За триене...

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
fly_free
Автомобил: т5
Двигател: вrr
Контакти:

Re: Абе хора 500 лв общински акт глоба за паркиране

Мнениеот fly_free » Вто 02 мар 2010 8:52

Направили са достатъчно вногоетажни паркинги където всеки пожелал може да си остави колата срещу нормален месечен наем.
Такъв паркинг в Истанбул се прави точно за 1 година-на площ от 1000 кв метра се събират 3000 коли.-.Ако си от София виж бившия гараж на УБО до театър София.Там еотопляван а в Щатите ги правят даже и без стени за да е по евтино-виж паркинга в бизнесцентъра в Младост.

Georgi_G
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Georgi_G » Вто 02 мар 2010 9:40

А темата с редовното извиненение за липса на места за паркиране е един много интерсен казус. Искаме да има места за паркиране, а когато ни ги осигурят мърморим, че видиш ли искали и да плащаме.
Хайде тези, които мърморят по този повод да си кажат колко биха платили примерно за 8 часа престой?
Имало централни паркинги в чужбина, има ама се плаща и ако на Ганьо му кажат цена от мин. 15лв. за 8-9 часа аз се сещам каква ще е реакцията, но иначе всеки се бара баровец и иска да си замъкне задника с кола на максимум 10 метра от входа на офиса или дома. А колкото и да боли, постепенно ще узреем с идеята, че няма безплатен обяд и никой по никакъв повод не е длъжен да ни осигурява блага и привилегии от добра воля или според някакво измислено право. Всичко се плаща!!!

ps. И аз страдам и псувам заради липса на места.

Потребителски аватар
fly_free
Автомобил: т5
Двигател: вrr
Контакти:

Мнениеот fly_free » Вто 02 мар 2010 10:05

В Европа извън идеалния центъркакто му вкат се плаща около 0.5 е на час а има и дългосрочни за 2 евро на ден.В щатите 1 час е 25 цента в повечето градове.
Сравни цени ,заплати и ще разбереш колко би трябвало да струва, без да е проблем плащането.
Всеки би платил 30-50 лв месечен абонамент за да му е по удобно.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Вто 02 мар 2010 10:11

Georgi_G написа:А темата с редовното извиненение за липса на места за паркиране е един много интерсен казус. Искаме да има места за паркиране, а когато ни ги осигурят мърморим, че видиш ли искали и да плащаме.
Хайде тези, които мърморят по този повод да си кажат колко биха платили примерно за 8 часа престой?
Имало централни паркинги в чужбина, има ама се плаща и ако на Ганьо му кажат цена от мин. 15лв. за 8-9 часа аз се сещам каква ще е реакцията, но иначе всеки се бара баровец и иска да си замъкне задника с кола на максимум 10 метра от входа на офиса или дома. А колкото и да боли, постепенно ще узреем с идеята, че няма безплатен обяд и никой по никакъв повод не е длъжен да ни осигурява блага и привилегии от добра воля или според някакво измислено право. Всичко се плаща!!!

ps. И аз страдам и псувам заради липса на места.

Бих си плащал до 70-80лв на месец за да паркирам спокойно в центъра по сините зони. По левче на час обаче ми идва 180-200лв., няма как да стане. На мен лично и не ми трябва, аз имам места паркиране на 7,5м от офиса. Колкото за глобата, мисля че все пак е прекалено висока за наща реалност, като ти е толкова месечната заплата ще бягаш от плащане до последно щеш нещеш. Честно казано забравяш за нея и си свиркаш, няма никакъв проблем...

Последна промяна от hooligan_sk на Вто 02 мар 2010 10:20, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
nosex
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nosex » Вто 02 мар 2010 10:16

Олигофрени мръсни... :banghead:
Това е нереално... 500лв. как се изкарват, дебили... :banghead:

И мен ме дигнаха пред работата в Стрелбище за паркиране на тротоара, 29лв. качване и 8х2лв. престой в наказателния на паркинги и гаражи в Иван Вазов - та 45лв. вътре.
Къде да я паркирам шибаната кола?!? (въпроса е риторичен)
Даже и приятна вечер ми пожелаха. :banghead:

Georgi_G
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Georgi_G » Вто 02 мар 2010 10:27

[quote="hooligan_sk Колкото за глобата, мисля че все пак е прекалено висока за ...[/quote]

Напротив, изобщо не е висока, щом въпреки това масово паркираме по зелени площи, градинки и площадки, единственият проблем и недостатък е, че не се глобява поголовно за всяко нарушение от подобен род!

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Вто 02 мар 2010 12:39

Georgi_G написа:[quote="hooligan_sk Колкото за глобата, мисля че все пак е прекалено висока за ...

Напротив, изобщо не е висока, щом въпреки това масово паркираме по зелени площи, градинки и площадки, единственият проблем и недостатък е, че не се глобява поголовно за всяко нарушение от подобен род![/quote]

Глобата не действа, защото нищо неможе да те накара да я платиш!!! А ти няма да я платиш защото е 500лв... омагьосан кръг :)

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Вто 02 мар 2010 12:45

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Вто 02 мар 2010 12:46

hooligan_sk написа:

Глобата не действа, защото нищо неможе да те накара да я платиш!!! А ти няма да я платиш защото е 500лв... омагьосан кръг :)

тц
не си прав с новата система на НАП - няма начин да не си я платиш
ако все пак скатаеш за малко - накрая ще ти цъфне съдия-изпълнител на вратата, а това било адски кофти

Калоян Крумов
Автомобил: vw mk2 Candy Blue
Двигател:

Мнениеот Калоян Крумов » Вто 02 мар 2010 13:49

///HAMANN/// написа:Като спират само селяни и няма къде Софиянци да си спрът колата ще е така :dummy:

п.п. Може ли да сте такива злобари и така да храните колегата :screwy

Колега извини ме , НО. Преди 2 години ходих на 24.12 до София. Бях може би единствената кола , която се движеше посока София. В отсрещното платно на магистралата имаше километрична колона от Софиянци, които незнайно на къде се бяха запътили. След като влезнах в Столицата установих , че градът е празен.....Та не успях да разбера кои са т.нар. от теб "селяни" и кои "софиянци".Та къде отидоха Конституционните ни права да пътуваме свободно и да избираме къде да живеем?!?! За твоя справка аз не живея в СФ и не желая. И искаш да кажеш и можеш да докажеш, че си до 9то коляно Столичанин ли? Ако успееш имаш една почерпка от мен :beer със Столично тъмно . :да:
Поздрави от един "Провинциалист" (нали така ни викахте)

И по темата.
Колега съжалявам за случилото се. Аз преди години получих подобно писмо с глоба в размер на 200лв от Държавната агенция по вземанията. Глобата ми беше за неяване като свидетел по дело. Даже бях забравил за какво става на въпрос. И пак като при теб писмото ми пристигна пред свършен факт - в 7 дневен срок. :banghead: . Явно това е някаква държавна политика .

Потребителски аватар
vanko_VW
Автомобил: Ford Focus
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Вто 02 мар 2010 14:17

///HAMANN/// написа:Като спират само селяни и няма къде Софиянци да си спрът колата ще е така :dummy:

п.п. Може ли да сте такива злобари и така да храните колегата :screwy

колега софиянец,замисли ли се поне един път върху това което си написал

стига с това разделение на "наши" и "ваши",вие до някой ден ще искате да станете отделна държава

засрамете се малко и не мислете,че света се върти около вас

колега HAMANN ако четеш,моля те кажи ми с какво си по различен ти от мен или от някой друг колега "Провинциалист"

извиняавам се че поста ми не е свързан с темата :oops:

Потребителски аватар
mladvampirTDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladvampirTDI » Вто 02 мар 2010 14:20

nosex написа:Олигофрени мръсни... :banghead:
Това е нереално... 500лв. как се изкарват, дебили... :banghead:

И мен ме дигнаха пред работата в Стрелбище за паркиране на тротоара, 29лв. качване и 8х2лв. престой в наказателния на паркинги и гаражи в Иван Вазов - та 45лв. вътре.
Къде да я паркирам шибаната кола?!? (въпроса е риторичен)
Даже и приятна вечер ми пожелаха. :banghead:

Колега, не се заяждам, но не си прав. Глобата е супер нормална, ненормално е да продължава да се спира по тротоари, градинки, и т.н. Питаш къде да оставиш колата, а аз те питам дали е жизнено важно да си с кола?
В компанията, в която работя, офиса ни е в центъра и решихме проблема с паркирането като принудихме работодателя солидарно с нас да наеме един свободен парцел и да го преустрои в паркинг. така срещу 30лв. от служителите, който иска има гарантирано паркинг място и не паркираме по тротоари, градинки и други. Та идеята ми е, че има изход и високите глоби ще провокират намирането на решение.

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Вто 02 мар 2010 15:06

mladvampirTDI написа:В компанията, в която работя, офиса ни е в центъра и решихме проблема с паркирането като принудихме работодателя солидарно с нас да наеме един свободен парцел и да го преустрои в паркинг. така срещу 30лв. от служителите, който иска има гарантирано паркинг място и не паркираме по тротоари, градинки и други.

Това, дето го каза е напълно несериозно, до всеки един офис в центъра стои по един свободен парцел, дето само чака кои да го наеме за паркинг на служителите си. Апропо не знам в кой точно център си, ама моя съседен парцел е радисън, пък те най-вероятно няма да се съгласят да го съборят, за да вдигнат паркинг. И затва си ходя на работа с градски транспорт.

Потребителски аватар
mladvampirTDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladvampirTDI » Вто 02 мар 2010 16:34

[quote="maxpayne"][/quote]

Има решения и в твоя случай и ти си намерил едното - Градски транспорт. Има и друго - местене на офиса някъде, където има парцел за паркинг или готов такъв. Моята работа е до Пирогов, и въпреки това намерихме решение. Между другото в района се оказа, че има още 3-4 парцела, собствениците на които бяха ОК да ги отдадат под наем.

Но да не бягаме от темата. Глобите са ОК, дано само станат поголовни, а не инцидентни.

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Вто 02 мар 2010 16:46

mladvampirTDI написа: Глобите са ОК, дано само станат поголовни, а не инцидентни.

и аз затова призовавам, като видите някой, който се е харесал зелена площ за паркинг - драснете до инспектората една жалбичка :)
500 лв един път, втори път... баси баровеца ще да е да реши,че му харесва такъв паркинг !

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”