Голф 2 - рядък проблем с педалите

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
asskoGTI
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Голф 2 - рядък проблем с педалите

Мнениеот asskoGTI » Вто 02 май 2006 23:15

случая е толко олигофренски че като се сета напрао ми иде да го фана голфа и да го засиля в некоя морга за старо железо :twisted:
начи от зимата насам съединитела ми се ебава-като го натисна и го връшам после скърца и закача малко преди да му свъши хода(навръшане)+тва педала на спирачката се криви целия(то тва нз дали е нормално)...при натискане на съединитела

и преди 3 дни като го разкостих гледам че конзолата се е сцепила там кадето минава жилото на съединитела-цепката е в самата конзола и е дълга близо 10см.на първия ден се опитах да я сваля тая конзола за да се прави неква заварка ама не стана.на втория ден свалих всички педали разкачих и курмилната щанга(която конзолота държи и нея),абе с дв думи разглобих полувината кола отвътре и видях че не може да се свали тая конзола насрана!!!! :evil:
ЗАЩО??ами там където се държи жилото на съединитела с педала има една дълга пластмаса около 7см която е по дебела от отвора в самата конзола(там където минава жилото) и нема свалянката.....
направо съм откачил
кажете некой майстор да го вода голфа да го гледа и да го прави че...... :banghead:

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Вто 02 май 2006 23:19

Ще проверя точно как се сваля и утре ще ти пиша /може да пробваме да го направиме/

Потребителски аватар
asskoGTI
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот asskoGTI » Вто 02 май 2006 23:24

със сигурност трябва да се свали всичко:
1.цялото табло
2.цялото курмилно устройство
3.мокета
4.педалите
5.има и кабели оплетени през конзолата :banghead:

Потребителски аватар
asskoGTI
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот asskoGTI » Вто 02 май 2006 23:26

по добре виж дали няма да стане да се варне без да се сваля..... :?

Потребителски аватар
asskoGTI
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот asskoGTI » Сря 03 май 2006 16:03

:cry: нема ли некой добър варяч?

Потребителски аватар
Stefanoz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stefanoz » Сря 03 май 2006 17:04

Днес се загледах в педалите...и о боже :cry: :cry: и при мен е така,когато натисна съединителя и педала на спирачката се движи,а бе цялата конзола се движи :shock ...сега ги натискам колкото се може по-малко..

Потребителски аватар
SMEL
Автомобил: MK4 TDI
Двигател: AHF 1999

Мнениеот SMEL » Сря 03 май 2006 19:50

Това става на ГОЛФ2- Режиш 1 тръбичка,не си спомниям-оклко 30-40 мм. дълга.1-ното чело го заобляш навътре по диаметъра на тръбата на волана.Другата страна подпиташ на конзолата на педалите и с цо2 заваряш за тръбата на волана.2 пъти съм правил,нямя проблем.Само намести точно тръбичката/или квото там си измисли-планка,болт/ но с тръбичка става най точно.

Потребителски аватар
тръба
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот тръба » Чет 04 май 2006 9:39

Този проблем май изобщо не е рядък.Моята кочина го има същия косур. :banghead: :weep:

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Чет 04 май 2006 10:10

Е при мен конзолата и оста бяха износени и всичко се клати.Направиха ми нова ос и втулки на педалите, но тогава забелязах, че по-голямото износване е на конзолата и че за да се свали трябва да се извади всичко :evil: Сега обмислям вариант с набиване на някакви втулки, знам ли :roll:

Потребителски аватар
kvalev
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

re

Мнениеот kvalev » Чет 04 май 2006 10:24

Голям купон е момчета, аз веднъж сменях на една Джета. Предполагам, че е същото. Не съм свалял таблото. Човека си донесе втора употреба, първият път беше заварял конзолта, но изкарала окоро месец. Това е. Излиза но е много кофти.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Чет 04 май 2006 13:19

тоя проблем май е повсеместен, на моя г2 дотам се беше разбъзикала конзолата, че скоростите почнаха да влизат трудно...ремонта беше сваляне и заваряване, помня че беше и 40 лв всичко ...но си требе разбирач

Потребителски аватар
inoi
Автомобил: VW Golf III
Двигател: AFT 1996
Контакти:

Мнениеот inoi » Чет 04 май 2006 15:24

В момента се занимавам със същия проблем - взех една конзола цялата с педали и т.н. втора употреба за 10 лв. и събота и неделя ще я мъчим.

Потребителски аватар
TODOROV_24
Автомобил: golf -audi
Двигател:

Re: Рядък проблем с педалите

Мнениеот TODOROV_24 » Нед 25 сеп 2011 14:22

Проблема го реших така-набавих си друга цяла конзола с педалите,свалям старата скъсана на няколко места,дори болта които е наи-горе беше скъсан.Свалих левия въздуховод,няколкото гаики държащи конзолата,разкачих карето на корм. реика и така конзолата излиза.Слагате другата по обратния ред но проверете и раздвижете добре новата конзола,оста която държи 2-та педала трябва да се движи свободно в тях за да не създава ядове после.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”