Рязане на пружини голф 4 ?
- crank666
- Автомобил:
- Двигател:
Рязане на пружини голф 4 ?
Имам един въпрос колеги-има ли някой, който е рязал пружините си отзад? Отпред съм със пружини от бензинов и е по ниска, но отзад е вирнат.Искам да резна пружините примерно с 1 навивка, но пружината ляга в долния краи върху по тесен пръстен,т.е. последната навивка на пружината е по тясна и се държи на стената на тоя пръстен.Ако резна последната навивка ще легне върху големия пръстен, който има по-малък ръб и ме е страх да не излезне от него пружината при разтягане на аморт.Другия вариант е да търся червени пружини, но пък не знам колко висок ще е с тях. Да не се наложи и тях да преправям...благодаря предварително
-
zdravko_jett
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Рязане на пружини голф 4 ?
ще режеш от другия край по широкия не е задължително от долния където е стеснета пружината,много хора са против рязане на пружините,по дискавъри съм гледал че режеха на една кола
- yarek
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AJM 2000
Звучи опасно това рязане, по добре подсъбери лев на пружини FK и н не му мисли.
- golf avenue
- Автомобил: vw golf variant
- Двигател: azj 02
точно задните няма как да ги одрежеш, и в двата края са стеснени по един и същи начин, ако ги резнеш после неможеш да ги монтираш. според мен търси друго решение
- Vento
- Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
- Двигател: ABS+ABF+ABV
Никога не бих го направил, не ми се обяснява за пореден път защо... Опасно е. Натоварва се повече от предвиденото и се чупи.
- crank666
- Автомобил:
- Двигател:
Значи няма смисъл да си пробвам късмета дали ще стане.Направо ще взема червени пружини.Само трябва да намеря такива.Благодаря за коментарите
- sukito
- Автомобил: Golf mk4
- Двигател: AHF 2000
По-добре си вземи 4бр. червени поне ще си сигурен, че няма да се счупят. Втора ръка можеш да ги вземеш за 80лв комплекта.... прецени си 
-
zdravko_jett
- Автомобил:
- Двигател:
на ладата карах 1 година с рязани пружини,проблеми нямаше,обаче като попрочетох малко се чудех защо съм го направил,наистина натоварването е по голямо както писа по горе колегата,но ако е за половин навивка смятам че нее проблем ама ако е за 2си е доста, за твое успокоение си купи пружинки 2ра ръка
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, те производителите са измислили всичко. Ние типърва няма да откриваме топлата вода, не се сърди но това което замисляш е опасно както за теб, така и за околните. По-добре дай някой лев и си вземи спортни пружини, резултата ще е по-сигурен и по-голям 

- crank666
- Автомобил:
- Двигател:
Разбрах единозначно против рязането.Аз също така смятам, но имам нужда само отзад малко да я смъкна.Не знам колко ще слезне с червените пружини? отпред е ниска.отпред е с пружини от голф 4 1.6 бенз.те са по-тънки и слиза няколко см. надолу.Колко см имат разлика от нормалните?
- Vento
- Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
- Двигател: ABS+ABF+ABV
Има различни - 3,4,6,8cm. Масово са -40mm.
- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
viewtopic.php?f=5&t=196513
колега, на същата страница в тази тема ще видиш защо е по-добре да си купиш пружини а не да режеш задните, според мен поне смени предните
колега, на същата страница в тази тема ще видиш защо е по-добре да си купиш пружини а не да режеш задните, според мен поне смени предните
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”