Проблем със съединител на Polo 1.0 AER 98г.

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
mitrex
Автомобил:
Двигател:

Проблем със съединител на Polo 1.0 AER 98г.

Мнениеот mitrex » Пет 29 яну 2010 19:57

колеги,
смених си съединителя,но имам проблем,който си мислех,че ще изчезне със смяната!!!а проблемът всъщност е едно много неприятно скърцане при натискане на педала :не: ,когато колата не е карана доста време,например цяла нощ-първите 10 км няма грижи и след това започва :screwy скърцането е все едно нещо не е смазано както трябва!та въпросът ми е има ли някакъв вариант да се смаже или проблемът е в жилото?!?!
благодаря на всички,предеварително :bowdown :bowdown :bowdown

Потребителски аватар
Soyer
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем със съединител на Polo 1.0 AER 98г.

Мнениеот Soyer » Нед 31 яну 2010 16:12

Не си казал какво си сменил точно.. цял комплект съединител, само претискател..
Не бих ти препоръчал смазване на жилото, тъй като 99% е саморегулиращо, но пък ако си сменил цял комплект съединител не би трябвало да има проблем, след малко време би трябвало да се оправи

Потребителски аватар
mitrex
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitrex » Нед 31 яну 2010 16:17

Soyer написа:Не си казал какво си сменил точно.. цял комплект съединител, само претискател..
Не бих ти препоръчал смазване на жилото, тъй като 99% е саморегулиращо, но пък ако си сменил цял комплект съединител не би трябвало да има проблем, след малко време би трябвало да се оправи

колега,
всичко смених,не само притискател!!! mhihi
ами и аз очкавах да се оправи,минах вече над 1500км,но май се задълбочава проблемът :horror:
благодаря ти за мнението :applause:

Потребителски аватар
anonimko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonimko » Пон 01 фев 2010 8:27

Проблема със скърцането колега според мен идва от самия педал или по точно от магарето на педалите там е за смазка -грес-сваляш кората под волана и смажи магарето ако е скърцането е отвън при натискане на педала-сваляно ти е жилото с щанга -все още има маистори които незнаят как се заключва жилото а напъват и кривят щангата за да осводят жилото при смяна на съединителя преди месеци видях тоя номер и ми идеше да го ударя през ръцете тоя.

Потребителски аватар
mitrex
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitrex » Пон 01 фев 2010 12:07

anonimko написа:Проблема със скърцането колега според мен идва от самия педал или по точно от магарето на педалите там е за смазка -грес-сваляш кората под волана и смажи магарето ако е скърцането е отвън при натискане на педала-сваляно ти е жилото с щанга -все още има маистори които незнаят как се заключва жилото а напъват и кривят щангата за да осводят жилото при смяна на съединителя преди месеци видях тоя номер и ми идеше да го ударя през ръцете тоя.

колега,
скърцането ми идва от към педалите и аз съм на мнение,че е магарето!!!а да те питам има ли нещо сложно в гресирането,че не съм го правил и дали сам ще успея да се справя?!?! :oops:
до скоро :drunk :beer

Потребителски аватар
anonimko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonimko » Пон 01 фев 2010 12:44

Маха се кората която е отдолу която пази педалите и таблото с предпазителите между самото табло на предпазителите и магарето има една предпазна пласмаса стояща отвестно махаш и нея и започваш да гресираш и натискаш педала докато проникне греста навътре към оста на педалите а скърца понеже са пласмасови а не железни както на по старите модели иначе е достане е удобно и ти трябва и подвижна лампа ,че самото магаре е доста назад - трудно се достига и няма хубава видимост.При смазване на моето половерче бая п..и отнесе.Успех :D

Потребителски аватар
mitrex
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitrex » Пон 01 фев 2010 15:58

anonimko написа:Маха се кората която е отдолу която пази педалите и таблото с предпазителите между самото табло на предпазителите и магарето има една предпазна пласмаса стояща отвестно махаш и нея и започваш да гресираш и натискаш педала докато проникне греста навътре към оста на педалите а скърца понеже са пласмасови а не железни както на по старите модели иначе е достане е удобно и ти трябва и подвижна лампа ,че самото магаре е доста назад - трудно се достига и няма хубава видимост.При смазване на моето половерче бая п..и отнесе.Успех :D

колега,
задължен съм ти :bowdown :bowdown :bowdown ,но мисля да изчакам,че пак се почнаха едни снегове и докато се завра там долу и ще стана на мангал mhihi !Нека се постопли малко и ще го направя!!!още веднъж ти благодаря :да:

Потребителски аватар
dildo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dildo » Пон 05 апр 2010 8:05

здравейте на всички.търсех във форума точно такава тема,защото аз се сблъсках със същия проблем.Ходих при един майстор-той ми каза че е от жилото.Взех немско-файда-НИКАКВА.Ходих при втори-той ми каза че трябва да сменям и трите педала-отказах се.Ходих при трети-той каза че са си така съединителите на VW и вече незнам,докато не видях че има и други с моя проблем.

Накратко-колате е Golf3 93 в началото педала на съединителя си е добре,но след 10-15км. се започва скърцането и втвърдяването на педала(иначе отделя добре).

Та и аз мисля че е от магарето на педалите.Моля колегата да каже ако е пробвал със смазването и дали има ефект.

Потребителски аватар
mitrex
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitrex » Пон 05 апр 2010 11:27

dildo написа:здравейте на всички.търсех във форума точно такава тема,защото аз се сблъсках със същия проблем.Ходих при един майстор-той ми каза че е от жилото.Взех немско-файда-НИКАКВА.Ходих при втори-той ми каза че трябва да сменям и трите педала-отказах се.Ходих при трети-той каза че са си така съединителите на VW и вече незнам,докато не видях че има и други с моя проблем.

Накратко-колате е Golf3 93 в началото педала на съединителя си е добре,но след 10-15км. се започва скърцането и втвърдяването на педала(иначе отделя добре).

Та и аз мисля че е от магарето на педалите.Моля колегата да каже ако е пробвал със смазването и дали има ефект.

колега,
все още не сам пробвал да смажа педалите,защото не ми е останало никакво време :screwy другата седмица съм в отпуск и мислех вече да сменям жилото,защото след доста градско каране става непоносимо :не: а това,че така си били съединителите на VW,това е голяма глупост-няма такова нещо!!!имах голф 3 и съединителят беше невероятен!

Потребителски аватар
btkmobail
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот btkmobail » Пон 05 апр 2010 20:17

anonimko написа:Проблема със скърцането колега според мен идва от самия педал или по точно от магарето на педалите там е за смазка -грес-сваляш кората под волана и смажи магарето ако е скърцането е отвън при натискане на педала-сваляно ти е жилото с щанга -все още има маистори които незнаят как се заключва жилото а напъват и кривят щангата за да осводят жилото при смяна на съединителя преди месеци видях тоя номер и ми идеше да го ударя през ръцете тоя.

Прав е колегата!
И при мен поняга се чува едно дразнещо скрибуцане при натискане.
Сменил съм съединител и жило ;)
За съжаление проблем е в използвания материал- пластмаса :)

Успех колега ;)

Потребителски аватар
dildo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dildo » Чет 08 апр 2010 11:08

и аз съм доста зает,но времето се оправя и ще видя след твоя опит какво да правя.Напиши едно моля те, коментарче като имаш някакъв резултат.

Потребителски аватар
mitrex
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitrex » Пет 30 апр 2010 10:31

dildo написа:и аз съм доста зает,но времето се оправя и ще видя след твоя опит какво да правя.Напиши едно моля те, коментарче като имаш някакъв резултат.

Колега,
вчера цял ден се занимавах с този съединител,смазах където трябва-остта на педалите и захващането на жилото за скоростната кутия,тъй като от там също се чуваха дразнещи звуци :banghead:
резултатът...за мен не е много задоволителен :не: ,определено съедининителят ми стана по-лек,но това скърцане си остана,в по-лека форма,но го има :screwy а всички компоненти са ми сменени,както и целия съединтел!ако искаш и ти си го смажи,но определено няма да откриеш голяма разлика :не:
пожелавам ти успех :banana

Pencp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pencp » Пет 30 апр 2010 12:00

Един съвет и от мен колега:Погледни там където е упорът на жилото в купето!Представлява една ламарина,заварена за колонката на кормилото.Бронята на жилото опира в този упор чрез един гумен тампон.Виж неговата цялост /да не е смачкан/ а също и самата ламаринка,да не би да се е закъсала заварката и!Проверката можеш да направиш,като натискаш педала на съединитела с едната ръка,а с другата да си светиш с едно фенерче,за да видиш точно,какво става въпрос!Пиши! :wink: :lol:

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Пет 30 апр 2010 13:38

И аз съм вече в отбора на скърцащите жила.
Почва да скърца след 5-6км градско.
Скърца на гума.
И аз мисля че е от опората на жилото в купето, уикенда мисля да го видя и ще пиша ако има резултат.

Потребителски аватар
mitrex
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitrex » Пет 30 апр 2010 20:31

Pencp написа:Един съвет и от мен колега:Погледни там където е упорът на жилото в купето!Представлява една ламарина,заварена за колонката на кормилото.Бронята на жилото опира в този упор чрез един гумен тампон.Виж неговата цялост /да не е смачкан/ а също и самата ламаринка,да не би да се е закъсала заварката и!Проверката можеш да направиш,като натискаш педала на съединитела с едната ръка,а с другата да си светиш с едно фенерче,за да видиш точно,какво става въпрос!Пиши! :wink: :lol:

определено ще проверя при първа възможност :да: :bowdown

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”