Немога да намеря в ЗДП дали път, свързващ 2 паркинга на блокове се счита за "ПЪТ".
А сега де... Малко помощ ако може...

Малко помощ по ЗДП
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
Re: Малко помощ по ЗДП
Път е всяка земна площ или съоръжение, предназначени за движение на пътни превозни средства или пешеходци. Пътищата са необходими за осъществяване на пътния транспорт.
Пътищата свързват населени места, като села, градове и други. По вида на използване могат да бъдат:
пешеходна алея
пътека
шосе (за предвижване на моторни превозни средства) - с трайна или нетрайна настилка
велоалея (за предвижване на велосипеди
и др.
Пътищата свързват населени места, като села, градове и други. По вида на използване могат да бъдат:
пешеходна алея
пътека
шосе (за предвижване на моторни превозни средства) - с трайна или нетрайна настилка
велоалея (за предвижване на велосипеди
и др.
- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Саше я дай точката да го видя как е точно, че пишем тука едни възражения.
Мерси
Мерси
Barboukov написа:Саше я дай точката да го видя как е точно, че пишем тука едни възражения.
Мерси
ти ли отне предимство ?
- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Не, става въпрос за неправилно паркиране. В началото на една улица има знак, забраняващ паркирането. По средата тази улица се пресича с въпросния път. Автомобилите спрели след кръстовището има скоби в момента. Едното МПС е на приятел и го карат да плаща за махане на скобата. Искат да го санкционират за неправилно паркиране. А нали знака важи до следващото кръстовище?
Тяхната мама....
Тяхната мама....
в такъв случай ако не е късно направете хубави снимки
на знака къде е, "кръстовището" след което няма знак и колата със скобата
на знака къде е, "кръстовището" след което няма знак и колата със скобата
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Щом има кръстовище, знакът не важи след него. Ако ще да е отбивка за тоалетна или междублоково пространство в случая. Виж определението за кръстовище в закона и правилника.
- fill
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Цък
8. "Кръстовище" е място, където два или повече пътя се пресичат, разделят се или се събират на едно ниво.
8. "Кръстовище" е място, където два или повече пътя се пресичат, разделят се или се събират на едно ниво.
- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Смях в залата... Звъним по телефона на тия господа със скобите и те казват: "Глобата е 20 лв. Ако успеете днес да я платите ще Ви отключим колата до 10 мин" Аз: "Обаче тази кола е паркирана правилно и вие ще дойдете да я отключите", Те: "Ние сме я заключили по заповед на полицията. Тя беше с нас и разпореждаше". Затварям телефона и набирам 166: "Аз: Добър ден. Неправилно е заключен автомобил със скоба пред РУ на ул. Янтра; Те: Ами ние нищо неможем да направим. Обадете се на тия, които са Ви го заключили. Трябва да има лепенка; Аз: Говорих с тях и ми казаха, че са го направили по заповед на полицията. Имало е патрул с тях, които се е разпореждал; Те: Аз незнам нищо. Обадете с в кат на 082165.". Затварям и звъня в КАТ: "Добър ден. Пред РУ............ има заключен автомобил със скоба, който е правилно паркиран. Господата със скобите, казаха че е по разпореждане на КАТ и е имало полицаи, които са казвали кои да се заключват. Звънях на 166 и ми казаха да се обадя тук; Те: Аз нищо незнам бе господине. Обадете се на 112".
Е защо да звъня на 112?

Е защо да звъня на 112?
Удължител тип "макара" и флекс нямате ли??
И тия от паркинги и гаражи са такава напаст, че няма на къде, повече!

- Speedy86
- Автомобил: Audi A4 1.8 20V
- Двигател: ADR 1996
sk. написа:Удължител тип "макара" и флекс нямате ли??И тия от паркинги и гаражи са такава напаст, че няма на къде, повече!

Само така тия от пракинги и гаражи ако имат ключ от гаража на някой и там ше му сложат скоба.

Бтв, сега като се замислих.. от "Паркинги и гаражи" ни паркинг съм видял ни гаражи! Освен синята зона, само че тя и преди това си беше паркинг, само почнаха да събират пари за него! А тук по София, гаражи си трябват и то от онези няколко етажните.. вечер правя поне 2 обиколки на квартала докато си намеря място за спиране..!
- calm
- Автомобил: VW PASSAT B5
- Двигател: 1.8T
- Контакти:
sk. написа: Освен синята зона, само че тя и преди това си беше паркинг, само почнаха да събират пари за него!
Тука мога да поспоря, въпреки че не искам. Преди това, много от местата за паркиране в синята зона бяха тротоари. Пример- "Оборище" от "Кракра" до "В. Левски" откъм библиотеката.
По темата, ако ти се разправя има варианти да спечелиш от цялата работа.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”