Скърцане в купето. Дайте идея...

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
tvt555
Автомобил:
Двигател:

Скърцане в купето. Дайте идея...

Мнениеот tvt555 » Нед 18 апр 2010 13:04

Здравейте колеги! Предполагам, че мн. от вас са имали същия проблем. Имам Г3 двуврат и от задната част се чува яко скърцане на пластмасовите кори. Като се бутнат седалките за товарене на багаж скърцането почти изчезва. Наложи ми се да сменям колана от едната страна и използвах възможността да подложа дунапренени парчета от едната страна. Временно скърцането изчезна, но после пак се появи. Препоръчаха ми някакъв спрей. Пръсках - никакъв ефект. Освен да се надува музиката на мах някой има ли друга идея или опит с този проблем. :!: :?: :idea:

Потребителски аватар
FivePointeO
Автомобил: Голф 3
Двигател: АЕЕ

Re: Скърцане в купето. Дайте идея...

Мнениеот FivePointeO » Нед 18 апр 2010 13:07

viewtopic.php?f=5&t=197489
Това за вратите а за самите пластмаси незнам може да пробваш и тех по някакъв начин да ги изолираш. Аз съм им посвикнал да си скърцат :Mr Green Fun

tvt555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tvt555 » Нед 18 апр 2010 13:14

FivePointeO написа:http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=5&t=197489
Това за вратите а за самите пластмаси незнам може да пробваш и тех по някакъв начин да ги изолираш. Аз съм им посвикнал да си скърцат :Mr Green Fun

Колега и ти ли си с АЕЕ. Явно само последните тройки скърцат, защото по-старите почти го нямат този проблем.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Нед 18 апр 2010 13:17

tvt555 написа:
FivePointeO написа:http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=5&t=197489

Колега и ти ли си с АЕЕ. Явно само последните тройки скърцат, защото по-старите почти го нямат този проблем.

Колега, всички Г3 скърцат, и те скърцат повече защото пътищата ни са лоши и вибрациите отиват по корите, и от там идва всичко... Както каза колегата решение няма на този въпрос и доста е писано за него.. Ако намериш решение е добре да го споделиш но засега аз не съм открил...
п.п При мен самите щипки които държат пластмасите отзад са износени след сфаляне и слагане и от там идва цялата работа че няма кой да държи здраво пластамасата и затова скърца... Каквото и да се направи е временно решение.. истината е даде господ на нашата страна добри оправници и да асфалтират както си трабва улиците, тогава ще искаме да скърцат ма няма да ни угрее :да:

Потребителски аватар
FivePointeO
Автомобил: Голф 3
Двигател: АЕЕ

Мнениеот FivePointeO » Нед 18 апр 2010 13:21

Забравих да подчертая че като купих колата (нов внос Италия)нямаше да скърца нищо впоследствие почна тракане скъцане аман от "хубавите пътища" :dummy:

tvt555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tvt555 » Нед 18 апр 2010 13:38

FivePointeO написа:Забравих да подчертая че като купих колата (нов внос Италия)нямаше да скърца нищо впоследствие почна тракане скъцане аман от "хубавите пътища" :dummy:

И при мен скърцането се появи след известно каране. Мн. добре си описал поставянето на изолационните ленти. И аз слагах, но дунапренени и явно доста бързо се спичат. Имам въпрос само при монтирането на корите - клопнаха ли добре, не "надига" ли много тази гумена лента. Колко мм трябва да е горе-долу, че те са на различни размери. Почти съм сигурен, че ще има ефект защото с дунапренените имаше за кратко време.

Върни се в “Направи си сам!”