На няколко пъти ми се случи, когато дам рязко газ и двигателя се форсира, а не се увеличава скороста и си помислих, че приплъзва съединителя.. реших да го сменям, но ми казаха, че имало още хляб в него ако се натегне. Въпроса ми е дали мога сам да го натегна или трябва да отида на сервиз и дали тази процедура е скъпа
Голф 2 натягане на съединител
Голф 2 натягане на съединител
Значи проблема е следния:
На няколко пъти ми се случи, когато дам рязко газ и двигателя се форсира, а не се увеличава скороста и си помислих, че приплъзва съединителя.. реших да го сменям, но ми казаха, че имало още хляб в него ако се натегне. Въпроса ми е дали мога сам да го натегна или трябва да отида на сервиз и дали тази процедура е скъпа
мерси
- LuIS
- Автомобил: Audi A4 S-Line 2002
- Двигател: 1.9 AWX
Re: Голф 2 натягане на съединител
отпусни му жилото..
-
theultimate
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Виж какво ти е жилото на съединителя там където е закачено към рамото на скоростната кутия. Ако е ръчно трябва да има гайка, автоматичното прилича на хармоника. Ако си с ръчно - отхлаби го малко и виж дали има подобрение.
ами има едно черно пластмасово като маншон отгоре, което мисля, че не се маха ?
-
theultimate
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Значи е автоматично.
- sensho1980
- Автомобил:
- Двигател:
а рамото което се задвижва от жилото я го виж има ли някакъв свободен ход ако не отпускаи жилото ако има маи си за смяна
- predator4o
- Автомобил: 1996 VW Golf MK3
- Двигател: 1Z 1.9 TDI 90 PS
ИЗвинявам се, че използвам темата на колегата, но искам да попитам на какъв принцип се регулира самонатягащото жило на съединителя
Един майстор ми беше казал, че при този тип жила когато педала се качи горе съм за смяна на съединителя
Е, днес смених стария съединител с нов на LUK и педала пак си остана горе
Нормално ли е това или трябва пак да ровичкам под капака и ако някой може да каже как (ако е възможно) да го оправя да отделя отдолу, че вече не знам в какъв филм се набутах
Благодаря предварително и поздрави
Благодаря предварително и поздрави

- Vento
- Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
- Двигател: ABS+ABF+ABV
Първо, съединителят не се натяга, а му се отпуска жилото (вилката да падне надолу) при износване.
Второ, Голф 2 от по-новите години (след 1991 мисля) и Голф 3 са със саморегулиращо жило - вътре има нещо като съчма, която се движи по нещо като пружина и се регулира според износването на съединителя само да отпуска вилката.
При смяна на феродов диск на съединителя, въпросното саморегулираащо се жило се "отключва" посредством комбинация от въртене на частите му и едно като бяло пластмасово ключе, което виси на него, за да се върне в начално положение. След което с няколко натискания на педала то се "саморегулира".
Ако саморегумиращото ви жило се прецака или съединителят започне да преплъзва, може да го смените с нормално от Голф 2, което е по-евтино и по-надеждно, но трябва да се регулира ръчно от време на време. Взаимозаменяеми са, просто саморегулиращото минава за по-модерно и "maintenance free"
Второ, Голф 2 от по-новите години (след 1991 мисля) и Голф 3 са със саморегулиращо жило - вътре има нещо като съчма, която се движи по нещо като пружина и се регулира според износването на съединителя само да отпуска вилката.
При смяна на феродов диск на съединителя, въпросното саморегулираащо се жило се "отключва" посредством комбинация от въртене на частите му и едно като бяло пластмасово ключе, което виси на него, за да се върне в начално положение. След което с няколко натискания на педала то се "саморегулира".
Ако саморегумиращото ви жило се прецака или съединителят започне да преплъзва, може да го смените с нормално от Голф 2, което е по-евтино и по-надеждно, но трябва да се регулира ръчно от време на време. Взаимозаменяеми са, просто саморегулиращото минава за по-модерно и "maintenance free"

-
pistarkata
- Автомобил:
- Двигател:
Колега оправи ли проблема , понеже от скоро и аз имам същите симптоми?Прочетох доста теми и симптомите много наподобяват леко по ниско положение на педала на съединителя,когато го вдигна сам с крак той си отделя перфектрно и се вкарват скоростите без проблем.Но доста често взе да се случва да пада по ниско от нормалното.Незнам дали да търся пружини ( ако са се отслабили старите) или горна помпа?Възможно ли тези вероятни причини да причинят приплъзване на съединителя- тъй като от скоро забелязвам спад в динамиката на автомобила при натискане на газта?Благодаря предварително на всички , които могат да ми помогнат.Поздрави.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”