Здравейте,
Почитател съм на автомобилите VW Golf III.Искам да си закупя литература за този модел автомобили.Търсих по книжарниците и открих няколко предлагани издания в момента.
Ще посоча три книги, и се надявам хората които са ги ползвали да ме посъветват коя от тях е най-добре да си закупя с цел запознаване с устройството и особеностите на тези автомобили, както и съвети за подръжка, експлоатация и ремонт.
А ето и книгите:
№1.
Автор: Константин Косев
Заглавие: Фолксваген Голф ІІІ / Венто
Ремонт, експлоатация, техническо обслужване.
Език: Български
Издателство: Техника
Година: 2009
№2.
Автор: (?)
Заглавие: VW Golf III, Vento
So Wirds Gemacht
Издателство: Auto Point
Година: 2001
№3. - (тази книга най-вероятно би била полезна в комплект с някоя от предните)
Автор: Волфганг Леман
Заглавие: Таблици и схеми за ремонт и регулация на бензинови и дизелови двигатели
Голф и Ауди
1985 - 1995
Издателство: Димант
Година: (?)
Освен тези, в интернет намерих една мултимедия и две ръководства - всичко на руски.Така или иначе бих искал да си взема и книга за да ми е винаги под ръка, затова PDF файлове много не ме вълнуват.
Кое от тези три издания бихте ми препоръчали?
Благодаря.
VW - предпочитана литература
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Re: VW - предпочитана литература
Здравей колега!
Има доста информация във форума по темата.
В търсачката можеш да напишеш: ръководство за експлоатация
search.php
Ето и някои от резултатите за Голф 3. Най-добре си задай въпросите в конкретната тема:
viewtopic.php?t=42587
viewtopic.php?t=107194
viewtopic.php?t=57207
...
Има доста информация във форума по темата.
В търсачката можеш да напишеш: ръководство за експлоатация
search.php
Ето и някои от резултатите за Голф 3. Най-добре си задай въпросите в конкретната тема:
viewtopic.php?t=42587
viewtopic.php?t=107194
viewtopic.php?t=57207
...
Благодаря за линковете, но вече ги бях прочел, защото си ползвах търсачката.
Там се говори за ръководства в електронен вид, които вече съм си свалил.
Аз търся книжка, която винаги ще ми е под ръка, когато нямам компютър, затова си позволих да пусна отделна тема.
Тези три издания, които съм посочил ги гледах днес в една книжарница, и ме притеснява да не си купя по-лошото от тях.
Предполагам, че тук има хора, които са ги чели по обстойно и могат да ме посъветват, кое от тях е по-практично.
Там се говори за ръководства в електронен вид, които вече съм си свалил.
Аз търся книжка, която винаги ще ми е под ръка, когато нямам компютър, затова си позволих да пусна отделна тема.
Тези три издания, които съм посочил ги гледах днес в една книжарница, и ме притеснява да не си купя по-лошото от тях.
Предполагам, че тук има хора, които са ги чели по обстойно и могат да ме посъветват, кое от тях е по-практично.
Тъй като имам доста ограничени познания относно автомобилната подръжка, и минимални познания за автомобилното устройство, все пак си купих въпросната книга.

Не съжалявам, че я взех, защото за начално запознаване с нещата ще ми бъде полезна, а ми трябва и нещо, което винаги да ми е под ръка, като съм на път.
Това ще ми бъде първия лично мой автомобил и затова леко съм се вманиачил.

Не съжалявам, че я взех, защото за начално запознаване с нещата ще ми бъде полезна, а ми трябва и нещо, което винаги да ми е под ръка, като съм на път.
Това ще ми бъде първия лично мой автомобил и затова леко съм се вманиачил.
- Каспър
- Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
- Двигател: A20NHT Turbo 250 HP
Като прочетеш книгата сподели дали има полезна информация в нея, че и аз мисля да си я купя. Интересно ми е също и дали има инфо за конкретни двигатели или само общи приказки.
- A_state_of_trance
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Каспър написа:Като прочетеш книгата сподели дали има полезна информация в нея, че и аз мисля да си я купя. Интересно ми е също и дали има инфо за конкретни двигатели или само общи приказки.
Аз имам същата.Има достатъчно инфо, за различните двигатели.Като цяло книжката е много добра...В доста ситуации е помагала не само на мен, а и на мой приятели и роднини.

Интересно ми е също и дали има инфо за конкретни двигатели или само общи приказки.
Тук можеш да прочетеш по-подробна информация за тази книга:
http://www.helikon.bg/books/243/124003_ ... hvane.html
- Каспър
- Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
- Двигател: A20NHT Turbo 250 HP
Мерси колеги
Май ще се пазарува 

- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
за 4-ки има ли подобни книжки
- Жоро Делчев
- BBS Collector
- Автомобил: Golf GTI16V
- Двигател: ABF 1994
В този сайт има много добри книги но не са на български и цената им е малко солена :
http://import.book.store.bg/product/id-0837603420/volkswagen-gti-golf-jetta-service-manual-gasoline-diesel-and-turbo-diesel-including-16v-1985-1986-1987-1988-1989-1990-1991-1992.html
http://import.book.store.bg/product/id-0837603420/volkswagen-gti-golf-jetta-service-manual-gasoline-diesel-and-turbo-diesel-including-16v-1985-1986-1987-1988-1989-1990-1991-1992.html
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”