Акт от столична община

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Re: Акт от столична община

Мнениеот rosy » Сря 24 фев 2010 23:39

Специално за паркиране и по този начин запушване на тротоари имам една позната която драска с пирон по такива коли и аз като цяло я подкрепям.
От друга страна акт в който пише зелената система на територията на СО е голям майтап. Каква зелена система какви 5 лева какви актове :screwy Та същата тази СО разката майката на зелената система със сумати строежи и далаверки. Що първо не почнат да глобяват тези които сменяха статути на озеленяване, после да направят наистина зелена система, после да я поддърат тази система и ако всичко това се случи тогава да глобят Гошо от Надежда който закачил с едната гумя тревичката до блока :screwy

Потребителски аватар
kakyra
Автомобил: VW Passat B5
Двигател: 1.6

Мнениеот kakyra » Чет 25 фев 2010 0:00

Роси, на такава жена на която и е практика да драска с пирон колите, ако я набарам ще и троша пръстите един по един. А ти щом я подкрепяш ме плашиш много. Няма шофьор, на който да не му се е налагало да паркира за известно време на неудобно място, дори и на тротоара. Ако на някой му е система, и постоянно спира там си има телефонче на паячета, какви ли не институции, които на драго сърце ще го лапнат като топъл хляб. Но да се драска колата на някой които е спрял по не се знае какви пречини по подобен начин, недей бе приятел, нали и на теб ще ти се наложи.

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Чет 25 фев 2010 6:41

Когато си запушил целия тротооар и няма от къде да се мине освен да се излезне на улицата, твърдо категорично и постоянно подкрепям всякакви пирони, павете и други неща с които по най-категоричен начин паркиралия по този начин кретен да разбере достатъчно добре какво точно са си помислили пешеходците за него :kissy:

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Чет 25 фев 2010 8:39

rosy написа:Когато си запушил целия тротооар и няма от къде да се мине освен да се излезне на улицата, твърдо категорично и постоянно подкрепям всякакви пирони, павете и други неща с които по най-категоричен начин паркиралия по този начин кретен да разбере достатъчно добре какво точно са си помислили пешеходците за него :kissy:

и аз подкрепям

щом аз мога ДА НЕ парлирам по такъв начин, и мога да обикалям и да търся нормално место за паркиране - и другите трябва да могат и да се научат!!!
щом ги мързи или мислят само за себе си - ще плащат по един или друг начин !!

лятото един се опита да ме "накаже" затова, че съм му одраскал колата с педала на колелото - мисля, че му е излязла скъпа лицево-челюстната хирургия :) не съм го удрял :) :) :)

Потребителски аватар
kakyra

Мнениеот kakyra » Чет 25 фев 2010 9:36

Идеята ми, не е за наглите шофьори където спират само така. Говоря за хората на който по една или друга пречина неизбежно са спряли на тротоара (аз лично съм спирал на тротоар, но оставих място минимум 2м.), но ако поради сходна пречина ми се наложи да спра и да няма разтояние, пак ще спра защото няма къде..... за тия 5 мин. като минат 3-4 пиронаджии кво става. Такива не ги интересува защо си спрял. Всичко е възможно и накрая като на вас ви се наложи, ей такъв пиронаджия да ви направи натюрморт на боичката, та ще разберете за какво говоря.
А за градинките, съм съгласен, че трябва да НЕ СЕ СПИРА по тях, пред нас една красива поляна стана на кално игрище от такива и не защото нямаме паркинг, а защото и е 5 метра по близко до пътя.

Потребителски аватар
kambone
Автомобил: Passat b5.5 2001
Двигател: 1.8T AWT
Контакти:

Мнениеот kambone » Чет 25 фев 2010 13:37

Няма неизбежно. Подкрепям колегата One. Щом аз мога да въртя 15 минути когато трябва да паркирам в центъра или до офис който търся където и да е и да си пусна СМС за синя зона - всички могат. Както мога и да поглеждам къде съм паркирал и да не спирам пред гараж, вход, ъгъл на кръстовище, пешеходна пътека и прочие - всички могат. А вече все по-често когато имам дела в центъра се организирам с транспорт - чиста работа. Пеша обикалям местата по-бързо отколкото да се местя да паркирам от място на място. Да не говорим колко са необходими буферни паркинги към метростанции или възли на градски транспорт.

Потребителски аватар
kakyra

Мнениеот kakyra » Чет 25 фев 2010 15:25

Избягахме от темата много много... И идеята не ми беше за нагло паркиране.
Моя конкретен случай е следния: Брат ми има астма, и ползва някаква помпичка ни....незнам си какво. Един ден по обяд някъде почна да диша страшно тежко, едвам си взимаше въздух и с всяко вдишване ставаше по зле, аз скочих до най- близката аптека но ми искаха рецепта ( не им пукаше за състоянието на брат ми), в следствие скачам в колата газ към личната лекарка да взимам рецепта, при самото спиране спрях на тротоара на половин метър от оградата и изтърчах да взимам рецепта. В поликлиниката седях към 5 мин, след това скочих на 200м. от поликлиниката да му купя инхалатора. Нямаше ме близо 10-на минути и точно тия драскачи нит ме знаят каква е пречината и нито нищо и ще ми я одраскат, то в този случай няма да ми пука, но след това... И да стане пак пак ще спра така, даже ще блокирам целия тротоар ако пак паркинга е пълен с жигулки 68-а които седят там с години ей така за красота.
Няма неизбежно.
Най- искрено ти пожелавам да нямаш такава ситуация, даже и сходна. Просто на всеки понякога му се налага да попада в такива ситуации, по една или друга пречина ;)

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Чет 25 фев 2010 15:38

kakyra написа: ...Просто на всеки понякога му се налага да попада в такива ситуации, по една или друга пречина ;)

така е
на всеки понякога му се налага
на някои непрекъснато и цял живот така им е наложено - отгоре

да не се съобразяват с нокой,никого и нищо
затова паркове, градинки и тротоари са обърнати на паркинги
щото ако спре на 20,30 недай боже 50 метра от прозореца на жилището или офиса, колата му ще почне да гние от мъка по него и няма да иска да запали

абе тия суеци от столичен инспекторат, ако вземат да излязат от стаичките си и пообиколят и глобят сите дато са наспрели как им падне
дали няма да си платим и дълга и аец белене па и да остане някой лев за магистрала тракия ????

Потребителски аватар
kakyra

Мнениеот kakyra » Чет 25 фев 2010 17:13

Е да но идеята ми за драскачите е, че като ги има такива което е супер показ на нисък интелект, не се знае като му се наложи на някой найстина спешно и неотложно да паркира така и да си го отнесе. Има си органи на реда който трябва да гледат за тези неща. За другите градове не знам но тук в Плодвид почнаха да ме радват, вдигат на поразия и лепят жълти стикери на "грешниците" даже на един пред нас му лепнаха 1 стикерче, за спиране на място като за 3-ма.

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Чет 25 фев 2010 20:07

kakyra написа:Е да но идеята ми за драскачите е, че като ги има такива което е супер показ на нисък интелект, не се знае като му се наложи на някой найстина спешно и неотложно да паркира така и да си го отнесе. ..

ИМА си закони, които забраняват СПИРАНЕ и паркиране в зелени площи. АКО си зорлия да спираш - пусни аварийки. Или някой да остане в колата...
Ако е па чак толкос спешно - спри на улицата... Не мога да разбера ЗАЩО щом ТИ си на зор, МОЯТА жена трябва да слиза с количката (и бебето)на улицата. Некси нема логика бате... ТВОЙТА кола ли е по-важна или на жена ми количката с бебето?

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Чет 25 фев 2010 20:15

Аз много често съм свидетел на точно обратното. При напълно свободен тротоар, пешеходци и най вече майки с колички на пътя :screwy

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Чет 25 фев 2010 20:37

Въпрос, на такъв какво е правилното противодействие?
Изображение

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Чет 25 фев 2010 20:42

rosy написа:Въпрос, на такъв какво е правилното противодействие?
Кирка на предният капак. Само това ги оправя. Ще питаш защо!? Подобен (СОС - Селянина си остава Селянин) беше паркирал пред гаража ми, и го помолих да си премести колата, и отговора му беше " Не е Ли ако искам"

п.п Затова си има ПОЛИЦИЯ викаш я и да го оправят набързо.
п.п Относно колегата пуснал темата, да отиде да си плати глобата, че без плащане няма как да се размине! И да внимава занапред :да:

Vento_Power
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vento_Power » Чет 25 фев 2010 23:38

На баща ми също му писаха акт от столичната община,не е за паркиране но също е от тия дето са от 50 до 500лв mhihi
Обжалва обжалва и сега на 2ри март го привикаха в Съда,ще видим кво ше става по добре и ти обжалвай.

ila
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ila » Съб 27 фев 2010 12:13

"Въпроса ми е следния: Имам акт от столична община, затова че съм "паркирал на терен, който е част от зелената система на територията на СО" акта бил от 50 до 500 лв. Някой има ли опит с такива?" -
преди 2 години мой колега го глобиха 100 лв. Обаче акта още преди да е взел колата (на наказателния паркинг зад Канала). По-скорошен случай не знам.
А на останалите колеги да кажа, че Общинския Съвет още от първите месеци на Софиянски взе набързо най-лесното решение да се паркира по тротоарите, сметоха проблема под килима и се впуснаха в далавери -заменки, продажби за по 1 лев, застрояване на градинки, понкога превръщането им платени паркинги. От тогава това решение е овъртано многократно, но не отменено. Така че не се сърдете толкова люто на паркиралите коли, защото е по-лесно да теглиш един пирон на някоя кола без никой да те види, отколкото да нашокаш канчето на онези, взели това решение.
ПП. и аз съм против паркирането по тротоари и градинки

Върни се в “ОФФ-Топик - други”