцане,зимата щом си в планината я забравяш като проблем,но си остава проблема с носачите,които според мен не е голям :beer

Има го като вариант, но и предното върви :applause: Гелдам А6 до 97 год. с АЕЛ мотор 2.5 тди 143 кончета 4x4 поне са по здрави от останалите. Ама силно се съмнявам че има запазен екземпляр, затова съм се насочил към по нови автомобили.Карат ги яката, и ремонтите аз трябва да му ги права после.... затова гледам нещо по ново и да не са го карали дюшманската :) поне в начален период да не права ремонти :) ама стара кола без ремонт няма. Ще видим ровя се из нета.
Целта ми е да направя бартер и макс. да доплащам 500лв, къде сега ще се занимавам да продавам пасатора та да си търся нещо друго.... Пък ако не стане здраве да е....

А точно тея аудита са най-караните коли в света редом с бмв 525ТДС. За голфа - няма такова нещо като скърцане, особено при свежите бройки и няма нищо алуминиево по окачването, корава работа е ;) Авенсиса вътре прилича на лада калина, а 2.0 д4д 110кс леко изостава в динамиката от ТДИ 110кс, макарче аз съм карал такъв авенсис комби и може така да ми се струва. Сивика е супер готин за каране, 7ма генерация си има много специфичен характер. Но внимавай, не трябва да правиш компромис с хондата иначе ще те довърши, а при бартери често се допускат компромиси ;)

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Вто 16 фев 2010 12:09

Аз нещо не схващам от какво точно си недоволен в колата.Скърцала жабката ами хвани я стегни и ще спре да скърца.Носачи по 160лв и карат по 15 000км тук нещо ми се струва че само ти взимат парите и нищо не сменяват.Мен ако питаш смени хората които ти подържат колата а не нея.Това че е на 270 000км можеш да го забравиш.Карам В 5.5 в момента е на 310 000км и по предницата нищо не е пипано при положение че не съм най добрия стопанин.Купи си един комплект качествени носачи и си карай колата защото не се знае тази която ще вземеш каква ще е :beer

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”