проблем с фарове
проблем с фарове
Взех си крушки Philips Blue Vision 60/55 xenon effect обаче светят жълтеникаво вместо бяло (синеещо) и се чудя дали крушките не са добре или може да е от спад на напрежението тъй като нямам релета.. или може да е друго?
- Cypariss
- Автомобил: VW GOLF II
- Двигател: GU
Re: проблем с фарове
защо нямаш релета за фаровете ?
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Почти съм сигурен, че е защото нямаш релета. Замери си напрежението под товар и ако не ти хареса стойноста слагай релета, не е голяма философия. Моето беше 11.5В преди да ги сложа, разликата беше осезателна и очевадна
Доколкото знам никой Фолксваген няма заводски релета на фаровете.
защо нямаш релета за фаровете ?
Доколкото знам никой Фолксваген няма заводски релета на фаровете.
- Vento
- Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
- Двигател: ABS+ABF+ABV
Cypariss написа:защо нямаш релета за фаровете ?
Баце, ти що не си чоплиш жиците по ел. стъклата (не, че си писал за каква кола са, ама в другите теми даваш наставления да описват подробно) и не спреш да се излагаш
stefan4o написа:Доколкото знам никой Фолксваген няма заводски релета на фаровете.

- Cypariss
Vento написа:Баце, ти що не си чоплиш жиците по ел. стъклата (не, че си писал за каква кола са, ама в другите теми даваш наставления да описват подробно) и не спреш да се излагаш
Баце, първо не се излагам, второ зададох въпрос, трето не ми отговори на него, четвърто не давам наставления, пето колегата ти ми отговори на въпроса, за което на него 10 точки.
нямам релета тъй като заводски няма релета а крушките са стандартни и не бях сметнал че е необходимо да се слагат(дори продавача каза че няма смисъл) но явно ще трябва да се слагат
-
zdravko_jett
- Автомобил:
- Двигател:
слагай ще останеш доволенstefan4o написа:не е голяма философия
- Cypariss
успех колега кажи после как са фаровете 
да използвам темата на колегата и аз съм със същите крушки(без релета) от скоро крушката на десния фар светва със закъснение(това на късите) и няма такава яркост като на левия фар ,сложих ги преди 4 месеца,някакви идеи?
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
break написа:да използвам темата на колегата и аз съм със същите крушки(без релета) от скоро крушката на десния фар светва със закъснение(това на късите) и няма такава яркост като на левия фар ,сложих ги преди 4 месеца,някакви идеи?
Не си споменал каква е колата, но това май няма голямо значение в случая. Провери си връзките на левия фар, понеже снопът с кабели върви там и оттам тръгват кабелите и за десния фар, това ми идва на прима виста.
нямам релета тъй като заводски няма релета а крушките са стандартни и не бях сметнал че е необходимо да се слагат(дори продавача каза че няма смисъл) но явно ще трябва да се слагат
То няма значение каква е крушката, ако говорим за стандартни 55Вата. В смисъл то напрежението, което отива в нея е еднакво, без значение дали си с Филипс или някакви за левче. Във всички случаи дори и половин волт отгоре да качиш с релетата ще видиш разлика. Някой преди беше дал диаграма за светене на халоген със захранване от 11 до 13Волта, ако не се лъжа и параболата на диаграмата изглеждаше почти с полукръгла форма. А продавачът може да му предадеш много поздрави, дето ти е казал твърдо, че няма нужда, предполагам не е замерил с мултицет преди да ти даде този акъл? Когато крушката свети жълтеникаво, значи й пристига малко напрежение, моите светеха почти жълто, след като сложих релетата станаха почти бели. Измери и кажи колко волта ти идват на клемите под товар, за да ти дадем адекватен съвет.
бях казал че ще пиша като замеря тока.Тока е 14V така че явно е добре и просто имах по големи очаквания от крушки за 51 лв. а за бялото може би бях свикнал със ксенона и затова да ми жълтее.. а пък кои знае
аиди поздрави
-
theultimate
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Трябваше да започнеш с това, че си свикнал на ксенон. Това обяснява всякакви оплаквания за жълтеене и слабо светене на нормални крушки 
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”