Здравейте колеги:)
Оказа се,че имам неплатена сметка към Глобул от 2001 година.....някъде там беше....взех карта на мое име на един"приятел"
Оказа се,че моя "приятел" е напраскал сметка от 215 лв. и не я е платил.
Преди няколко дни ме посети един любезен младеж и ме уведоми за това мое задължение.
През всичките тези години ...от 2001 до 2010 не съм получавал известие,че дължа пари.
Господина ми обясни,че фирмата която представлява е изкупила задълженията към Глобул и сега си ги събира.
Моя "приятел" отдавна е в Испания и сега аз трябва да платя задължението.
Въпроса ми е.....
Какво ще се случи ако НЕ ПЛАТЯ задължението.....има ли някаква вратичка да избегна плащането!?!
Задължението ми е към Глобул,а аз трябва да плащам на някаква си друга фирма.
Има ли някой запознат които може да ми отговори....законно ли е всичкото това.
Хич не ми се дават 200 лв.-както и да го погледна тва са си 200 бири или 10 пакета памперси за бебето:(
Благодаря ви!!!:)
Задължение към Глобул!!!
- RoadRunner
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: ASZ 2003
Re: Задължение към Глобул!!!
Както и да го гледаш верно са си 200 бири
По - добре според мен да се платят тези пари, защото ако ония почнат да те съдят и тн. ще хвърлиш много повече време и пари за адвокат и тн.
По - добре според мен да се платят тези пари, защото ако ония почнат да те съдят и тн. ще хвърлиш много повече време и пари за адвокат и тн.- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Debt collector...
БГ варианта сигурно не е хубав...
По добре плати :/
БГ варианта сигурно не е хубав...
9 години давност
абе тия чуждоземни компании-телефонджии,лихвари-банкери,електро монополисти съвсем ни взеха за мезе...даже да беше платил или приятеля да ти е платил сметката-как ще го докажеш-кой си пази касови бележки за телефони 10 години...има нещо гнило тук..ами ако мине номера ,може да ти кажат имаш неплатена сметка и от 99-та-как се доказва това чудо...кажи им ,че си платил и грешката е в тях -нека направят разследване,кажи им също ,че ще ги съдиш за сексулаен тормоз ,защото пича от онази втората компания е пасивен гей и ти е предлагал услугите си ...
има нещо нередно тук...
има нещо нередно тук...
- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
Плати и забрави....

- skilidka
- Автомобил:
- Двигател:
Да кажем,че ще ги платя.
Обаче аз имам задължение към Глобул.
Отивам в офис на Глобул и ми казват че нямам такова.
В същото време получавам честитки от въпросната фирма...СиДжи Груп.....напечатани на бел лист без да са в плик....ей така гол лист които беше прочетен сигурно от всичките ми комшии понеже беше оставен върху пощенските кутии.
Ся всички от фризьорския салон наблизо и магазина за хранителни стоки които е до нас ме коментират че съм длъжник.
Те за това ме е яд....поне да го беха запечатали в писмо....макар и без целувка:)
Плюс това аз 9 години не съм разбрал че съм длъжник.
Имам още две карти на Глобул.....
Не изключвам"приятеля" ми д аме е наредил обаче защо досега не са си потърсили парите и изведнъж некви ме заплашват че ако не платя парите в едноседмичен срок ще заведат дело срещу мене.
Питах ги няма ли некав начин....на вноски това онова.....обаче пича каза че нестава....парата КЕШ.
Обаче аз имам задължение към Глобул.
В същото време получавам честитки от въпросната фирма...СиДжи Груп.....напечатани на бел лист без да са в плик....ей така гол лист които беше прочетен сигурно от всичките ми комшии понеже беше оставен върху пощенските кутии.
Ся всички от фризьорския салон наблизо и магазина за хранителни стоки които е до нас ме коментират че съм длъжник.
Те за това ме е яд....поне да го беха запечатали в писмо....макар и без целувка:)
Плюс това аз 9 години не съм разбрал че съм длъжник.
Имам още две карти на Глобул.....
Не изключвам"приятеля" ми д аме е наредил обаче защо досега не са си потърсили парите и изведнъж некви ме заплашват че ако не платя парите в едноседмичен срок ще заведат дело срещу мене.
Питах ги няма ли некав начин....на вноски това онова.....обаче пича каза че нестава....парата КЕШ.
- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
Ако там ти кажат че нямаш-прибираш се и забравяш за историята.
- kakyra
- Автомобил: VW Passat B5
- Двигател: 1.6
Събитие от преди 10години не може да бъде повдигано в съда. А за тези събирачи има толкова теми и толкова изписано. Задължението ти е към Глобул, след като те не са те информирали за него а си правят такива решения, да дават на3-то лице да го плати без да те уведоми никой нищо не може да ти каже. Ако тези те напънат там с бележки такива неофициални подай жалба за тормоз. Но не могат да те съдят. Ако плащаш само на Глобул плати не и на фирми събиращи задължения, още повече след като не са те уведомили официално, че задълженията са ти прехвърлени на 3-то лице.
- rosy
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Нищо не подписвай. Давностния срок е 5 години. След тези 5 години няма как да ти вземат парите. Единствено няма да им бъдеш клиент.
- kakyra
а даже при твоя случай закона гласи следното:
http://www.lawsbg.com/lectures/74-grajd ... okove.html
http://www.lawsbg.com/lectures/74-grajd ... okove.html
- skilidka
- Автомобил:
- Двигател:
rosy написа:Нищо не подписвай. Давностния срок е 5 години. След тези 5 години няма как да ти вземат парите. Единствено няма да им бъдеш клиент.
Ами аз съм им клиент.....имам две карти.
Може би трябва да се посъветвам и с адвокат.
Ако някой е запознат с подобни казуси нека да каже какво следва.
- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
А ако Глобул прехвърлят дълга на 5тата година преди да изтече давността?
Щом идват да искат пари значи са си вързали гащите
(Според мен)
В УК са два вида.
Държавни - влизат вкъщи и взимат неща за да покрият дълга.
Частни - Нямат право да влизат, но ако има отворен прозорец имат право да влязат и да вземат каквото искат.
Родните не знам какво имат право, но нямам намерения да разбирам. Ако разбереш пиши
Щом идват да искат пари значи са си вързали гащите
(Според мен)В УК са два вида.
Държавни - влизат вкъщи и взимат неща за да покрият дълга.
Частни - Нямат право да влизат, но ако има отворен прозорец имат право да влязат и да вземат каквото искат.
Родните не знам какво имат право, но нямам намерения да разбирам. Ако разбереш пиши

- kakyra
Абе интернет не ползваш ли. Ще ми ходиш по адвокати да и дадеш 50 лв за нещо което можеш да го прочетеш. НИКОЙ НЯМА ПРАВО ДА ОПЪЛНОМОЩЯВА 3-ТИ ЛИЦА БЕЗ ТВОЕ ЗНАНИЕ. Нямаш известие, нямаш каквото и да е. Искат ти парите след толкова време и не си първия с тези проблеми. В нета има изписано толкова много от сходни на 99% с твоя проблем.
), аз дължа също пари за кредит вече, на мен ми дължат работодателите също пари и въобще всеки дължи на някого пари и си е направо нереално нема такива да ти вземат нещо, всичко в тая държава е на добра воля - ако искаш ще платиш, ако искат ще ти платят от работата, ако иска държавата ще плати на фирмите, ако искаш ще си платиш осигуровките и т.н.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”