климатроник пасат 5.5 тди

Техническа и сервизна информация за Passat
ameba13
Автомобил:
Двигател:

климатроник пасат 5.5 тди

Мнениеот ameba13 » Нед 23 май 2010 18:12

Колеги,

климатроника на "новия" ми passat не работи.
При авто-диагностиката показва следните грешки:

313 - Temperature Sensor – Fresh Air Inlet
256 - ??
4F8 - 04F8 Central Flap Servo Motor
318 - 0318 Air Conditioner Pressure Switch

Според вас този климатроник ще проработи ли отново някога?
Все още не съм ходил до авто-клима сервиз (колата я взех пред 2 дни).
Някой ще ми препоръча ли сервиз?

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Re: климатроник пасат 5.5 тди

Мнениеот IvanMan » Нед 23 май 2010 18:27

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Нед 23 май 2010 20:05

+1 за Стефчо

ameba13
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ameba13 » Нед 23 май 2010 20:59

OK
10x

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пон 24 май 2010 12:13

Ще присъстваш на финансовото си убииство :drinking:
Първата ти работа е да затриеш старите грешки и да го оставиш да поработи,за да видиш кои грешки ще набие пак т.е. са проблем и в момента.Често разни хора,откачат някои датчици на климатроника,докато си чоплят нещо по колата и после не си изтриват грешките,ако я дават на контакт,без да са си закачили всичко.

Проблема за датчика за налягането на фреона - в най-добрия за теб случай колата просто няма фреон,понеже е източен или изтича много много бавно.Това няма да е скъпо.Ако има течове - зависи откъде и какво има да се прави,цената може да набъбне ужасно много.Обикновенно подобни системи или просто са празни или имат поне 2-3 теча от гадни и съответно скъпи за ремонт места и затова никой не ги е пълнил преди теб. Това може да се провери без да се пълни с фреон и да се ремонтира.
Проблема с моторчето за централната клапа,ще ти струва едни 100-тина лв за демонтаж и монтаж на таблото,понеже иначе няма достъп до него и вече ако се окаже самото моторче - за колкото си го спазариш.Ново е 300+ лв (2-3 типа са и се вади точно по номера от старото,няма проблем да го поръчам по принцип),втора ръка са към 50-100лв (зависи откъде го вземеш).Без него климатроника няма да работи изобщо функционално дори като прост вентилатор.
По повод датчика за температурата - не е толкова фатален засега,но като се сваля таблото,може да се види какво се случва с него.
25B (не е 6 а малко B )- моторче на клапата за определяне въздушния поток на краката или стъклото - то е със същия статут като другото за централната клапа..трябва да се свали таблото и да се види какво се случва.Т.е. се сваля таблото и се преглеждат и двете и при нужда,се сменят и двете и каквото още има да се прави.
Все пак преди да ти кажа какво се случва,трябва да видя колата,понеже ми се е случвало проблема с моторчетата,да е от откачени куплунзи,от хората,които слагали радиото на колата в автокъщата,преди да я купи собственика и :)
Грубо,можеш да си приготвиш към 200-250лв,за да стигнеш до положение,да работи поне като вентилатор нормално (като цъкаш посоките на въздушния поток,да си променя и поскоата на въздушния поток,което не би трябвало да прави в момента,според грешките).Оттам нататък зависи какви драми има по фреоновата част и защо е празна - може да е с потроешн компресор,може да липсват части от системата,може да има пробиви по радиаторите и т.н.Там вече цените са силно зависими от точния проблем и мога да ти кажа,само след като огледам проблемите по системата.
Звънни и ще се разберем нещо,да я погледна.

Потребителски аватар
MAKAROW
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MAKAROW » Пон 24 май 2010 16:34

смени колата.... :banghead:

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пон 24 май 2010 17:04

MAKAROW написа:смени колата.... :banghead:

Еее,май не е толкова зле,че чак да я сменя mhihi
Чух се с момчето по телефона и от това,което каза,може и да живее :)
Принципно аз много пъти съм го казвал и пак ще го кажа -> Кола с неработещ климатик,не се купува или ако ще се купува,с 1000лв по-ниска цена от продажната! :012:
Като са толкова отворени,нека я закарат да я напълнят,да ви я докарат с работещ климатик и тогава да си им платите,колкото искат за колата ;) Да видите как веднага,ще се навият да намлят цената,като значт,че няма да тръгне ако въобще може да се напълни. Много хора,предимно от автокъщи са ме питали "абе ти, някакъв такъв по-гъст фреон,нямаш ли? " :drinking:
Онзи ден ми докараха една Хонда,уж трябвало само да се напълни климатика (те всички не работят,понеже само трябва да се напълнят,ако питате продавача mhihi ).Та оказа се :
-изгнита тръба за високо налягане
-изгнила тръба за ниско налягане (на 2 места)
-изгнил радиатор отпред - на 6-тата дупка,се отказах да ги броя колко са :screwy
-изгнил дехидратор (метален корпус и където са фланците за тръбите,беше корозирал)
Дотук около 500-600лв за дехидратор,радиатор,заварки и т.н. само за да се напълни системата,после 100% ще измяу-ка компресора и ще трябва и той да се ремонтира,или пък ще протече от гарнитурите.... златна Хонда :Mr Green Fun
Друг пример с друг колега точно с Пасат В5 - климатика ми трябвало "само да се допълни"....липсваше му компресора (в багажника намерихме някакъв друг,завещан от 'талянците който не стана съвсем точно.... mhihi ),липсваха му тръбите от компресора и имаше пробиви по радиатора отпред.....
Та...така с климатиците ;)

Потребителски аватар
MAKAROW
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MAKAROW » Пон 24 май 2010 23:10

е тва имах предвид-доста е проблемен този агрегат

ameba13
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ameba13 » Вто 25 май 2010 12:28

Баси Хора, недейте така .. наистина го чувствам като финансово самоубийство от глупост.
поне като вентилатор ще го ползвам, а и топлото рабти ;)

ameba13
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ameba13 » Вто 25 май 2010 18:48

Колеги,

трябва просто да се похваля че след посещението ми при Стефчо "печката" стана "хладилник"!
Наложи се единствено пълнене - останалото си работеше.
За мен лично си остава загадка защо аджеба компютъра ми изписваше гореописаните грешки, но важното е, че сега не се бърка а си вее хлад.

Пу-Пу

Успех на всички и благодаря за мненията!

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Вто 25 май 2010 22:57

Да се включа и аз :)
Нямаше изгледи колата да има сериопзен теч на фреон и вече си има работещ климатик.Системата и беше изцяло празна,което може да е заради по-дребен теч,може да е и нарочно поради някаква причина.Това ще стане ясно в бъдеще :)
По повод грешките - след като изчистих тези,към момента,остана само датчика за температурата,който не е фатален и не пречи особено много на работата на климатроника :)
И...това е :beer

Върни се в “Passat”