Колко газ Ви харчат колите:

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
patso84
Автомобил:
Двигател:

Re: Колко газ Ви харчат колите:

Мнениеот patso84 » Сря 12 май 2010 9:11

Абе за 115- ка да ти кажа не е чак толкова брутално според мен! Все пак мотора е 2.0, 115 коня трябва да храни. Колко бензин трябва да харчи градско? Поне 10/100 ше е! А газта в градски условия поне 2- 3 литра смятай отгоре! Аз какво да кажа като моята 3-ка е с 1.8 мотора, 90 коня и ми даваше разход първо като я взех беше 26/ 100, после падна на 22/100 след смяна на изпарителя с нов, смяна на маркучи, свещи, дистр. капачка, палец, въздушния е нов... и пак... накрая я задуших и върви по- малко и падна на 16,5/100... ужасно много е за мен пак, последно ся ше видим след смяна на тройника и след тая настройка с газанализатора дали ше падне още! А по принцип на твоята 115- ка да ти кажа 13 до към 15 на 100 в града е нормално!

Потребителски аватар
player123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот player123 » Сря 12 май 2010 9:22

много зависи колега дали е ГИ или обикновенна.Аз 1 месеца карах една голф 3ка на един приятел ГТИ 150 коня на газ и харчеше 13 14 :)

Потребителски аватар
basis4eto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот basis4eto » Сря 12 май 2010 13:37

обикновена газова ланди , паля , карам на газ веднага , няма проблеми на студен/топъл мотор ...

Потребителски аватар
vladtod®
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот vladtod® » Сря 12 май 2010 14:47

basis4eto написа:обикновена газова ланди , паля , карам на газ веднага , няма проблеми на студен/топъл мотор ...

:deal :drinking:
БРЦ ATE 90E 1.8RP -> 8/100 на разходка и 10-11 по работа из Варна.

Потребителски аватар
pacoboy
Автомобил: passat b7 4motion
Двигател: CFGB
Контакти:

Мнениеот pacoboy » Сря 12 май 2010 17:24

Владо, я кажи една хубава диагностика + настройка на газовото, че нещо оборотите не са наред и там градусите на делкото трябва се бутат :)
Къде във Варна има добри в тази област?

Потребителски аватар
nikson85
Автомобил:
Двигател:

Re:

Мнениеот nikson85 » Чет 13 май 2010 8:03

vasstop написа:Golf III 1.4mi ABD 92'
Landi Renzo, електрически изпарител
9-10/100 градско
7.5-8.5/100 извънградско.

моя е сащия само 4е е 55к.с

Потребителски аватар
patso84
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот patso84 » Чет 13 май 2010 20:07

Пичове...след последната проверка разхода пак си е голям след смяната и на тройника... 18,4/100 градско! Ненормалитет! От зарядното ми изпуска газ по принцип след като заредя, но са ми казвали, че изтича само газта която е останала там в тръбичката от бутилката до края на зарядното... Възможно ли е да се губи газта през зарядното? Защото одеве като заредих на Шела, прибрах се първо пред блока и после като вкарах колата в гаража и преди да заключа чух че съскс нещо и установих че изпуска газ отвън от зарядното. Бутнах го леко с ключа да изпусне останалото количество уж, след което като наплюнча и пука балончето... :?

Потребителски аватар
pacoboy
Автомобил: passat b7 4motion
Двигател: CFGB
Контакти:

Мнениеот pacoboy » Чет 13 май 2010 20:51

patso84 написа:Пичове...след последната проверка разхода пак си е голям след смяната и на тройника... 18,4/100 градско! Ненормалитет! От зарядното ми изпуска газ по принцип след като заредя, но са ми казвали, че изтича само газта която е останала там в тръбичката от бутилката до края на зарядното... Възможно ли е да се губи газта през зарядното? Защото одеве като заредих на Шела, прибрах се първо пред блока и после като вкарах колата в гаража и преди да заключа чух че съскс нещо и установих че изпуска газ отвън от зарядното. Бутнах го леко с ключа да изпусне останалото количество уж, след което като наплюнча и пука балончето... :?

Колега отиди да ти я видят дали изпуска, понеже ако е така е опасно!
И аз карам с точно такъв мотор (ADZ) от към разход съм много доволен.

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Чет 13 май 2010 23:21

Като заредиш газ бутни съчмата на зарядното да изпусне газта в трабичката. Съчмата трябва да почне да се мърда свободно. Ако при това положение пак прави балончета - значи изпуска от клапана на самата сонда :да:

Потребителски аватар
patso84
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот patso84 » Пет 14 май 2010 7:20

Еми аз бутнах сачмата за да изпусне газта, която задържа, но точно тов ми мина през ума, затова питам и вас тука... щото тя сачмата че изтърва изтърва, ама и клапана вътре от бутилката ако изтърва по малко, то и другото като пуска ше си минава навънка газта по малко... ше ида да я проверят!

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Пет 14 май 2010 9:07

Някои сонди имат по два крана. Ако твоята е такава може да пробваш след зареждане да затвориш крана на тръбата за пълнене. Ако се нормализира разхода - значи от там изпуска :wink:

CASISA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CASISA » Пет 14 май 2010 23:03

здравей при кои майстори ходиш и каде зареждаш газ в казанлък можеш да си провериш бутилката и без да ходиш и чакаш по майстори /просто карай на газ докато свърши напълно да не пали на газ след това си сложи 1 литър газ карай я до евас на бензин оставия да пренощува сутринта пробвай дали ще можеш да запалиш и караш на газ ако не сам се сети кое

Потребителски аватар
patso84
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот patso84 » Съб 15 май 2010 7:37

Здрасти, колеги! Ами по принцип на Шела зареждам щото ми е най- близо, ама и на OMV зареждам понякога... а колкото до засечката така правя, карам докато свърши и да не може и да запали на газ. Колкото до майстори... значи бях много доволен от сервиза срещу входа на бензиностанцията на Хидравлика и по- точно от Тенчо (едно ниско момче и леко закръглено, не много :) ). Но там съм ходил не заради мои коли, а заради служебната, която карам и бях доволен доста. Последния път, когато ми потрябва ходих там и го нямаше вече, казаха ми че заминал за Испания ли за Гърция, едно от двете. Та ходих при отверките в западното, при Станимир. То няма къде другаде да иде човек. В другия сервиз само Тенчо ми вдъхваше доверие, дългия дето е шефа там малко не става на работа, пише се за инженер едва ли не, но в работата не е перфектен навсякъде.
А сега искам да питам, понеже ми изпуска газ по много малко от външното зарядно, но не само де, явно клапана на бутилката не затваря добре (откъдето се пълни), защото не спира да изпуска. Ако сменя външното зарядно само проблема ще бъде ли решен, тъй като ако има проблем и в другия клапан, той като изпуска, новото зарядно няма да позволи да излиза газта навън, но да не би пък вътре в багажника, където е бутилката да почне да изпуска през някоя гайка?

Потребителски аватар
S_anto_s
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот S_anto_s » Съб 15 май 2010 7:51

Passat B5 AHL 1.6 с газов инжекцион на течна фаза ICOM. извънградско 6.5 - 7 l/100 км, из града 9,10 че и 12 съм стигал зимата. Веднъж бях паднал под 6.5 на 100 но от Варна до разклона за Русе карах зад един прицеп с около 110 км/час.

Потребителски аватар
patso84
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот patso84 » Нед 16 май 2010 8:33

Поредното главоболие за мен и не знам до кога така...смених външното зарядно и след около час започна да изпуска газ вътре от бутилката, от кранчето където постъпва газта в бутилката при зареждане, завих го до край и пак се чуваше много леко съскане. Добре че нямаше много газ...след като смених външнптп зарядното заредих само 2 литра газ да видя резултата и той бе следния...наложи се да изразходя набързо газта из града та по този начин поне установих разход- 11,8/100 градско при нормална работна температура. Това е доста по- задоволително за мен, в сравнение с 22/100 :D Но по принцип когато я карам на късите разстояния сигурно ше е повече,но дано не е много повече от това само мога да кажа. Сега ми предстои да купя фланец и да ми сменят цялата джаджа на бутилката, поне да знам, че всичко е ново и утре да не вземе да изпуска от другия клапан пък...
Успех на всички!

Върни се в “Автогазови уредби”