хардиск от лаптоп като външен хардиск
-
- Автомобил: Opel Vectra
- Двигател: 22ZE 2009
- Контакти:
хардиск от лаптоп като външен хардиск
скапа ми се лаптопа, но диска е ок.възможно ли е с няква кутия да го ползвам за външен?мисля че съм виждал подобно нещо за диск за десктоп компютър
- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
Re: хардиск от лаптоп като външен хардиск
Да, но трябва да имаш E-SATA конектор на кутията на харда и същия такъв към компютъра ти.drmilendd написа:скапа ми се лаптопа, но диска е ок.възможно ли е с няква кутия да го ползвам за външен?мисля че съм виждал подобно нещо за диск за десктоп компютър
Аз ползвам такъв диск 2.5" за лаптоп като външен с кутия, но като допълнителен само.
АКо искаш да ти е основен, USB конектор само няма да ти свърши работа.
- L&R
- Автомобил: CCC
- Двигател:
- Контакти:
Разбира се, все пак кажи какъв е лаптопа 

-
- Контакти:
лаптопа е тошиба, но диска е сменян.
Искам точно да го използвам като допълнителен външен хардиск.
какво тряблва да си купя и струва ли си - диска е 160 гб, и имам доста инфо на него което искам да запазя по най-лесния начин.
Искам точно да го използвам като допълнителен външен хардиск.
какво тряблва да си купя и струва ли си - диска е 160 гб, и имам доста инфо на него което искам да запазя по най-лесния начин.
-
Последна промяна от jims на Вто 10 юни 2025 11:17, променено общо 1 път.
-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Става. Външните хард дискове са също хардове като за лаптоп, но в по-качествени кутии. В ebay има доста евтинки кутии SATA 2"5 ->USB, обаче не се знае дали са качествени
-
- Контакти:
Засега ще вградят диска от лаптопа на един старичък десктоп, да го ползвам и главно да не изгубя информацията. Отказах се да го ползвам за външен. Мерси на отзовалите се.
-
- Контакти:
Продължение на темата
Днес си взех стария лаптоп, диска вграден в друг компютър. Въпроса ми е мога ли да направя нещо със него - мога ли да използвам някакви части от него /например монитор, записвачка, рам/, има ли продаваеми части от него, като се имапредвид че е умрял без диагноза?
Харктеристики - Тошиба, 1,6 мгхерца, 512 рам, ДВД записвачка, нормален размер /не е нетбук/
Общо везто всеки съмев за утилизация ще ми е от полза, някак не ми се иска тотално да изхвърля нещо за което съм дал 1500 лв преди три години и още 100 и нещо си за хардиск.
П.С. Към айти хората - да знам, че такъв е живота в света на компютрите...
Днес си взех стария лаптоп, диска вграден в друг компютър. Въпроса ми е мога ли да направя нещо със него - мога ли да използвам някакви части от него /например монитор, записвачка, рам/, има ли продаваеми части от него, като се имапредвид че е умрял без диагноза?
Харктеристики - Тошиба, 1,6 мгхерца, 512 рам, ДВД записвачка, нормален размер /не е нетбук/
Общо везто всеки съмев за утилизация ще ми е от полза, някак не ми се иска тотално да изхвърля нещо за което съм дал 1500 лв преди три години и още 100 и нещо си за хардиск.
П.С. Към айти хората - да знам, че такъв е живота в света на компютрите...
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Това модела L30 със Celeron M 380 ли е?Напиши кой е модела.
Пусни обява , че го продаваш на части .продава се РАМ,ДВД то, дисплея, клавиатурата ,WIRELESS LAN, захранването .
Ако е със Селерона едва ли някой ще го купи , но може да се пробва. Батерията предполагам , че е мъртвеч вече. Не може да разчиташ на високи цени, но все пек е от полза някой лев.
Офф .:Преди 2г. за Satellite М70 SR2/3 взех Pentium M 760 processor - 2.0GHz за 25 лв 2 ра ръка. RАМ DDR2-800PC2-6400 за 45лв нова. Сега цената на процесора сигурно е по-ниска.
Пусни обява , че го продаваш на части .продава се РАМ,ДВД то, дисплея, клавиатурата ,WIRELESS LAN, захранването .
Ако е със Селерона едва ли някой ще го купи , но може да се пробва. Батерията предполагам , че е мъртвеч вече. Не може да разчиташ на високи цени, но все пек е от полза някой лев.
Офф .:Преди 2г. за Satellite М70 SR2/3 взех Pentium M 760 processor - 2.0GHz за 25 лв 2 ра ръка. RАМ DDR2-800PC2-6400 за 45лв нова. Сега цената на процесора сигурно е по-ниска.
-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Разглоби го и го пусни на части.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”