Здравейте на всички.Проблема е следния:преди 2-3 дни голфа започна много трудно да пали на бензин.И след като запали може би от 5-6-я път трябва да поработи на място 2-3 мин и тогава да тръгна иначе като дам газ и пак изгасва.След като тръгна на бензин предърпва,прекъсва не работи както трябва.Колата е с газов инжекцион и на газ работи перфектнобез никакви проблеми,нищо общо няма с това като е на бензин.Лошото е,че немога да я паля направо на газ,защото като я загася и автоматично си преминава сама на безнин и при следващото палене мъките започват.
Моля ако имате някакви идеи споделете ги.
П.П.Преди 3 дни никога не ми го е правила този проблем дори и в най големите студове палеше без грешка.Другото което искам да споделя е,че последните няколко дни преди да започне да прави тази гадост я карах само на бензин и се чудя дали нещо не се обърка от това.

Проблем с AFT
- tiho_madjarov
- Автомобил:
- Двигател:
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Re: Проблем с AFT
Привет колега,кой е двигателя ти?Хубаво си описал проблема,според мен е недостиг на бензин.За да гасне при подаване на газ влиза само въздух-няма гориво.Така мисля поне,насочи се към бензиновите беляджии:помпа,филтър,налягане,дюза(дюзи).Друг вариант е електрониката вече да е "забравила" как да командва бензина.
P.S. AFT мисля че е мотора ти,TPS също може да магарува по тоя начин.
P.S. AFT мисля че е мотора ти,TPS също може да магарува по тоя начин.
здравей колега ! сеат със същия мотор ми правеше същите симптоми . и той с газов инжекцион.проблемът взе да го прави след смяна на износена бензинова помпа.обвиних помпата и я смених като рекламация ,но проблемът продължи. смених регулатора на налягането /75лв/ и маркучетата към него които бяха нацепени ,проблемът с паленето се оправи ,но се появи нов дефект - при изкачване на наклони прехълцва /нещо като недостиг на бензин / за кратко време. продължавам да ровя по въпроса! ако някой има идея - да сподели!
П.П. колата е тествана с манометър във време на движение и показателя за налягане рязко спадаше и възстановяваше ,което ме наведе на мисълта за регулатора на налягането.тествана е с мотор- тестер и всички познати професионални програми за диагностика ,които не отчитат неизправности!
но фактите са си факти!
П.П. колата е тествана с манометър във време на движение и показателя за налягане рязко спадаше и възстановяваше ,което ме наведе на мисълта за регулатора на налягането.тествана е с мотор- тестер и всички познати професионални програми за диагностика ,които не отчитат неизправности!

- tiho_madjarov
- Автомобил:
- Двигател:
На първо време съм решил да сменя свещите и горивния филтър,защото тази кола я карам от почти 2 год(основно на газ) но не съм сменял нищо свещи,нито горивния филтър и се чудя дали не е от тях нещо.Като ги сменя ще споделя дали се е оправил проблема.
- tiho_madjarov
- Автомобил:
- Двигател:
Смених горивния филтър.Проблема остана.Следваща стъпка-свещи,но меже би преди тях-диагностика.Следва продължение... 

- m&m16v
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
tiho_madjarov написа:Смених горивния филтър.Проблема остана.Следваща стъпка-свещи,но меже би преди тях-диагностика.Следва продължение...
Мисля че това ти е най-правилното решение!
- shirosama
- Автомобил:
- Двигател:
Карам същия мотор на г 3. От време на време по същия начин прехълцва и от време на време забива муцуната. Проблемът се оказа, че е от самата марка на автомобила- голф и от това, че е този двигател...масово ги имат тези проблеми. Известно подобрение имам от по- скъпия бензин, нови свещи, лабда сонда, нова горивна помпа, един кабел, бензинов филтър и нови настройки в БОШ сервиз, които също чистиха грешки. Не знам от кое но това даде известно подобрение!
- tiho_madjarov
- Автомобил:
- Двигател:
Странното е ,че като загрее и пали без никакъв проблем и върви супер.На газ също си върви идеално.Единствения проблем е ,че не пали когато е студен двигателя.Запалва от 10-я път и няма никакви проблеми след това,нито придърпва нищо,зора е само да запали.Това е. 

- tiho_madjarov
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги оправих нещата.Оказа се температурен датчик.Сега всичко е ОК. 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”