Съвет за Поло 6N комби!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Съвет за Поло 6N комби!
Здравейте колеги!
Можете ли да ми дадете малко мнения и препоръки за това Поло, двигателят е 1.4I 60 коня . Как се държи, има ли проблеми по този двигател? Всички ваши съвети ще са ми полезни.
Можете ли да ми дадете малко мнения и препоръки за това Поло, двигателят е 1.4I 60 коня . Как се държи, има ли проблеми по този двигател? Всички ваши съвети ще са ми полезни.
- leavon
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Съвет за Поло 6N комби!
Малка кола с огромен багажник, вози доста по-добре от малкия вариант, за семейство 2+2 върши достатъчна работа. Моята е 98 г. - не съм забелязъл ръжда, няма скърцания и тракания в купето, добре обезшумено. Здраво окачване, непретенциозно и, доколкото съм чел, не е скъпо (за две години не се е налагало да пипам нещо - колата се кара от жена ми, предимно в града). Моторът е много пъргав и икономичен и не ми е направило впечатление да се затруднява от климатика, въпреки 4 човека и багаж. Проблемен е заради немърливо отношение на предшественици по отношение на масло в двигателя и скоростната кутия, но за това е писано много. С две думи - аз съм много доволен. Засега!
-
- Автомобил: VW Polo 1991
- Двигател: NZ
Това е единственото Polo с багажник! 

- freestyler911
- Автомобил: VW polo
- Двигател: AEX 1996
Най-здравия двигател монтиран на поло. 1.6 АЕЕ , е по проблемен, 1.9 дизел със скъпа поддръжка (маховик със съединител около 1300 лева е комплекта). 1.0 АЕР , не ми се говори за него...
Окачването е здраво, има леко скрибуцане вътре от пластмасите, иначе колата е приятна за каране, не е състезателна, средно икономична е , градско 7-8 , извън (120 км/ч) 5 .... Проблемни са ел. стъклата...
Скрибуцане от задна дясна спирачка. Скоростната кутия е проблемна по принцип, но само заради неугледната поддръжка, трябва да се преглежда редовно семеринга на избирача... Гарнитура на картера , и на капака на главата са прокапали 99% , но са много евтини. Панела около касетофона се пука!
Окачването е здраво, има леко скрибуцане вътре от пластмасите, иначе колата е приятна за каране, не е състезателна, средно икономична е , градско 7-8 , извън (120 км/ч) 5 .... Проблемни са ел. стъклата...
Скрибуцане от задна дясна спирачка. Скоростната кутия е проблемна по принцип, но само заради неугледната поддръжка, трябва да се преглежда редовно семеринга на избирача... Гарнитура на картера , и на капака на главата са прокапали 99% , но са много евтини. Панела около касетофона се пука!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Много мерси за информацията! 

- freestyler911
- Автомобил: VW polo
- Двигател: AEX 1996
Ако нещо по конкретно те интересува , питай .
-
- Автомобил:
- Двигател:
Заглеждам се и по 6N2 комбита те по надеж
ни ли са?
ни ли са?
-
- Автомобил: 1998 VW Polo Variant
- Двигател: APQ
Аз навъртях вече над 70 000 км. тук в България на мойто комби и е просто перфектно. Аз си го и поддържам доста де, но като цяло е много здрава кола. На по-новите години слагат 1.4 16 клапана, но доколкото знам е по-проблемен този мотор. Мен си ме кефи адски колата и засега не си и помислям за друга, много ме слуша 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега,няма да сбъркаш с избора на комбито
!Преди две години и аз си търсих такова,но тогава времената бяха други и такова комби /с TDI 90к.с.,каквото си търсих аз/,просто нямаше пипане-12000 лв.Затова си взех най-близкото до него - Polo Classic.Така че мога да ти кажа при CLASSIC,как е:
евтина-много евтина поддръжка /1,6 AFT/и то само с оригинални консумативи,много по-добра возия от хечбека /защото имам и такова АЕА 1,6/,страхотна динамика,много място и в купето и в багажника,сигурно и здраво окачване,държи цена!Минуси:Някои неща са изработени по Испански а не по Немски-/малко по-грубичко/
!

евтина-много евтина поддръжка /1,6 AFT/и то само с оригинални консумативи,много по-добра возия от хечбека /защото имам и такова АЕА 1,6/,страхотна динамика,много място и в купето и в багажника,сигурно и здраво окачване,държи цена!Минуси:Някои неща са изработени по Испански а не по Немски-/малко по-грубичко/

- leavon
- Автомобил:
- Двигател:
Можеш да се оглеждаш и за Сеат комби. Забравих как се казваше... Варио май? Изглежда малко по-модерна от Полото, сигурно ще е по-нова и на същата цена, но трябва да си готов с дребни компромиси по качеството на изпълнение.
-
- Автомобил:
- Двигател:
leavon написа:Можеш да се оглеждаш и за Сеат комби. Забравих как се казваше... Варио май? Изглежда малко по-модерна от Полото, сигурно ще е по-нова и на същата цена, но трябва да си готов с дребни компромиси по качеството на изпълнение.
Тва за по-лошото качество на сеат може да не е много истина.Полото е испанска направия и на разнита му чаркалъци и пластмаси има щампа и на сеат,което ме навежда,че ползват едни части.
- Crusader
- Автомобил:
- Двигател:
Голяма глупост казахте!!!
Поло и Ибиса/Кордоба слизат от една и съща поточна линия и тя се намира в Испания!
Поло и Ибиса/Кордоба слизат от една и съща поточна линия и тя се намира в Испания!
- leavon
- Автомобил:
- Двигател:
Имал съм възможност да сравнявям двете коли една до друга. Капака на пода на комбито, например, на сеата е фазер с някакъв мокет отгоре, а на полото е метален, който се сгъва на две степени. Ключалките на задните седалки бяха други на сеата, дръжките на вратите (2001г.) бяха тръгнали да се изхабяват и разни други. И не бързайте с "глупости"-те. И аз мислех, че като излизат от едно място са едни и същи..
- Crusader
- Автомобил:
- Двигател:
Не казах че колите са "абсолютно еднакви" а че са на една база и че се правят в един и същ завод!
Кой капак на пода, че нещо не мога да вдяна коя част от колата визираш?
Да дръжките се олющват, ма тва прави ли голяма разликата, мен ако питаш по важното е че примерно като измъкна макферсона с главината от едната, тя не се различава от другата, мотора, окачването, шасито..бе тва си е една и съща кола и Сеат-а по красивата /лично мнение/
Кой капак на пода, че нещо не мога да вдяна коя част от колата визираш?
Да дръжките се олющват, ма тва прави ли голяма разликата, мен ако питаш по важното е че примерно като измъкна макферсона с главината от едната, тя не се различава от другата, мотора, окачването, шасито..бе тва си е една и съща кола и Сеат-а по красивата /лично мнение/
-
- Автомобил:
- Двигател:
Вярно е че излизат от един и същ завод!Намира се в Pamplona - Spain,обл Баския!Имам Polo 6N 1,6 AEA-96г. и Polo Classic-2000г.И аз немога де си обясня-Защо,но наистина има разлика в изпълнението на самия "детайл" а не в качеството на сглобката!?Seat според мен има малко "по-испански темперамент" в излъчавнето си,докато Polo си покрива нишата в клиентите,които са взискателни към "немския" стил на средния клас возило!От това абаче концерна гигант-VW само е спечелил!След 2001 г. обаче нещата с право могат да се сложат под общ знаменател,като изпълнение и на детайла и на качеството!
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”