Преди малко си карам по булеварда за към Люлин и на крастовищетоми светва лампата за маслото и започва да пищи ,странно е че това бе придружено с много странен постоянен жужащ шум някъде зад таблотокойто неспираше.Колата започна да се дави и да подскача.Двигателя започна да се блска напред назад се едно ще се скъсат тампоните.От двигателя се чуваше нещо като удари насчупено .Угасих и викнах да ме дръпнат.Какво ще това някой знае ли .Колата еГолф 3 1.8 1992г. Май ми умря колицата .мир на праха и
Ако ти се занимава свали си картера виж как е роложението с основни виелни лагери виж по дъъното на картера за стружки ако можеш да запалиш намери някякъв манометър и измери има ли налягане на маслото тва преди да разглабяш де
И каква е идеята на темата? Хвалиш ли се, оплакваш ли се, търсиш помощ (пътна, медицинска???)? Аз лично не разбрах. Какво толкова е станало, още дори не е ясно дали си я блокирал и се вайкаш, все едно някой е умрял. А дори не сте я отворили да я видите. Свалете главата, вижте в цилиндрите какво става, свалете и картера, вижте и там положението и ако е за ремонт - прави я. Какво толкова има - все пак е VW, при това 1,8 - лесно, бързо и евтино за ремонт.
Много се извинявам ,че е станало така че не се разбира точно какво искам -дали помощ или се хваля ,но когато пиша -Помощ! мислех че значи че имам нужда от съвет или от насока.Интересувам се дали наистина ми умря колата или има шанс да оживее-срещу не толкова голяма сума.освен че ми изпищя лампата на маслото се получи и много странно жужене отзад таблото това немога да определя от какво точно е и е смущаващо.Тук всички знаете и сте се сблъсквали с толкова много проблеми това ме навежда на мисълта ,че може да ми помогнете.благодаря предварително.
Жуженето е от таблото и е придружено с мигане или светене на лампата за маслото - просто дава двойна индикация за ниско налягане - звукова и светлинна. Какво ти е станало на колата (без да се разглоби и огледа) можеше да кажа само баба Ванга, но тя почина. Никой друг не може, без да се разглоби и разгледа. Във всички случаи ремонтите не са скъпи, защото е масов и лесен мотор. Дано само буталата да са здрави и да не иска да се сваля блока (ако го е надрала), защото тогава отива към 1.000+ лв. ремонтът. Иначе може да се мине само с лагери, може би и сегменти... зависи как си я карал и колко време. Всичко са догатки докато не се разглоби.
лесно могат да се проверят проблемите ти, но трябва да се по занимаваш за струшки супер елементарно дърпаш щеката и маслото ще сивее, или пропката за маслото като я отвиеш ще има струшки по нея, погеждаш ангренажния реаък дали е здрав дали не е прескочил или откъснал зъби, ако има някакъв проблем по главата като свалиш капака на клапаните се вижда доста добре относно движението им дали някой не срещнал буталото и да е крив, компресията като се измери също е показател за съществуващ проблем по газоразпределителния механизам. но това едвали ще съомеш да сториш сам за това ти трябва някой приател които разбира или сервиз да си потърсиш.
един сьвет и от мен/ако си за ремонт,не влизай вьв филми с части,всичко е ментак,купи си цял двигател-с гарантиран произход ще ти излезе по евтино от ремонти 200-250лв. УСПЕХ
Колега , от клеясала букса няма как да подскача ,блъска и трещи мотора . Съвет към колегата с проблема : намери човек ако ти не можеш , да прегледа мотора за точна диагноза.
Огледай картера-за следи от удар,така изведнъж да писне зумера-прилича на счупена маслена помпа,а тя се чупи лесно при удар в картера.Това е само предположение,с оглед на дупки и бордюри в изобилие.Поне опитайте на 5-та скорост и вдигната гума да превъртите мотора на ръка,свалете капака на ангренажа и гледайте кое се върти.
ако е за ремонт двигателя най лесно и евтино е да го смениш с друг втора употреба,както каза колега по горе оборудван блок с бутала,вал,биели ще е към 250-300лева,смяната става за 1 ден
момчета май откриха проблема.Ходих на сервиз и ми я разчекнаха .Оказа се електрически проблема.Имало някаква платка ли или нещо подобно което замасило и изгоряло оттам реле което командвало инжекциона и запалването .Жуженето било от релето на некаква помпа .Та тази платка ква е и откаде да си я намеря защото сега щяла да ми работи само на газ .Намирала се отпред под прозореца .