Малко първоначални обяснения:
1. Двигателите за стъклата са яки (30А) и затова аз не ги вързах към постоянен плюс, а през контакт, за всеки случай. Като резултат не работят постоянно, но не мисля че е проблем.
2. В оригиналната схема има сложен и термо предпазител, който аз не сложих, мисля не е необходим, когато съм през контакт. Макар все още да се замислям за него

3. Пак в оригиналната схема, +12 не отива директно към бутоните, а минава през реле и предпазител (30А).
Така, сега какво направих.
1. Свързване към ел.системата на колата. От бушониерата се взема + след контакт и маса за крачета 85 и 86 на релето (40А, 4 крака). За контакт 30 се взема + пак от бушониерата, дебел проводник. От клема 87 с проводник 2.5 квадрата през бушон 30А се подава + вече на бутоните.
2. Оригинално ел. стъклата на Голф2 нямат релета, а се управляват директно през бутоните, които са силови. Връзването на бутон става по следния начин:

Бутонът работи по следния начин:
При отпуснат бутон контакти 1 и 3, 2 и 5 са свързани, т.е. и на двете двойки има +12В.
При натискане на бутона нагоре 1 и 3 се разкачат, а се свързват 1 и 4, т.е. подава се на контакт 1 маса. Понеже на бутон 2 остава +12 през контакт 5, двигателя сработва в едната посока. При натискане надолу се разиграва същото, но през 2,5 и 4.
При тази връзка, има опасност от нагаряне на контактите на бутона (макар че като отворих взетите от мен втора ръка, само единия имаше лек нагар, а е работил сума години). В момента съм през силовите бутони, стъклата нямат проблем.
Разтоварване на бутоните през релета:
В съвременните коли бутоните за ел. стъклата не са силови. Те ги управляват през релета, които гордо носят името "модул за управление". Реализацията нна подобен "модул", може да стане за Голф2 с помощта на по 2 релета (30 или 40А) с 5 крака (нормално затворен контакт) за прозорец.
Ето схемичката:

Както се вижда, при тази схема се променя работата на бутоните. Не с необходим + на контакти 3 и 5, работят само 1,2,4. Освен това, при отпуснат бутон към двигателите вече отива маса.
Как работи:
При натискане бутонът нагоре, на контакт 1 отива маса, релето получава маса на крак 86, задейства, 87 и 30 се свързват, така двигателя получава +12 и сработва.
Аз съм си приготвил едон набор от 4 реленца и ще ги сложа на колата като ми остане малко време. Тогава и ще ъпдейтна темата.
Надявам се да съм бил полезен.
ВНИМАНИЕ: Връзките до двигателчетата се правят с проводник със сечение 2.5мм. Токът е голям и не е добре да се експериментира с по-тънки.