Разкажете повече за Пасат 6

Техническа и сервизна информация за Passat
passatcho_stz
Автомобил:
Двигател:

Разкажете повече за Пасат 6

Мнениеот passatcho_stz » Вто 11 май 2010 21:51

Здравейте Колеги!!
Настава времето в което ще сменям старата Б3-ка с нещо по ново пак от серията Пасат
и искам това да бъде Пасат Б 6 комби
Точно поради тази причина ще помоля собствениците на Пасат 6 да разкажат своите впечатления и мъки свързани с експлоатацията на техните бегачки
Целта ми е да си направя по-точно преценка до колко е сполучлив Пасат 6
Моля за коментари само от хора които реално карат този автомобил а не изказвания от рода кой какво е чел в интернет
Благодаря ви :да:
:bowdown :bowdown :bowdown

Потребителски аватар
garsona
Автомобил: Passat B5TDI Honda Accord6 vtec
Двигател: ATJ F18B2

Re: Разкажете повече за Пасат 6

Мнениеот garsona » Вто 11 май 2010 21:53

:търсачкаа :търсачкаа :търсачкаа :търсачкаа :търсачкаа :търсачкаа :търсачкаа

Ka6iKa
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ka6iKa » Вто 11 май 2010 21:58

Направи си абонамент в Порше БГ и 5000джобни за година тя е като Жената mhihi

passatcho_stz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passatcho_stz » Вто 11 май 2010 22:27

че какво толкова да има че 5000 джобви
аз да няма за 4 - 5 години да я купувам още веднъж

Потребителски аватар
van4ooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот van4ooo » Сря 12 май 2010 18:54

Едва ли ще получиш много мнения за кола 2006г.колкото по нова толкова по скъпа поддръжка направи справка в магазина за едни ремъци и ролки примерно.Ако ти е харесала взимаи и караи то се чуе,каквото и да вземеш все си има по някои дефект(все си набутан).

Потребителски аватар
maimo
Автомобил: GOLF 5 GTI
Двигател: AXX-2005

Мнениеот maimo » Сря 12 май 2010 21:10

колега тук малко си в грещка с подръжката ролки ремъци водна помпа около 400 със смяната, а ока4ването е на цената на пассат б3 :D . говоря за 2000тди двигател.

Потребителски аватар
VroMoS
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VroMoS » Сря 12 май 2010 21:25

ХАх къде подръжката на ходовата част е като на пасат 6 колега,че не ми е ясно... аз имам B3 2e мотор и б5.5 AVF мотора... преди това съм имал и други коли ,аз по евтина подръжка от тази на Б3-та не съм имал... а в сравнение с б.5.5.... подръжката е тройно по скъпа.....

Ka6iKa
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ka6iKa » Сря 12 май 2010 21:37

Как тройно данеса ти писали 3 по математика mhihi .

Потребителски аватар
borislav7
Автомобил: B6
Двигател: 2.0 TDi

Мнениеот borislav7 » Сря 12 май 2010 22:39

Поддръжката не е много по-различна от тази на пасат 4 или 5.Ако разбираш малко руски в този сайт има доста мнения и теми за пасат 6:http://www.passat-club.ru/forum/forums/11-VW-Passat-B6

Потребителски аватар
maimo
Автомобил: GOLF 5 GTI
Двигател: AXX-2005

Мнениеот maimo » Чет 13 май 2010 12:52

колега ока4ването на б5.5 е коренно разли4но от това на б6 е същото като на б3

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Чет 13 май 2010 23:14

Е,аз не карам Пасат В6 (и по-добре mhihi ) но мога да кажа личното си мнение от колите,които са попдали при мен по една или друга причина за ремонт на разни глупости по тях (климатици става дума). Та впечатленията ми :
- доста изхабени детайли като копчета и т.н.,от сорта на това за ръчната спирачка и т.н.
- странно, но факт -> доста ръжда по основните елементи на захватите на предната броня - ръждясала основа на бронята,ръждясали болтове за захват на бронята към купето,ръждясали гайки и винтове.
- доста ме учуди факта,че и водния и климатичния радиатор,на екземпляра,който разглобих днес,бяха доста поизгнили и да,все още не течаха,но почти нямаха пити вече...
- изключително много отделни детайли,който са сглобявани един с друг предимно с винтове пластмаса в пластмаса и доста по-рядко болт в някакъв метал.Говоря предимно за корите отпред,бронята и други подобни неща.
Тази,която днес чоплих е с двигател 2.0 FSI и бях доста учуден как стабилно работи мотора (изключително равномерно и плавно) и каква мигновена реакция има на подаването на газ от педала.
Като отделни системи и т.н. не мога да коментирам,освен да си отворя устата за климатиците им,които са под всякаква критика като качество на материалите,които се ползват и крайно неудобни за ремонтиране (за смяна на дехидратор се наложи да сваля едва ли не цялата предна част на колата,което са към 150 отделни винтчета :screwy ).
Друго нямам каквод а кажа,понеже не съм имал досег до някаква по-съществена част от колата.
Стандарни неща,които си ги знаете - напречен двигател,върнато е по-стария тип окачване,макар че ми се мернаха някакви доста по-големи тампнои на носачите.Назад не съм голеждал колата за да мога да кажа някакво друго мнение.

Потребителски аватар
passat6
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat6 » Съб 15 май 2010 13:44

Перфектен автомобил. Карам го вече 3 години, 140 000 км. никакви ядове. Ако е помпа-дюза слагай си профилактично добавка кастрол ТДА и няма да имаш пролеми. От време на време прочистваща добавка на лъки-моли. Колата е супер. Прав е колегата maimo че окачването е като на Б3 и няма нищо общо със скъпата подръжка на Б5 и Б5.5. Моя съвет за да изпиташ пълно удоволствие е да си вземеш с ДСГ скорости.

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Съб 15 май 2010 16:37

Моя е на 2г и 4м - 1,9 TDI, 32000 км. Доволен съм засега, имах проблем с едно копче с отлюпване на лака, но гаранционно беше подменено. Около контактния кляч леко се е обелил лака, но е бял кахър. Това е от мен, засега само сипвам нафта и перкам. Чувам че окачването е като на старите, което може само да ме радва, но засега не ми се е налагало да се поглежда.

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Нед 16 май 2010 22:33

Имаше една тема, в която беше ясно, че за такъв автомобил по-добре бензин(предполагам, че щом караш такъв автомобил не би ти било проблем, но и да и има ГИ :lol: ), от колкото дизелов такъм в някъв смотан филтър(забравих му името).

rover
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rover » Съб 22 май 2010 14:12

passatcho_stz написа:Здравейте Колеги!!
Настава времето в което ще сменям старата Б3-ка с нещо по ново пак от серията Пасат
и искам това да бъде Пасат Б 6 комби
Точно поради тази причина ще помоля собствениците на Пасат 6 да разкажат своите впечатления ...

Имаш ли възможност, не се колебай а я взимай.

Моята дойде от Германия на 135 к км.,12 700Евра - 09/2006 2.0 TDI, DSG, комби в книжката имаше само смяна на нещо по филтъра за твърди частици (тука в форума имаше някакви описания на този явно хроничен проблем).
На тях на 130к км. им е сервизната смяна на масла, филтри, водна помпа и т.н. така, че си я направих като пич включително и маслото в DSG -то общо = 1 200лв.
Освен това майстора каза, че "диша" през една тръбичка от турбото (хроничен дефект) = 600лв.
Маркучлета за нафтата, че течеше от едното = 160лв. комплект.
Данък 270лв. :(
каско 1200лв.

И вече към 20 000км. основно по Софийските дупки - ще сменя и тампони по някое време, като ме стегне шапката :)

п.п. Чистачки предни = 58лв. :screwy добре, че имам приятели с подходяща фирма.

П.П.П. Скапаняка на каналите в КАТ се заяде, че не работела ръчната, :screwy :banghead: а тя е ел.

Върни се в “Passat”