въпрос за голф 2 мокета

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
mk2_Golf83
Автомобил: Голф 2
Двигател: EZ 1983

въпрос за голф 2 мокета

Мнениеот mk2_Golf83 » Съб 22 май 2010 14:16

Става въпрос за мокета доло при краката, ако го махна какви са + и - . Просто ме дразнят как се мокрят и мирише на влага после с години.... изкам да остана само по ламарина и отгоре стелки .Бащата вика ,че щяла да се надраска ламарината и зимата с мокрите обувки със солта по тях щяла да разяде ламарианта и ида зигние за нула време , че ще се събира прах който ще дишам като влизам в колата и ще стане по шумна колата.
Има ли друг вариант да махна мокета и да сложа нещо друго ? Някой правил ли нещо подобно ? Търсих в търсачката за подобна тема ,но не намирх нищо.

Потребителски аватар
Deo88
Автомобил:
Двигател:

Re: въпрос за голф 2 мокета

Мнениеот Deo88 » Съб 22 май 2010 14:45

Сложи изолация на пода . Аз преди време слагах от една изолация за около 6 лв квадратния метър със фолио от едната страна . Не е кои знае какво тя , но върши добра работа . Във строителните магазини трябва да има от нея

Потребителски аватар
dinkonikolaev
Автомобил: VW Golf 2 GTI Golf 3 Variant
Двигател: PF AAM

Мнениеот dinkonikolaev » Съб 22 май 2010 15:46

Део я дай малко повече инфо за тая изолация и колко парчета ти бяха нужни на теб и също така кое си изолирал.Нещо май ме нави ама я дай инфо :beer

Потребителски аватар
LuIS
Автомобил: Audi A4 S-Line 2002
Двигател: 1.9 AWX

Мнениеот LuIS » Съб 22 май 2010 17:27

от къде ти се мокри мокета?
ако имаш теч си го оправи.. ако нямаш стелки си сложи.. няма логика да ти се мокри мокета..

Потребителски аватар
mk2_Golf83

Мнениеот mk2_Golf83 » Съб 22 май 2010 17:32

LuIS написа:от къде ти се мокри мокета?
ако имаш теч си го оправи.. ако нямаш стелки си сложи.. няма логика да ти се мокри мокета..

гледах нямам теч,иначе имам гумени стелки корито , може би от вратите м/у прозореца и оплътнанието има луфт нз дали е то това , но просто искам да го махна мукета ако може

Потребителски аватар
dinkonikolaev
Автомобил: VW Golf 2 GTI Golf 3 Variant
Двигател: PF AAM

Мнениеот dinkonikolaev » Съб 22 май 2010 17:34

Махай ги тия гумените стелки че и аз си патих от тях.Запарват мокета и става целия вода.Я ги разкарай изчакай да изсъхне мокйета и не слагай стелки да видим дали пак ще се намокри :beer

Zlobomir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlobomir » Нед 23 май 2010 17:31

Достатъчно е да кажа, че москвичът ми беше само на ламарина. :twisted: След чистене до лъскава ламарина, миниум и алкиден лак се държа 7 години, тогава колата излезе от експлоатация, и всичко беще наред. На ВВ ламарината на пода е и с някакво покритие, защото се запоява. Обаче мокетът си е много хубаво и добре измислено нещо, просто да се провери и спрат течовете, има тема/и за което (търсачка). При мен е само мокет с гумени стелки, но на релефна решетка отзад. Спирал съм около ТУ всеки ден през зимата за лекции и съм се качвал с доста мокри и кални копита. Колата също не е виждала вътрешна автомивка през този период. И външна. :oops: И въпреки това, наскоро вдигах мокета при шофьора и до шофьора, съвсем добре си е. Не решавайте проблемите по мотото на Сталин!

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Пон 24 май 2010 11:03

Абе вие полудяхте ли ? Няма такива положения.Ако се мокри мокета може да е от: скъсани уплатнения на вратите, прецакани уплатнения на прозореца на вратата съответно разядена кора в долната и част.Наведи се огледай хубаво.Ако ти се мокри от страната на централната конзора! 100% имаш теч на антифриз или вода от радиаторчето на парното.Абсолютна малоумщина е да си демонтираш мокета.Първо предава хубав и ест вид в интериора не зависимо от цвета си.Второ макар и да няма изолация допълнителна, обира част от малките вибрации и звукови смощения.Мокет се маха ако колата ти е направена за силови състезания.Къде ще намериш уют в едно купе ако интериора го няма?Стегни се малко намери си теча , разреши си проблема , подържай си колата в стоков вид ако нети се лепят пари и си карай живота мирно и кротко.Макар и да е голф мк2 не си заслужава да я пориш така селската и да я караш без мокет.Грозотия ще е ;)

Потребителски аватар
mk2_Golf83

Мнениеот mk2_Golf83 » Пон 24 май 2010 11:38

от врата на прозорците уплатненията има лек луфт и кората е изгнила от долната част :(

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Пон 24 май 2010 12:48

отвори вратата , махни кората в долната част на вратата тря да имаш 3 малки отвора от където да се отича водата, ако са запушени ги отпоши ако ги няма ще мислим ко да прайш.Ако ги има и неса запушени си погледни дали не се е разместило уплатнението на прозореца " т.е то е едно като лайстна с перо към прозореца " ако и това не е ще го мислим ;)

Потребителски аватар
mk2_Golf83

Мнениеот mk2_Golf83 » Пет 11 юни 2010 16:49

оправих си рпоблема махнах мокета подсоших сложих силикон навсякаде :) и вече нямам този проблем , но си преебах едни пласмаси на седалката които държат седалката да не се клати сега леко се клатят седалките :(

Върни се в “Направи си сам!”