Я ми кажете дали аз си внушавам или найстина е така???
Прави ми впечатление,че на газ като,че ли мотора работи по-равномерно!Говоря за празния ход !!! Докато на бензин едва доловима нестабилност се усеща и стрелката на оборотомера леко притрепва нагоре надолу !!!!
(1,8 KR )
Дали защото газта ми е моно инж., а пък бензина пълен инж.???? И някоя дюза си играе номерца ???
На газ върви по-добре?
Аз от 4 години имам газова уредба и още като е сложих на моя пасат 1,8 MI ми направи впечатление точно това - равномерната работа на празен ход. Да чукна на дърво, но проблеми от тогажа не съм имал никакви. Сложиха ми я, регулираха я момчетата и от тогажа вече 40 000 км никакви проблеми. Сменям само въздушния филтър на 5000 км и толкова. От момчетата газаджии и от други разбрах, че този мотор на VW специално RP 1,8 Mi е "перфектен за работа на газ" И досега само се убеждавам в това. Колата ми върви перфектно-мазно не е резачка, но аз и не търся това. Има си мощност по баири и ускорение харчи ми градско 9 лято 10-11 зима , извън 8. Какво повече да иска човек
)...да не чуе дявола само
)))))

- WDW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
GOLFER написа:супер ,така да бъде и по-нататък!
чат-пат сменяй и филтъчето на газта все пак![]()
източвай и "тинята"от изпарителя.
Къде се намира тоз филтър на газта ???
А за тинята имаш предвид ,там където циркулира водата в изпарителя ??? Ми че тя не пречи !!???
А пък въздушният филтър (с газ и без газ), на колко км трябва да се сменя???
- golfer
- The Мaster of PERNIK TUNING performancе
- Автомобил: Gandalf the Grey
- Двигател: 368kw LPG
- Контакти:
филтърчето се намира в клапана за газта/отдолу/.
ако решиш да го сменяш сам СПРИ ПРИТОКА НА ГАЗ ОТ БУТИЛКАТА.филтърчето струва 2лв.на него има и малък магнит който събира стружки.внимавай с уплътненията.
въздушния филтър аз сменям на 5000 км.
щом казваш.........
ако решиш да го сменяш сам СПРИ ПРИТОКА НА ГАЗ ОТ БУТИЛКАТА.филтърчето струва 2лв.на него има и малък магнит който събира стружки.внимавай с уплътненията.
въздушния филтър аз сменям на 5000 км.
А за тинята имаш предвид ,там където циркулира водата в изпарителя ??? Ми че тя не пречи !!???
щом казваш.........

- zmej
- Автомобил: Audi 8D5 Quattro
- Двигател: AJL
- Контакти:
WDW написа:А за тинята имаш предвид ,там където циркулира водата в изпарителя ??? Ми че тя не пречи !!???
Цъ, няма това в предвид, има една пробка долу на изпарителя (поне на моя има, пък и на други съм виждал

И колкото повече изтече, толкова повече кофти газ си сипвал...

- Aylan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
филтърче
какъв е този филтър на клапана на газта отдолу?
аз сменям само въздушния филтър и източвам, ако има де, от пробката на изпарителя някаква слуз или кафеникаква смес на около 7000км.
Само че при мен харчи градско около 12-13, зимата мойе и да е по-зле и 9-10 извън града, като се има впредвид че не я карам зверски.110-140, по магистралите около 130.
Регулирал съм я в Аргус преди 10 000км. Имаше известно подобрение, но много барзо пак почна така да си харчи.
Преди това и в Юве-там ми взеха 37лв но наистина имаше много голяма разлика във вървежа и харченето-паднах на 9.5-10.5 градско и окло 8.5 изванградско гас, което направо си е супер за RP 1.8mi, но след 2-4 000км нещо се прецаква и пак така ми гори 12.5 / 10
Ако имате някакво обяснение, ще съм ви благодарен.Или ако препоръчате някой коъто да ми я регулира така че да върви и да харчи по-малко, също, само да не са майстори които са без необходимите стендове, че сам си патил о т такива
аз сменям само въздушния филтър и източвам, ако има де, от пробката на изпарителя някаква слуз или кафеникаква смес на около 7000км.
Само че при мен харчи градско около 12-13, зимата мойе и да е по-зле и 9-10 извън града, като се има впредвид че не я карам зверски.110-140, по магистралите около 130.
Регулирал съм я в Аргус преди 10 000км. Имаше известно подобрение, но много барзо пак почна така да си харчи.
Преди това и в Юве-там ми взеха 37лв но наистина имаше много голяма разлика във вървежа и харченето-паднах на 9.5-10.5 градско и окло 8.5 изванградско гас, което направо си е супер за RP 1.8mi, но след 2-4 000км нещо се прецаква и пак така ми гори 12.5 / 10
Ако имате някакво обяснение, ще съм ви благодарен.Или ако препоръчате някой коъто да ми я регулира така че да върви и да харчи по-малко, също, само да не са майстори които са без необходимите стендове, че сам си патил о т такива

- zmej
- Контакти:
Re: филтърче
Aylan написа:какъв е този филтър на клапана на газта отдолу?
Горивен филтър на газта е това. Ако има разлика във вървенето на пълна и празна бутилка, се приема, че е задръстен доволно...

А за разхода - за Пасат май си е нормално 12-13 градско... Поне шефа е така - 1.8 моно (АБС)....
- Aylan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
филтърче
и къде точно се намира това филтърче.моля обясни по-подробно 

- zmej
- Контакти:
Ами принципно може да е навсякъде между бутилката и газовия клапан. Моето филтърче е малко преди него... Вижда се, ще го познаеш... Не знам обаче дали на някои модели клапани не е и директно под него (в една конструкция)...
И все пак, ако ще го сменяш, спри газта от бутилката да не стане инфекция...

И все пак, ако ще го сменяш, спри газта от бутилката да не стане инфекция...

- maniak
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Газ
Ако е Еврогаз в горна бяня недей да ходиш там.