Шумахер номер едно

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
zmej
Автомобил: Audi 8D5 Quattro
Двигател: AJL
Контакти:

Мнениеот zmej » Сря 10 май 2006 16:11

@Lix - то така и се видя по телевизията, огледално обърното състезание на първото за сезона... Аз лично се радвам, че Бриджстоун най-накрая направиха читава гума, че ако Ферари трябва цял сезон да карат с 'квалификационните' гуми от Имола - тежко им... Тепърва сезонът ще става интересен...

LiX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LiX » Сря 10 май 2006 16:20

teo_ss написа:алонсо може да си позволи да върне гаста тъй като има солидна преднина но това не умаловажава карането на Шуми през трите обиколки преди да влезе в бокса тагава кара перфектно

е то това му беше шанса, да кара хубаво 3 обиколки.. всеки пилот би се възползвал от такъв шанс, пък и има мотивация да спечели пред родна публика, повечето германци бяха негови фенове.

Потребителски аватар
koko jumbo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот koko jumbo » Сря 10 май 2006 18:12

LiX написа:
teo_ss написа:алонсо може да си позволи да върне гаста тъй като има солидна преднина но това не умаловажава карането на Шуми през трите обиколки преди да влезе в бокса тагава кара перфектно

е то това му беше шанса, да кара хубаво 3 обиколки.. всеки пилот би се възползвал от такъв шанс, пък и има мотивация да спечели пред родна публика, повечето германци бяха негови фенове.

аз не мога да разбера ли твардиш че Шуми е един късметлия който се е възползвал от шанса си ли :shock

LiX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LiX » Сря 10 май 2006 18:18

koko jumbo написа:
LiX написа:

аз не мога да разбера ли твардиш че Шуми е един късметлия който се е възползвал от шанса си ли :shock

казах че стратегията му беше по-добра и на негово място можеше да е всеки пилот, няма нищо фантастично в победата му.

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Сря 10 май 2006 19:06

LiX написа:няма нищо фантастично в победата му.

фантастичното е, че може да направи серия от най-бързи обиколки, когато си реши. просто е перфектен, повечето пилоти в неговата ситуация не успяват. защо ли все той побеждава със "стратегии"? Човека кара като машина - 99% от времето перфектно, само погледнете когато дават сравнение от неговата кола и някой друг пилот, колко често примигва надписа "TC" (тракшън контрол) при него и при другия пилот :)

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Сря 10 май 2006 19:11

Както казах .... аз съм го учил 8)

LiX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LiX » Сря 10 май 2006 20:11

musura, тука не съм на 1 мнение с теб, как може да сравняваш умението на пилота въз основа на TC при положение че всеки отбор има различна електроника и си настройва различно колата според желанието на пилота. Някой толерират недозавиване, други свръхзавиване, следователно TC при всеки ще работи по различен начин и нямаш база за сравнение. Виж ако сравняваш газ/спирачка вече можеш да си правиш някви изводи. Примерно Шумахер има навика като натиска спирачката да не пуска педала на газта докрай.

Потребителски аватар
teo_ss
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот teo_ss » Сря 10 май 2006 21:09

ами какво беше на монца - Алонсо докато се опитваше да изпревари Шумахер, излизе от пътя два пъти за две обиколки
кажи ми тогава как ще твърдиш , че всеки пилот би се справил в такава ситуация
На този етап Шуми е Неповторим

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Сря 10 май 2006 21:11

Ох надухте ми главата .... в австралия като се преби левашки какво му е неповторимото .... къв алонсо, къв шуми.... дайте на Сато хубава кола и той ще бие .......... аз съм най добрия... казах ви от мен се е учил

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Сря 10 май 2006 21:12

Каквото и да се пише против него - човека пише Историята на F1 . Никой не може да достигне неговите победи, титли и рекорди. рекорда на титлите не беше променян с деситилетия.

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Сря 10 май 2006 21:13

спор няма :)

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Сря 10 май 2006 21:18

Tyan написа:дайте на Сато хубава кола и той ще бие

еми виж Алонсо и Фисико са с еднакво хубави коли, единият 2-ри, другият на майната си. Монтоя и Кими - що все така се получава, че Кими е по-напред, уж Монти е голям карач? Ако пилота нямаше значение, нямаше да се дават на едни заплати от 2 милиона, а на други по 30 ;)

виж какво пише тук :)
Международната автомобилна федерация (ФИА) отне суперлиценза на пилота на Супер Агури Юджи Иде, съобщават световните медии. Това автоматически означава, че симпатичният японец няма да участва повече в състезания от Формула 1 тази година. Както е известно, миналата седмица световната централа препоръча на тима на Агури Сузуки да замени Иде с друг пилот за няколко състезания. Макс Мозли и компания се усъмниха в подготовката на Иде и във възможностите му да участва в най-авторитетната автомобилна андпревара.

Това камикадзе, ако имаше по-добра кола, най-много да утрепе някой на пистата :)

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Сря 10 май 2006 21:21

Колите не са едни и същи....... имат си различни екипи асоциирани към различните пилоти .....

аааа камикадзета много на тоя дедо му сигура е бил в някоя от ексадрилите в пърл харбър :)

LiX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LiX » Сря 10 май 2006 21:24

Не ме разбирайте погрешно, не споря за рекордите му и така нататък, а исках да си кажа мнение като пряк наблюдател на състезанието и че това което го виждате на телевизора е друго на живо. Отидете гледайте някое състезание па дайте тогава да дискутираме като хората..

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Сря 10 май 2006 21:25

Какво да ги гледам да върят скучни обиколки и да се изпреварват в бокса ...... мина времето когато шуми и хакинен си правеха тройни изпреварвания ........ пак хубаво че има и завой .... че ако са като американите един овал и 5 часа пуканки и кола.........

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”