проблем с ламб сондата
проблем с ламб сондата
колеги понеже имам проблем със ламб сондата на пасат б3 1.8 моно РП мотор та запитването ми ако тя е повредена и не дава добри показания оказва ли влияние на горивото тоест на разхода че ми казаха че самата сонда придава сигнал на компа на колата какво гориво да придава на инжекциона и това ми е питането 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: проблем с ламб сондата
Да, оказва влияние на работата и разхода.
- penev75
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
На мен разхода ми скочи до 15/100, когато ми беше развалена. Смених я и всичко се оправи.
абе да ви кажа разхода в града е около 12 а изван около 6.7 7 на 100 някаде поне по мои сметки но казват че на преглед като я карах не е добре и не ме пуснаха 1 пат ама отидох на др място и нп
но сигорно е за смяна и колко г/д струва едно такова

- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
И аз имах подобен проблем там кадето не ме пуснаха се оказа,че връщали коли и в гаранция
заради изгорелите газове а на другото място(+и в сервиз ходих)казаха,че всичко е наред(а колата е с избушен катализатор).При теб причината може да е в неработещ/липсващ катализатор,някои датчик(всичко по запалителната система) или двигателя а наи вероятно на колата нищо и няма просто за тия години емисиитеи немогат да бъдат по добри.

-
- Автомобил: Passat 4
- Двигател: AGG
Колега да ти кажа само под секрет.
Със сигурност тук във форума ще се намерят мноооооого хора, които биха искали колите им да са развалени като твоята и да харчат по толкова. И аз съм един от тях

Иначе от 100лв. нагоре се почва.
Със сигурност тук във форума ще се намерят мноооооого хора, които биха искали колите им да са развалени като твоята и да харчат по толкова. И аз съм един от тях

Иначе от 100лв. нагоре се почва.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Според мен на пункта за преглед си нямат и понятие от лмбда сонди, газанализатора дори и да е отчел завишени стоиности на СО причината може да бъде не само от сондата , я извади една свещ при загрял двигател и даи една снимка