Tрудно сваляне на мигачи и халогени на Голф 3/Вентo?????????

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
ivan20071983
Автомобил: Passat
Двигател: AHL

Tрудно сваляне на мигачи и халогени на Голф 3/Вентo?????????

Мнениеот ivan20071983 » Сря 21 апр 2010 21:20

Здравейте колеги колицата ми стана малко по лека без два кристални мигачи и два кристални халогена.Днес си намерих обикновенни мигачи с бленди и фасонки за 50 лв.
Искам да попитам някой измислел ли е начин за по труно сваляне примерно с някакви болтове или види че те само с поглед се свалят.Мисля че преди имаще подобна тема но нещо немога да е открия.

колата е венто

Последна промяна от ivan20071983 на Пет 23 апр 2010 18:36, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
h_andreev
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: гр. Бургас - VW Vento GT 2.0 2E 115hp 1993 ГИ: D.T.Gas GasTech 704

Re: Начин за трудно сваляне на мигачи и халогени на Голф 3/Венто

Мнениеот h_andreev » Чет 22 апр 2010 8:16

Аз пострадах по същия начин преди 1 месец, само дето откраднатите неща при мен бяха оригиналните мигачи и халогени произведени с колата ... халогените бяха с разтопени рефлектори и не светеха, а мигачите направо им отрязали кабелите ... егати наркоманския глад ...

та по въпроса, и мен ме интересува подобно решение

Shyby
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Shyby » Чет 22 апр 2010 9:02

Ами ... аз също олекнах с халогени и блендите до тях... четох по форума за лепене силикони и други неща..замислете се обаче колко лесно се сваля бронята :?: :!: и место халогени и мигачи да трябва и броня и номер да оправяте :horror: :horror: аз моите халогени съм ги хванал с болст за дърво от тези с кръглата глава и квадрата под нея и малко гайки отзад (правено на канал) а блендите с по 2 рапидки през тях
Не е много красиво, и няма да ме спаси от 2 набези но поне ще ги забави доволно много. Спасение няма :beat_butt2 :dummy: но поне може да откажете циганетата да ги свалят за 0 време.. ако някой ви е нарочил и в гаража да ви седи пак ще олекнете. Не препоръчвам лепенето и запилването на главите на болтовете защото рано или късно ще изгори крушка, или ще се счупи стъкълцето и ще се наложи смяна и ще има да се кълнете като почупите бронята... това е от мен дано съм ви помогнал. :012:

Потребителски аватар
KRASUGATA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KRASUGATA » Чет 22 апр 2010 9:07

Хванете ги с винтове (например някой шестограм) и ги разпробийте. Така само ще ги счупят и ако си имате и каско, поне ще вземете некой лев.

Потребителски аватар
vesko_sr
Автомобил: vw passat b4
Двигател: ADZ 1995

Re: Tрудно сваляне на мигачи и халогени на Голф 3/Вентo?????????

Мнениеот vesko_sr » Пон 26 апр 2010 22:39

Един приятел беше дръпнал по един бутон от алармата и ги беше сложил зад блендите. Не, че ще ги спре но пак е нещо. Ако усперодно с това хванеш и мигачите с по една свинска опашка отзад или с по едно малко болтче през металната пластинка която ги държи за бронята мисля, че е достатъчно да ги откаже.

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Вто 27 апр 2010 21:17

Бутон за алармата под блендата е достатъчен. Щом махнат блендата ше се разпищи. а без да се махне блендата не могат да се смъкнат здрави. Пък счупени никой не иска.

Потребителски аватар
focke-wulf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот focke-wulf » Чет 29 апр 2010 11:59

Дупка в металната щипка на мигача, съответно на мястото където "ляга" в бронята, болт съответния размер, а отзад самозаконтряща се гайка по възможност с "ухо". После малко тел за контрене (0,7мм е обикновено) през ухото на гайката и съответно в най-близкото друго "ухо" зад бронята. Смяната на лампа на мигача не е сложна, при положение, че ти си правил въпросната доработка. Тъпото обаче е, че отнеме малко повече време.
Та, крадците и мизерниците с Голф 3, които са на принципа "за какво да купувам, като може да си взема бързо, безплатно, елементарно и без особен риск" са обречени да си тръгнат без бленди/мигачи. :bishop

Потребителски аватар
VW`VENTO
Автомобил: VW BORA 1.9TDI
Двигател: AHF

Мнениеот VW`VENTO » Чет 29 апр 2010 22:04

аз мойте халогени ги бях хванал със нитачката на мястото на винтовете след което допълнително се бях подсигорил със силикон.

Потребителски аватар
Каспър
Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
Двигател: A20NHT Turbo 250 HP

Мнениеот Каспър » Чет 29 апр 2010 22:19

Върни се в “Направи си сам!”