Тези разходи за консумативи и поддръжка са на 60-70к.км. и не са толкова скъпи.
А мисля, че на толкова ти се налага да смениш и съединител + масло на скоростите и става даже доста по-скъпичко май... А и смяната на съединителя най-вероятно няма да мине без сваляне на кутията.
за или против автоматичните скоростни кутии, предимства и не
- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
Re: за или против автоматичните скоростни кутии, предимства и не
Еле пък ако трябва да сменяш и маховик, защото е надран стария или просто е демпферен, тогава ръчката май идва по-скъпа за поддръжка. Обаче автомат се кара по друг начин, особено зимата, спускане по баир на скорост ала бала, няма как по инерция до кръстовището и т.н. - трябва да се свикне. А и с автомат е малко по-мудно от колкото аналога с ръчни, това смятам никой няма да го отрече. Така че въпроса не е въпрос, ами нещо като кой цвят е по добре да е колата - въпрос на вкус и лично предпочитание.
- Nikolai Roev
- Автомобил:
- Двигател:
Принципно и аз съм за автоматик аз на мойта тръгвам и на 60км вече съм на 5та,бах го се едно съм с някой 1.4 моторче, но като цяло автоматика поема и повечко масло доколкото знам по 5 литра, но не е като на ръчките цената си е двойна ,някой каза ти кога го сменяш ,ми като си купиш колата си задължен да го смениш за да не хвърлиш кутията знаеш ли предния дали го е сменял или не. Но и аз бих си взел кола Авт. удобство си е не го отричам...
За спускането на баир си е точно на скорост - затова са 1, 2, 3 и т.н. а ако е типтроник пък си сменяш ти предавките.
Относно маслото около 38 лв/л. ми е маслото оригинално VW/Audi пълна синтетика, но има и много по-евтини не лоши варианти.
Относно маслото около 38 лв/л. ми е маслото оригинално VW/Audi пълна синтетика, но има и много по-евтини не лоши варианти.
-
- Автомобил:
- Двигател:
ipget написа:За спускането на баир си е точно на скорост - затова са 1, 2, 3 и т.н. а ако е типтроник пък си сменяш ти предавките.
Колеги маи в България са доста големи кожодери по официалните представителства,аз тук като сменях на моето ауди маслото си4ко ми излезна 138 евро и то ми го сменяха в ауди,ина4е маслото литъра е 14евро за моята кола ама в бг38лв

- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Не са само официалните представителства...
Всеки който би могъл да ти свали кожата ще го направи
Всеки който би могъл да ти свали кожата ще го направи

- ilian_rm
- Автомобил:
- Двигател:
аз предпочитам ръчката. карал съм авт. но това не е за мен. друго си е да си върнеш скорост на някое завойче или прочие. а да не съм инвалид, че да натискам само два педала. 

- Marto_VN
- Автомобил:
- Двигател:
Абе като се замисля , автоматика е добро нещо , ама дали може човек който е карал само автоматик, да го качиш на ръчка, май няма да се получи.А пък има още едно нещо което е голям плюс на ръчната - моторната спирачка
, това мисля ,че няма как да стане при автоматика.За мен лично автоматика е за дами
, друго е да си ръчнеш машинката на едни 3500 оборота и тогава да включиш следващата предавка,или да намаляш без спирачки а само със скорости - това е особено добро през зимата 

Ми аз моята и на 5 хил. оборота мога да си я ръчна.
А в кръга на шегата - като не си инвалид ставаш ли от дивана за да отидеш до ТВ-то да смениш канала или да увеличиш, или ползваш дистанционното?
А пък и да си свалям предавките ръчно мога (не смятам, че е нужно, но...)- Автоматик Типтроник ( и да не е типтроник пак има вариант да спирам на скорост.
Да не стане дума пак за зимата - идеално си е и на сняг и на лед и т.н.
Поздрави
А в кръга на шегата - като не си инвалид ставаш ли от дивана за да отидеш до ТВ-то да смениш канала или да увеличиш, или ползваш дистанционното?
А пък и да си свалям предавките ръчно мога (не смятам, че е нужно, но...)- Автоматик Типтроник ( и да не е типтроник пак има вариант да спирам на скорост.
Да не стане дума пак за зимата - идеално си е и на сняг и на лед и т.н.
Поздрави
- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
Абе спира се на скорост, вярно е, ама не е същото. Просто се кара по друг начин, това е. В щатите като ходя командировка карам само автомат и ми е терсене, така и не мога да свикна за месец два докато съм там. А за зимата пък си е по-кофти, по-малко контрол имаш, такова ми е усещането. Но е въпрос на свикване при всички случаи.
- ivchoto
- Автомобил: SUBARU OUTBACK
- Двигател: 2000
Да кажа и аз мойто мнение:От една година карам В3 автоматик и сам много доволен особенно в задръстванията,а относно разхода аз съм на метан и с пуснат климатик ми идва някаде около 7.50лв. на 100км.Разходите за масло и филтър мисля че бяха около 110лв на 60 000км което е поносимо.Така че аз съм с двете ръце ЗА автоматик.
- martimitev
- Автомобил:
- Двигател:
И аз съм за автоматик,карам автоматик на личната си кола и на трите служебни.Няма такъв кеф.преди около 5 г. за първи път се качих на автоматик за около 200 км.и не ми хареса не можах някак си да усетя колата,после заради слъжебните коли започнах да карам само автоматик и така дойде време да си купя личен автомобил на марката VW попаднах случайно и не сажелявам но изискванията ми бяха да е дизел с темпомат които норнмално върви със автоматика така или иначе автоматика е здрав достатъчно пъргав в града е незаменим а основно там караме а извънгрaцкото със темпомата и автоматика е исклучително удобhо едиснстбения недостатък може би е че гори към половин литър на 100 повече нафта което е смесчен недостатък в сравнение с предимствата а и нормално двигателя е значително по запазен.Аз за мен си знам повече автомобил които не е автоматик не бих си купил.
- OvivO
- Автомобил: какъвто си искам
- Двигател: с който си искам
ipget написа:Тези разходи за консумативи и поддръжка са на 60-70к.км. и не са толкова скъпи.
А мисля, че на толкова ти се налага да смениш и съединител + масло на скоростите и става даже доста по-скъпичко май...
Съединител не се сменя при такъв пробег ! ! ! Освен , ако някой тези 60 хиляди не ги е навъртял на едно място, въртейки гуми . . .
Вече година и половина карам настоящата ми кола - с ръчни скорости. Последната ми кола с ръчни скорости . . . Просто преди да си я купя, не бях карал автоматик. След това карах . . . уникално удобно, особено за София!
Кое е по-удобно - колело с педали или скутерче?!
- ilian_rm
- Автомобил:
- Двигател:
Кое е по-удобно - колело с педали или скутерче?![/quote]
значи колега аз тук бих попитал кое е по удобно мотор със скорости или скутерче
значи колега аз тук бих попитал кое е по удобно мотор със скорости или скутерче

-
- Автомобил:
- Двигател:
няма по голямо удобство от автоматика,а ако е нов е най-добре.При новите автоматици разхода на гориво е като при ръчните,ускорението също,даже някои автомобили са по икономични на автомат и по бързи/за справка новото порше 911 турбо
/
Поддръжката му е по скъпа от на ръчната,но всяко удобство струва повече

Поддръжката му е по скъпа от на ръчната,но всяко удобство струва повече