Монтиране на ел шибидах на Голф 3
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- galyaradeva
- Автомобил: Vw Caravelle 1998
- Двигател: VR6-140hp
- Контакти:
Монтиране на ел шибидах на Голф 3
Здр, колеги купих си ел шибидах от колега в форума и ще го слагам след няколко дена. Искам да попитам знаещите от каде да взема ток ? Мога ли да го свържа към бушона за запалката и плафоните или трябва да е отделно.
- Glove
- Автомобил: VW Golf MK2 GTI
- Двигател: AUM
Re: Монтиране на ел шибидах на Голф 3
Връзва се на веригата на ел. стъклата. Тя е през реле и е зависима от контакта, или е през конфорд контролер на колата.
Каква е колата като екстри, има ли ел. стъкла, ел. огледала?
Каква е колата като екстри, има ли ел. стъкла, ел. огледала?
- galyaradeva
- Контакти:
Не не няма нищо само парно
аз затова си мислих да го свържа жа запалката и плафоните.. като цяло те не се използват постоянно и мисля че няма да има проблем.
Голф 3 95г. комби.

Голф 3 95г. комби.
- Glove
Порови тук: http://doc.vwclub.org.ua/electro/g3/ има доста неща, мернах и схема на ел.инсталацията.
- galyaradeva
- Контакти:
Glove това е много ценно Но за тези които разбират от схемите за мен са само чертички и квадратчета .. не съм го разгледал цялото още да видя какво ще излезе друго и пустия му англииски..
Мерси все пак за адреса ще го вкатам при другите важни такива 
П.П Glove ти си златен ...
намерих го шибидаха само дето не пише от каде взема ток ... и това ще намеря няма начин да не го пише някаде.

П.П Glove ти си златен ...

- Glove
Ток вземи от таблото с бушоните, като го наведеш на долу в дясно има едни червени букси, до тях от лявата им страна има свободни. Едно реле с предпазител, което да прекъсва плюса, а релето го управляваш като дадеш на контакт да се пуска, тоест идеята е като си на контакт да може да се управлява шибидака, иначе не.
- galyaradeva
- Контакти:
Ок Мерси за инфото за пореден път. Ще разгледам таблото и ако има нещо ще питам пак.
- PostMortem
- Автомобил:
- Двигател:
Аз ако можех щях да го разкарам моя, нищо добро не съм видял от него 

- galyaradeva
- Контакти:
ѝИ аз чета все такива отзиви но ми е мерак, пък може да имам късмет знам ли.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Какви са минусите на шибидака,аз мисля да си правя ама незнам дали си струва?
на моя голф 3 95г. си има фабричен шибедах, обаче явно с времето оплатненията са изгорели и си пропускат. Това добре, ама при един проливен дъжд нещо се загледах към задната седалка и гледам как тавана от дясната страна целия е мокър и чак рибки плуват
Проблема беше, че ми се бяха запушили отводнителните канали, който са направени много глупаво. Така че колега ти хубаво си взел шибедах ама трябва да му прекараш и отводнителите
Някой ако има представа някво мазило за шибедах да не пропуска, нещо да се лепи по оплатнението ?

- DJU
- Автомобил: GOLF MKIII
- Двигател: PB 1992
malic написа:на моя голф 3 95г. си има фабричен шибедах, обаче явно с времето оплатненията са изгорели и си пропускат. Това добре, ама при един проливен дъжд нещо се загледах към задната седалка и гледам как тавана от дясната страна целия е мокър и чак рибки плуватПроблема беше, че ми се бяха запушили отводнителните канали, който са направени много глупаво. Така че колега ти хубаво си взел шибедах ама трябва да му прекараш и отводнителите
Някой ако има представа някво мазило за шибедах да не пропуска, нещо да се лепи по оплатнението ?
С силикон колега друг вариант не виждам,или да си вземеш ново стъкло са шибедаха с здрави уплатнения

- bqlovento
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
malic написа:на моя голф 3 95г. си има фабричен шибедах, обаче явно с времето оплатненията са изгорели и си пропускат. Това добре, ама при един проливен дъжд нещо се загледах към задната седалка и гледам как тавана от дясната страна целия е мокър и чак рибки плуватПроблема беше, че ми се бяха запушили отводнителните канали, който са направени много глупаво. Така че колега ти хубаво си взел шибедах ама трябва да му прекараш и отводнителите
Тези уплътнения са от нещо като велур и да не мислите че уплътняват херметически? За тази цел са предвидени едни улейчета точно под уплътненията ,които отведждат водата през 4 маркучета.Както каза са ти задръстени и за това тече.От опит ти казвам и на се надявайте че самото уплътнение на люка може да спре водата.
- pavlingm
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: AFN
- Контакти:
Точно така
Тази вода излиза през дупчици в купето, там, където са пантите на предните врати.

Тази вода излиза през дупчици в купето, там, където са пантите на предните врати.
- dinkonikolaev
- Автомобил: VW Golf 2 GTI Golf 3 Variant
- Двигател: PF AAM
И като се запушат тези дупчици целите ти крака подгизнали в вода.Някой знае ли ка ксе чистят тези каналчета