какво става, когато си плащаш прегледа

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
dude
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

какво става, когато си плащаш прегледа

Мнениеот dude » Пон 22 май 2006 14:16

на връщане към софия, на мои близки една ладичка на завой къса доколкото го познах задна стабилизираща шанга, в резултат на което, занася задницата и колата тръгва със задницата напред да се носи, Това е по участъка след копривщица, и там коли летят с 100-120 поне. Ладата излиза от пътя в острещната лента и спира на 2 метра от дерето. Гледахме после, тая щанга е била изгнила напукана, личи си къде са били последните здрави участъци. Ако си беше минала на преглед нормално това би трябвало да се види .
Нямам снимки, но и на колата и няма нищо, само дето пируети малко е правила. Пак късмет, че е било с малка скорост към 60 км/ч

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Пон 22 май 2006 14:19

Би трябвало,но едва ли.....Лично аз не помня някой да се е завирал отдолу да гледа нещо!А си минавам как си трябва!

Потребителски аватар
levonik
Автомобил: T3 Caravele D
Двигател: CS 1985

Мнениеот levonik » Пон 22 май 2006 14:30

При сегашното положение - нормално. Представяте ли си какно ще стане, ако започнат стриктно да държат на точките в онзи ферман? Не можем мина. Пък и подобни вътрешни дефекти са трудно уловими. В детството ми на ж.п. гарите минаваха железничари и по всяко време почукваха с чукче по колелата. Търсеха симптоми на умора на материала.

Потребителски аватар
веселин
Контакти:

Мнениеот веселин » Пон 22 май 2006 14:51

levonik написа:При сегашното положение - нормално. Представяте ли си какно ще стане, ако започнат стриктно да държат на точките в онзи ферман? Не можем мина. Пък и подобни вътрешни дефекти са трудно уловими. В детството ми на ж.п. гарите минаваха железничари и по всяко време почукваха с чукче по колелата. Търсеха симптоми на умора на материала.
Те и сега си чукат!Не си ли гледаш ти колата да са и в ред най важните неща- а да се търси причина в ГТП-ПРОСТО НЕ ГО ПРИЕМАМ!

Потребителски аватар
levonik
Автомобил: T3 Caravele D
Двигател: CS 1985

Мнениеот levonik » Пон 22 май 2006 14:58

100% прав. То си е задължително. ГТП е просто формалност, държавата да си вземе своето. Лично аз се усещам, че се доверявам, дори предоверявам на кефа да карам немска кола. По рано всяка седмица се залягаше под ЗАЗ-а или Москвича и се пипаше, чукаше. А сега - измамно и доста рисковано спокойствие.Вземам си поука.

Потребителски аватар
веселин
Контакти:

Мнениеот веселин » Пон 22 май 2006 15:03

levonik написа:100% прав. То си е задължително. ГТП е просто формалност, държавата да си вземе своето. Лично аз се усещам, че се доверявам, дори предоверявам на кефа да карам немска кола. По рано всяка седмица се залягаше под ЗАЗ-а или Москвича и се пипаше, чукаше. А сега - измамно и доста рисковано спокойствие.Вземам си поука.
Те совалки за милиарди долари аварират -ти за една кола си създаваш илюзии,че си сигурен!При разумна скорост няма фатални аварии според мен!

Потребителски аватар
dude
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dude » Пон 22 май 2006 16:41

е че аз това казвам, че ако прегледа беше сериозен, то по принуда ще си погледнеш да си стегнеш колата.

Потребителски аватар
gsb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gsb » Пон 22 май 2006 19:27

Че на моята пича се пъхна отдоле и гледа - предница за ремонт, не е належаш, ма си трябва, задница - ОК, спрачки ОК, светлини - ОК, газове - нъц! Външен вид :( Та колата си я прегледаха как си трябва, само платих за газовете! Ма днес ходин на газ-анализ и вече поне на газ е в нормите, на бензин - кой го боли - аз само паля! :D

Потребителски аватар
Voodoo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Voodoo » Пон 22 май 2006 21:36

55 минути я гледаха мойта баба яга отдолу,отгоре чак по едно време почнах да се притеснявам (главно заради газовете защото съм с едно гърне :oops: )все пак ми казаха всичко изправно

Потребителски аватар
Mega
Автомобил: VW Bora 1.8 - 4Motion
Двигател: AGN - 125
Контакти:

И аз да кажа ...

Мнениеот Mega » Пон 22 май 2006 22:39

Прегледа не те спасява. В България всичко е менте. Ако сам нямаш съзнанието да си поддържаш автомобила в изправност и господ няма да ти помогне!

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: И аз да кажа ...

Мнениеот °niksi° » Пон 22 май 2006 22:52

Mega написа:Прегледа не те спасява. В България всичко е менте. Ако сам нямаш съзнанието да си поддържаш автомобила в изправност и господ няма да ти помогне!

:да: :да: :да:

Потребителски аватар
tyo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tyo » Вто 23 май 2006 0:46

levonik написа:В детството ми на ж.п. гарите минаваха железничари и по всяко време почукваха с чукче по колелата. Търсеха симптоми на умора на материала.

И сега си минават и почукват.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Вто 23 май 2006 1:02

Аз редовно си вдигам колата на подемник и си я разглеждам отдолу за да видя как е.

Не смятам, че някой отговорник по ГТП-то ще ми я види по-добре отколкото аз с моя майстор можем да я видим.

Може и да не знам някои неща как се сменят, но пък мога да позная кога нещо е за смяна.

Dosy
Автомобил: Golf 6 Variant
Двигател: CAXA 2012

Мнениеот Dosy » Вто 23 май 2006 9:09

tyo написа:

ми те пет години го учат тва бе :roll:
има си и некво гръмко заглавие тая професийка...
един беше хвърлил чука по жена на гарата щот казала на детето си-трябва да учиш мама,щото иначе ще станеш като тоя чичко :twisted:

Uneek
Автомобил: 1998 VW Polo Variant
Двигател: APQ

Мнениеот Uneek » Вто 23 май 2006 13:26

Dosy написа:
tyo написа:

ми те пет години го учат тва бе :roll:
има си и некво гръмко заглавие тая професийка...
един беше хвърлил чука по жена на гарата щот казала на детето си-трябва да учиш мама,щото иначе ще станеш като тоя чичко :twisted:

хахахаха ти ме уби от смях човече :D

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”