Проблем с паленето на Транспортер Т4
- levonik
- Автомобил: T3 Caravele D
- Двигател: CS 1985
Re: Проблем с паленето на Транспортер Т4
В името на взаимопомощта и обогатяването на майсторлъка ни, кажи колега какво стана!
Смених всичко по горивото клапан,филтър,маркучи и май нещата клонят към подгряващи свещи макар че съм сменял скоро.Изчакам ли след лампата релето да цъкне и с малко повече газ пали което ме навежда на мисълта че съм попаднал на ментета подгряващи свещи.Някой да ми препоръча марка който е патил от тях.И откъде да ги купя.Ще съм благодарен на всеки!!!
- Plehi
- Автомобил: Passat B8 T4 Touareg W140
- Двигател:
Ти отваря ли да погледнеш дали самото реле прави хубав контакт.Разгледай за нагар или нещо нередно преди да предприемеш по-скъпия вариант.
- Plehi
- Автомобил: Passat B8 T4 Touareg W140
- Двигател:
Колега,какво стана?Запалихме ли ? 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте! Става въпрос за Т4 2,4д - 1993г. ААВ е двигателя, съответно. След като нямаше никакви проблеми и признаци на проблеми след едноседмичен престой пред блока бусът не пали! Непаленето се изразява в... нищо.
В смисъл, че нищо не се случва след като завъртя ключа, освен че всички лампички по таблото си работят както трябва. Стартера не върти, никакво цъкане не се чува... След второто - трето завъртане на ключа все пак нещо се случи. Чу се някакво стържене зад волана. Понеже не разбирам от тези работи, бихте ли ме насочили какви по лесни за проверка неща да прегледам? Като не пали и няма как да го закарам на майстор... 

- KingoftheROAD
- Автомобил: VW Transporter T4 1995
- Двигател: ACU
- Контакти:
По принцип се почва от акумулатора, може да е паднало напрежението, и да не може да зацепи бендикса на стартера. След, като се уверим, че акумулаторът е наред и е в добра кондици, или го сменим с друг в добра кондиция, се проверява стартерът, и ако при него всичко е 6 и върти пъргаво и чевръсто, се проверяват подгряващи свещи, горивен филтър, наличие на гориво в ГНП-то, и още и още...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Явно проблема е в акумулатора. Изпуснал съм го под всякакви минимуми, което незнам как е станало, може би съм забравил радиото включено.
- Marian Yachev
- Автомобил:
- Двигател:
Колега при мен имаше подобен проблем преди време нито ми цъка,нито прави никакви опити да завърти,а тока беше в изобилие и горивото също(казано по-просто).Проблема ми беше на съвсем друго място, в пакета на контактния ключ.След като дам на контакт и лампата на свещите изгасне при завъртане на клича вече докраи за палене не се случваше нищо.Но добре, че ми се бе случвало и на старата кола та първо това проверих и бях прав.Пакета бил се прецакал,но го оправих с добавянето на едно реле и копче за запалване
.Майстори ме посъветваха за това,защото новите не били много качествени и се прецаквали често.Карам така от година и няма проблеми

- avtohit77
- Автомобил: VW T4 MULTIWAN + VW T3+T3 DOK
- Двигател: AAB 2.4D 1992 + T3 1982 1.9TMTDI
Кингчо стига с тиа руски форуми кажи нешто българско от твоята практика.Аза колегата смуче ти ваздух от някаде неможе да пали след гасене а след 10 мин да не запали ако има нещо не ясно питаи успех.
- DA@KA
- Автомобил: Caravelle
- Двигател: ACV 1998
LightOfJah написа:Явно проблема е в акумулатора. Изпуснал съм го под всякакви минимуми, което незнам как е станало, може би съм забравил радиото включено.
Я тои човека си решил проблема с едно зареждане на акумулатора.

- KingoftheROAD
- Автомобил: VW Transporter T4 1995
- Двигател: ACU
- Контакти:
avtohit77@abv.bg написа:Кингчо стига с тиа руски форуми кажи нешто българско от твоята практика.Аза колегата смуче ти ваздух от някаде неможе да пали след гасене а след 10 мин да не запали ако има нещо не ясно питаи успех.
Теб какво те притесняват руските форуми? Аз оттам колко много съм научил, за т4-ките, но не съм сервизаджия като теб, а просто ентусиаст. Гледам да помогна с каквото мога.