Как да изберем газов инжекцион ?

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук

Коя марга инжекцион предпочитате?

Simgas
4
2%
Bigas
7
4%
Stargas
5
3%
Cargas
7
4%
Motorgas
0
Няма гласове
Autogas
0
Няма гласове
Mimgas
3
2%
Emmegas
0
Няма гласове
Fobos
26
15%
Tamona
1
1%
BRC
26
15%
Easy Jet
1
1%
Lovato
24
14%
Tartarini
7
4%
AG
5
3%
Landi
7
4%
Landirenzo
23
13%
Marini
0
Няма гласове
Prins
1
1%
Bardolini
10
6%
AC
1
1%
Vialle
1
1%
Lo gaz
0
Няма гласове
OMVL
4
2%
Друга марка!
11
6%

Общо гласове: 174
Потребителски аватар
sonaris
Автомобил: VW Passat B4 Syncro
Двигател: ADY
Контакти:

Как да изберем газов инжекцион ?

Мнениеот sonaris » Вто 18 май 2010 22:24

Здравейте, колеги от доста време се чудя за газов инжекцион. Дайте едно рамо в избора. Аз съм от Пловдив на пазара има 100 марки как да избера коя е най добрата. Все пак става въпрос за 1995 VW Passat ADY. Но по скоро се интересувам принципно как бихте постъпили. Знам че всеки майстор ще започне да си хвали стоката. Но по скоро ме интересува защо дадената марка е по добра от другите. Каква поддръжка има марката която предлагате като филтри примерно. И поддръжката във времето, колко е скъпа?
Струва ли си според вас да се купи малко по скъп инжекцион примерно за 1700лв и защо си струва. Понеже не познавам всички марки на пазара моля да ме извините ако някоя липсва. Ще добавя всяка предложена от вас марка с удоволствие. Целта ми тук е да разбера колегите, от кои марки са доволни предимно. И с това да ми помогнат на мен както и на всеки друг който иска да монтира ГИ да вземе решението си по лесно. Всеки който е гласувал в анкетата лесно може да промени мнението си като наново гласува. Гласа му ще се премести в марката която той е избрал последно.
Благодаря ви!

Последна промяна от sonaris на Сря 19 май 2010 20:32, променено общо 1 път.

landir
Автомобил:
Двигател:

Re: Как да изберем газов инжекцион ?

Мнениеот landir » Сря 19 май 2010 8:24

Къде са в класацията AG,Landi,Landirenzo,Marini,Prins,Bardolini,AC,Vialle,Lo gaz,OMVL,без тия марки каква класация правите? :cry: http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=79379 Погледнете тук-това е класация от независим източник. :deal

Потребителски аватар
naskogolf
бърз голфаджия
Автомобил: Passat B 7 Alltrack
Двигател: 2 CFG 2014

Мнениеот naskogolf » Сря 19 май 2010 8:32

BRC с Японски инжектори.

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Сря 19 май 2010 19:48

Вместо да хваля това, което монтирам (а всъщност монтирам около 10-ина марки ГИ), ще те попитам колко хиляди км изминаваш годишно?

Потребителски аватар
sonaris
Контакти:

Мнениеот sonaris » Сря 19 май 2010 20:45

Минавам 30 000км +- годишно. Искам да наблегна на това че цената е последното нещо което ме интерисува за инжекциона, но не е и маловажна. Landir Не мисля че една банка може да бъде независим источник на информация но 10х за мнението. Добавих още марки но за съжаление рестартирах анкетата. Пасата ми е комби и искам бутилката да е на мястото на резервната гума.

харчи ми 10 на сто ако я карам нормално може и по малко 30 000км на година

Цена бензин за литър - 2.18 лв - 6540 лв
Цена пропан-бутан за литър - 1.11 лв - 3829.5 лв
Цена метан за кг - 1.35 лв - 2531.25 лв

Потребителски аватар
zdrash
Автомобил: Touareg 7P
Двигател: CVWA

Мнениеот zdrash » Чет 20 май 2010 22:44

"Коя марга инжекцион предпочитате?"
1. не се пише марга :) - ама сигурно си се объркал
2. ако намериш някой, който ги е карал всичките
от списъка - 1 бутилка с каквото кажеш ( за пиене) пътува към теб
За това и не съм гласувал
по същество - карам с ГИГ САТ4 - руска
плюс:
- за 100 000 км съм почистил 1 път инжекторите ( които като гледам изработката май са правени в завода за Калашници )
и съм сменил 1 път филтъра на газовия клапан
- няма изпарител - не смърди
- компа е Китайски - като на всички останали, но софта е руски - т.е. по добър от на останалите
- не съм имал никакви ядове от техническо естество
минус :
- не ги внасят вече ( не знам защо)
- много некачествен (според мен) монтаж - от местния дилър - аз си я "премонтирах"
- не може да нахрани АБФ-а във високите (според мен инжекторите са бавни и след 5500об./мин не смогват)
за другите марки - имам приятел с БРЦ -който става и ляга с мамата от както я е монтирал - преди година и нещо,
друг със Стар газ твърди че е супер доволен от две години, но на него всичко му е най по принцип,
така че не е достоверен

Успех

Потребителски аватар
stelio_009
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stelio_009 » Сря 02 юни 2010 20:45

Колега аз сьм от СТЗ казват ми че в Пловдив е имало един много добьр сервиз ако го знаеш моля дай адрес :beer

Потребителски аватар
chakarov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот chakarov » Чет 03 юни 2010 10:47

Аз съм с метанов инжекцион BSM Bardolini. BSM (Bulgarian Sound Machines) е българска фирма. Засега мога да кажа, че съм доволен. Да не ме чуе дяволът! И цената му не е висока - 1200 - 1300лв. без бутилката. Според мен си струва.

Двигателист
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Двигателист » Чет 03 юни 2010 12:19

Според мен е важен монтажа и настройката. Особено към настройката трябва да се подходи с много внимание и оператора да има представа от горивни процеси в ДВГ. Иначе и от 10 бона уредба да сложиш ще ти се скъсат нервите след това.
Конкретно моите наблюдения. При мен е Бигас на Опел Омега 2.0. След като преправих свързването на редуктор-изпарителя и настроих уредбата (20-30 км извън града с лаптоп до мен), проблеми засега няма. Не светят чекове, времената на газ и бензин почти не се променят. Разход - около 1-1,5 литра над бензиновия такъв. Пробег над 50000 км.
БРЦ (на колега) на Пасат 2000 г, 1.6 16 кл.(не знам как го водите този двигател , около 100 к.с. е май). Над 120000 км, никакви проблеми, освен един сменен датчик за температура. С Кейхин впръсквачи е.
Изиджет на Алфа 164 2.0 ТС (също на колега). На 30-40000 км. Сам си я монтира и настрои. Проблеми няма.
Пауърджет на Алфа 156 1.8 ТС (колега), не си я монтира сам, но после си оправи монтажа и си я пренастрои (защото и двете бяхя под всякаква критика). Не съм сигурен дали има 20000 км вече, но проблеми няма.
Виале ЛПИ на Алфа 164 2.0 ТС. Не е слагана в България и предполагам, че пробега и е над 200000 км. Колегата я купи така. Имаше леки проблеми с подкарването, но вече май и направи над 30000 и проблеми няма.

zdrash написа:"Коя марга инжекцион предпочитате?"
1. не се пише марга :) - ама сигурно си се объркал
2. ако намериш някой, който ги е карал всичките
от списъка - 1 бутилка с каквото кажеш ( за пиене) пътува към теб
За това и не съм гласувал
по същество - карам с ГИГ САТ4 - руска
плюс:
- за 100 000 км съм почистил 1 път инжекторите ( които като гледам изработката май са правени в завода за Калашници )
и съм сменил 1 път филтъра на газовия клапан
- няма изпарител - не смърди- компа е Китайски - като на всички останали, но софта е руски - т.е. по добър от на останалите
- не съм имал никакви ядове от техническо естество
минус :
- не ги внасят вече ( не знам защо)
- много некачествен (според мен) монтаж - от местния дилър - аз си я "премонтирах"
- не може да нахрани АБФ-а във високите (според мен инжекторите са бавни и след 5500об./мин не смогват)
за другите марки - имам приятел с БРЦ -който става и ляга с мамата от както я е монтирал - преди година и нещо,
друг със Стар газ твърди че е супер доволен от две години, но на него всичко му е най по принцип,
така че не е достоверен

Успех

Би ли пояснил - как така няма изпарител? Това съм го виждал само при Виале и Иком, но там работата е друга. И какви допълнителни функции има руския софтуер, в сравнение с български, италиански и т.н.?

Потребителски аватар
sonaris
Контакти:

Мнениеот sonaris » Чет 03 юни 2010 21:23

Така или инъче мерси за информацията от всички. Първото ми засичане на разхода беше на градско каране минах 53 км в Пловдив и заредих на бензиностанцията за 5.5 газ. :]

Последна промяна от sonaris на Съб 05 юни 2010 14:25, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
zdrash
Автомобил: Touareg 7P
Двигател: CVWA

Мнениеот zdrash » Чет 03 юни 2010 21:45

Двигателист написа:Би ли пояснил - как така няма изпарител? Това съм го виждал само при Виале и Иком, но там работата е друга. И какви допълнителни функции има руския софтуер, в сравнение с български, италиански и т.н.?

Има серпентина - в един дълъг маркуч с антифриз влиза тръбата с газта от бутилката и отива в някакъв редуктор от където в един разпределител и после към инжекторите( от никъде не е отворена системата - не изтича никаква гняс - всичко изгаря).
За софтуера - не съм влизал в подробности - по скоро имах предвид че руския е по надежден по мои субективни наблюдения.

Потребителски аватар
sonaris
Контакти:

Мнениеот sonaris » Чет 03 юни 2010 21:54

stelio_009 написа:Колега аз сьм от СТЗ казват ми че в Пловдив е имало един много добьр сервиз ако го знаеш моля дай адрес :beer

Колега ще се опитам да скалъпя нещо като списък с газаджиите които съм обиколил в Пловдив
1. BRC +359 32 685 503, ул. Цар Симеон на околовръсното на Тракия Близо до гарата трудно за обяснение
2. Зад BRC-то има едно гаражче там също слагат и те са там от преди BRC
3. Тия до Пловдивския университет на Пазарджишко. Точно до сервиза на Ситроен. Има и електро сервиз до тях.
4. Ауто газ ТУК Тия са в един гараж на много забито мявто в кичука. (Поправка: тези монтират в Пловдив и нямат нищо общо с Варна WEB Адреса е на вносителя)
5. Магнум тук +359 888 342219
6. ВААС , тартарини и емегаз тук тел.: 032/ 96 96 71; GSM: 0877 165 720
7. ЕТ Таньо Видев , ланди и Ланди ренцо тук Телефон/Факс: 00359 32 587990 Мобилен: 00359 885 963681
8. На Асеновградско преди околовръсното ся еди си строят сграда. Ся се намират на Бриколажа на гърба.
Сигурно има доста други но колегите ще помогнат да допълним списъка надявам се

Последна промяна от sonaris на Чет 27 яну 2011 10:59, променено общо 3 пъти.

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Чет 03 юни 2010 22:24

Атикер са къде-къде по-добри бутилки от МСМ газ :)
Тоя, дето ти е казал, че гърмят да ходи да се гръмне... досега дефектна бутилка през цялата ми газаджийска кариера не съм виждал, освен на Зора - Търговище имаха някаква серия от тънка ламарина и заварявани на ръка и изпускаха шевовете - това беше 2005-та някъде, когато беше кризата за бутилки...

Потребителски аватар
stelio_009
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stelio_009 » Съб 19 юни 2010 19:36

sonaris написа:
stelio_009 написа:Колега аз сьм от СТЗ казват ми че в Пловдив е имало един много добьр сервиз ако го знаеш моля дай адрес :beer

Колега ще се опитам да скалъпя нещо като списък с газаджиите които съм обиколил в Пловдив
1. BRC +359 32 685 503, ул. Цар Симеон на околовръсното на Тракия Близо до гарата трудно за обяснение
2. Зад BRC-то има едно гаражче там също слагат и те са там от преди BRC
3. Тия до Пловдивския университет на Пазарджишко. Точно до сервиза на Ситроен. Има и електро сервиз до тях.
4. Ауто газ ТУК Тия са в един гараж на много забито мявто в кичука.
5. Магнум тук +359 888 342219
6. ВААС , тартарини и емегаз тук тел.: 032/ 96 96 71; GSM: 0877 165 720
7. ЕТ Таньо Видев , ланди и Ланди ренцо тук Телефон/Факс: 00359 32 587990 Мобилен: 00359 885 963681
8. На Асеновградско преди околовръсното ся еди си строят сграда. Ся се намират на Бриколажа на гърба.
Сигурно има доста други но колегите ще помогнат да допълним списъка надявам се

Колега мерси за инфото но те ги има и в Стара Загора, въпроса е да разбера кой е най-добрия, за това попитах за Пловдив. Ако има има колеги които са доволни от "газйор" нека да ми ударят едно рамо :bowdown след 30 дена съм в БГ и мисля че имам време да намеря :D останете със здраве :beer

Потребителски аватар
stelio_009
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stelio_009 » Вто 06 юли 2010 21:17

Сложиха ми Лавато в Стара Загора (кв.Железник)Трендафилов е фирмата. вси4кото ми излезе 1360лв.-регистрация и бутилка на мястото на резервната гума. мн добре върви няма никаква разлика от бензина но все о6те незнам колко ми гори. Майстора ми каза малко пове4ко 6те ти гори от бензина кат му казах колко ще ми гълта и каза че другите майстори тъй приказвали че гори колкото бензин за да привличат клиенти...

Върни се в “Автогазови уредби”