Благодаря предварително и моля да ме извините, ако не съм използвал търсачката пълноценно - новобранка съм
консумативи за Голф 4
консумативи за Голф 4
привет на всички каращи VW. в семейството се сдобихме с един голф 4 вариант, 1,6 16V. Какво масло се препоръчва и има ли някъде някаква сервизна литература?
Благодаря предварително и моля да ме извините, ако не съм използвал търсачката пълноценно - новобранка съм
- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
Re: консумативи за Голф 4
Добре дошла колежке !!!
Слагай смело Мотул или Мобил 1 като марка масло.5W40-пълна синтетика.
Слагай смело Мотул или Мобил 1 като марка масло.5W40-пълна синтетика.

- dokros
- Автомобил: SEAT TOLEDO 2000
- Двигател: 1.9 TDI ALH
- Контакти:
Аз карам с ТОТАЛ 5/40 ,пълна синтетика ,много добро ,доволен съм.
мерси колеги! принципно питах за вискозитета де - марки бог дал
а нещо сървиз менюъл или юзър гайд, че на голфовете ич не им разбирам
а нещо сървиз менюъл или юзър гайд, че на голфовете ич не им разбирам

Добре дошла, честито.
1. Пак ще повдигна въпроса, защо при мен на капака пише AGIP 5w40, а никой не го препоръчва?
2. Как може да се препоръчва 5w40, без да се знае колко износен е мотора? Може да се наложи 10 или 15w40...
1. Пак ще повдигна въпроса, защо при мен на капака пише AGIP 5w40, а никой не го препоръчва?
2. Как може да се препоръчва 5w40, без да се знае колко износен е мотора? Може да се наложи 10 или 15w40...
- Dead man
- Контакти:
Как може да се препоръчва 5w40, без да се знае колко износен е мотора? Може да се наложи 10 или 15w40...
Какво значи износен мотор ??
Аз карах Голф 4 с 1.8 и 125 коня-двигателя беше на 400 000 + км и го карах с 5W40 и не ми го пипаше почти...
Имам известен опит с двигателите на 4ките и знам кое е добро за тях...

И аз вече имам известен опит с двигателите на четворките. Купих колата на 142 000 км, ако може да се вярва на километража. Вярвам на продавача безрезервно, и човекът си е точен, това не искам да го поставяме под съмнение, оставих му колата за обслужване преди да я купя (Г4 1.6 SR AKL 2000, да с хубавата DUU
). Откъм масло беше сложено именно 5w40, аз направих с него ~30 км, светна СТОП и нещо на италиански, за налягането. Обадих се на продавача, каза че явно датчика прави номера, защото дълго е стояла. Посъветва ме да се прибера полека и в първия работен ден ме заведе в негов сервиз. Оказа се, че колата е дошла от Италия с добавка, новото масло я е свалило. В този момент пуснах тук следната тема. Наистина не съм описал станалото след това, но със сипване на по-гъсто масло (моя грешка, трябваше да питам какво) и неагресивна добавка Голфчето е вече тихо, лампата не свети, закарах го в друг сервиз, помпата държи 3.2 бара студен и топъл мотор.
Та така едно зареждане синтетика отиде зян. Естествено, че е по-добре с 5w40, но поуката от моя случай - да се сипе 10 или даже 15w40. Не го ли гори (пак да следи колежката за течове, слаби места са капака на клапаните, гърловината за наливане и отдушника), да се сменя на следващата смяна с 10w40. Не го ли гори отново, да се смени на следващата смяна със синтетика. Наистина може да гори или да не гори в зависимост от марката, но пак питам, защо не AGIP или ARAL? Междувременно колежке, моля съобщете пробег и година на производство, дори първото да е нереално, все е нещо. Аз например имам и стикер на предното стъкло на някакъв италиански сервиз, валиден до 2010, мисля да им пиша, може пък да пазят сервизна история. Може и вие да имате нещо подобно?
Та така едно зареждане синтетика отиде зян. Естествено, че е по-добре с 5w40, но поуката от моя случай - да се сипе 10 или даже 15w40. Не го ли гори (пак да следи колежката за течове, слаби места са капака на клапаните, гърловината за наливане и отдушника), да се сменя на следващата смяна с 10w40. Не го ли гори отново, да се смени на следващата смяна със синтетика. Наистина може да гори или да не гори в зависимост от марката, но пак питам, защо не AGIP или ARAL? Междувременно колежке, моля съобщете пробег и година на производство, дори първото да е нереално, все е нещо. Аз например имам и стикер на предното стъкло на някакъв италиански сервиз, валиден до 2010, мисля да им пиша, може пък да пазят сервизна история. Може и вие да имате нещо подобно?
- Dead man
- Контакти:
За 1.6 16V е задължително да е пълна синтетика или в най-лошия вариант полусинтетика...
А колко до твоя двигател-при него може и с полусинтетика и с минерално.
И да знаеш че колата ти е била на тези км който казваш...Да,да и един мармот завива шоколада...
Замисли се щом е имала добавка на колко км е била колата.Клапаните се разтропват на поне 250 или 300 000 км.
А колко до твоя двигател-при него може и с полусинтетика и с минерално.
И да знаеш че колата ти е била на тези км който казваш...Да,да и един мармот завива шоколада...
Замисли се щом е имала добавка на колко км е била колата.Клапаните се разтропват на поне 250 или 300 000 км.
1. Казах, ако може да се вярва на километража.
Всъщност Джетата я купих 2005 година на 21 години и 192 000 км, за които съм склонен да кажа, че са реални, първо че продавачът ми е роднина, второ че е избирана от Германия, трето че на ~250 000 км сменях съединител (защото при мен на ~ 200 000 км отказа километража и навъртях доста, преди да го оправя и нулирам). Та защо на Голфа, който е на 10 години, да не може да са реални км? Разгледах и подовете, все пак за голям пробег неминуемо щеше да има някое задиране, ама няма. Вярно, претапициран волан, но за това знаех, защото отидох да я гледам, като беше свален, и го донесоха от тапицера преди да си тръгна. По твойта логика с пренавит километраж нямаше ли да изчакат аз да си забележа волана?
2. Не съм казвал, че в Италия е сменяно маслото, това никой не го знае, въпреки че има стикер, не значи че е карана в сервиза. А като не е сменяно и следено, може се разтропат според натискането на десния педал.
3. И аз обичам шоколад.
П. С. За да сме точни, повдигачите тропаха.
2. Не съм казвал, че в Италия е сменяно маслото, това никой не го знае, въпреки че има стикер, не значи че е карана в сервиза. А като не е сменяно и следено, може се разтропат според натискането на десния педал.
3. И аз обичам шоколад.
П. С. За да сме точни, повдигачите тропаха.
- dokros
- Автомобил: SEAT TOLEDO 2000
- Двигател: 1.9 TDI ALH
- Контакти:
Xmoto написа:сървиз менюъл или юзър гайд, че на голфовете ич не им разбирам
download/file.php?mode=view&id=67338
- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ангренажен ремък(60), водна помна(60), обтяжна ролка(60), масло 10W40 пълна синтетика(10), хидравлично масло(30), масло скоростна кутия(60), антифриз(60), спирачна течност(20), маслен(със смяна на масло), въздушен(10), горивен(10) и филтър на купето(10), накладки(40-50).
Някой неща не е задължително да се сменят, но е желателно. Все пак колата си е вече твоя и направи всичко като хората. В скоби са хиляди километри, на които по-нататък трябва да смениш консумативите.
Цена за всичко 700-800 с труд.
Някой неща не е задължително да се сменят, но е желателно. Все пак колата си е вече твоя и направи всичко като хората. В скоби са хиляди километри, на които по-нататък трябва да смениш консумативите.
Цена за всичко 700-800 с труд.
Към това мога да добавя че маслените помпи са доста слабо място, добре е да се измери налягането. 

- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
офф някой хора да не ги казвам само едно и също повтарят и така още 100 години.Пробега на колата е най-важния показател за вискозитета на маслото което ще се слага.Оттам нататък стилове на каране, климат, поддръжка също дооформят вида масло.Не може кола примерно на 500 000 км да се кара с 0-40 или 5-40 водица.Ми то дизел ще е по-тих от нея пък и от гарнитурите и най-вече на капака ще се разтече като лейка.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”