Здравейте карам GOLF 3 1.8 90kc ADZ syncro. Когато я купих смених ремъци, филтри масла.
При палене ми пали на 3-4 завъртане, а не на "четвърт" оборот. След като запали оборотите са си нормални - около 1000 и нещо. Усещат се едни вибрации , като вдигна оборти над 1100 изчезват. Искам да спомена , че оборотите не се променят т.е. докато си загрее нито падат нито се увеличават за секунда две , а нормално си намаляват.
Смених свещи мислех , че е от тях , но вибрациите си останаха.
Когато двигателя е загрял ако го угася и след това запаля пали на четвърт оборот, но ако постои малко пак на 3- 4 оборот пали. Мислех , че е нормално да пали така все пак беше зима и е студено, но сега пак е така.
Някой има ли идея от какво са тези вибрации и дали е свързано с паленето и дали е центровка или нещо друго?
Благодаря.

Вибрации в колата !
- merchorousse
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Вибрации в колата !
ама колега двигатяляли се тресе, или вибрации в купето отпред отзад,огледай гърнетата да не опират по купето, при мене гърнето опираше по купето(резервната гума)и вибрация имаше много гадна на около 1500 2000 оборота
- merchorousse
- Автомобил:
- Двигател:
Мисля , че двигателя се тресе, а друго нищо не се чува - гърнетата например или тръбите. Мисля, че не е от гърнетата. тресенето го усещам отпред. Не знам паленето дали не е свързано с това тресене в последствие.
- Каспър
- Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
- Двигател: A20NHT Turbo 250 HP
Виж тампоните на мотора. Хвани мотора и го разклати или накарай някой от вътре да дава газ, а ти гледай мотора дали се опитва да избяга от предния кош. Мотора работи ли равномерно?
- merchorousse
- Автомобил:
- Двигател:
Разклатих двигателя сякаш е добре, но сега се оказа че тампона макферсона /десния/ хич го няма може и от това да е. Като го сменя ще видя дали ще изчезне това тресене
- Jus7_Craz1
- Автомобил:
- Двигател:
Колега аз имам Голф 3 1.9Дизел !
Имам същият проблем от както съм взел колата !
Всичко е сменено (ама наистина всичко изобщо не преувеличавам) и след 3000-4000лв за части сега пак тресе ! Никой неможе да каже от какво е и сега уж било от двигателя и му трябвала центровка ! Сега търся човек който прави центровки на Дизел и отивам при него
Ако се оправи ще ти пиша
Имам същият проблем от както съм взел колата !
Всичко е сменено (ама наистина всичко изобщо не преувеличавам) и след 3000-4000лв за части сега пак тресе ! Никой неможе да каже от какво е и сега уж било от двигателя и му трябвала центровка ! Сега търся човек който прави центровки на Дизел и отивам при него

Ако се оправи ще ти пиша

- VW-GOLF-1,9-TDI
- Автомобил:
- Двигател:
я пишете от какво може да е ,че и при мен целия двигател тресе като го остая на обороти тресе яката спира за секунда пак почва като подам газ и спира и яката тресе направо си трака целия двигател
- merchorousse
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Вибрации в колата ! - ПРОБЛЕМ РЕШЕН
Проблема при мен е решен, но какви ли не изказвания от "майстори" не чух. На края отидох да си сменя тампона на двигателя този , който е до съединителя. Майстора го попитах дали от него тресе. Оказа се че има едно тръбичка , която излиза от сервото и там се чува едно свистене т.е. там има нещо като разклонение и има място да се пъхне тръбичка. Обърнах целия и-нет и не можах да намеря къде трябва да се включи това разклонение. Майстора ми каза , че просто там трябва да има тапа защото от там смучело въздух към 4-ти цилиндър и на ниски обороти той почти не работи. Сложи му една никаква тапичка и колата направо взе да мърка на свободна скорост. Не ми беше идвало на ум да го затапя и почти цяла година това много ме дразнеше.
Но преди това чух изказвания от типа , че някой цилиндър няма компресия , че трябвало да се сменят клапани и такива подобни.
Но преди това чух изказвания от типа , че някой цилиндър няма компресия , че трябвало да се сменят клапани и такива подобни.
Здравей, имам и аз такъв проблем. Я кажи каде точно е тази тръбичка, която трябва да се затапи или дай някоя снимка. Нещо не се ориентирам къде да гледам
:.

- merchorousse
- Автомобил:
- Двигател:
Като отвориш предния капак и запалиш мотора чува ли се едно свистене ? При затворен капак не се чуваше при мен. За съжаление днес не мога да го снимам , но утре ще снимам и ще кача снимка и дано да ти помогна.
На маркуча дето влиза в сервото,има клапанчеЯ кажи каде точно е тази тръбичка
и щуцери около3,4мм(от ,които поне 1 е затапен с гумена тапа).
-
- Автомобил:
- Двигател:
и аз имам подобен проблем на вентото, винаги пали от втория път най - малко и като подам малко по рязко газ се усеща и чува нещо (което ми е трудно да обясня)можеби удар или нещо такова и се разтриса първоначално си мислех че е от гърнето но сега несъм сигорен. Каде може да е проблема?
- merchorousse
- Автомобил:
- Двигател:
Онази зелената тръбичка си влиза в черната тръба /не знам точно каква е и от къде идва/, а тапата която майстора сложи е точно под мястото където влиза зелената тръбичка т.е. там има два отвора едната е зелета тръба , а другата........ и от този долния отвор свистеше . Обърнах целия интернет за да разбера за какво е този отвор и какво е трябвало да бъде включено там и не намерих отговор, но не се бях сетил да го затапя.
Ами това общо взето.
Ами това общо взето.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”