Проблем с бензиновата помпа

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Shpaika
Автомобил:
Двигател:

Проблем с бензиновата помпа

Мнениеот Shpaika » Пон 07 юни 2010 18:32

Проблема ми е следния както си карам колата гасне не е датчик на хол защото преди една седмица го смених като дам на контакт помпата се чува доста силно и неиска да пали дори и на дърпане но като постои 10-15 мин се оправа чува се по слабо в смисал променя си звука и си пали бензин си има газово нямам и мисля че прави някви проблемиа помпата някой ако е имал същия проблем или знае какво може да има може да сподели :) мерси предварително :)
Колата е Венто 1.8 90 кончета

Последна промяна от IvanMan на Пон 07 юни 2010 19:15, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Re: Проблем с бензиновата помпа

Мнениеот lrlmodo » Вто 08 юни 2010 12:44

Това че се чува, не значи винаги че качва гориво :wink:
Изпитано е доста пъти mhihi

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Вто 08 юни 2010 12:48

Сменял ли си скоро бензиновият филтър?! Може от него да идва проблема ако не си го сменял повече от година може да се е запушил и да не качва бензин до моното!
Другият вариант е да дадеш рестарт на Комп-а като разкачиш акумулатора за 1,2 мин.!
Ако и тогава не стане, проблема явно е в помпата ще трябва да се сваля!

Пробвай разкачи един от маркучите за бензина който влиза в моно инцекцията и дай на контакт да запали колата, ако не хвърля бензин значи проблема ти идва от помпата!

Потребителски аватар
vladovelin
Автомобил: Golf3 GTI
Двигател: 2E 1994

Мнениеот vladovelin » Вто 08 юни 2010 13:42

И аз патих от такова гаснене и не иска да запали, усъмних се в бензиновата помпа - в сервиз и мериха налягането на бензина беше 3бара. Когато не пали релето не включва помпата, взех + от 17 бушон и го подадох на 18 който е за помпата и колата запали веднага.После си купих ново реле за 12лв, но все още карам със старото. № 167 долния ред, най-дясното.

Hristian_Aleksiev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Hristian_Aleksiev » Вто 08 юни 2010 17:17

Имам един приятел с фиат. Той имаше подобен проблем гаснеше и не искаше да пали после, а ако запалеше едвам подаваше бензин кум двигателя. Извади помпата от резервоара и там на външния филтър( прилича на чорап) имаше доста кал. Очисти тоя чорап и колата тръгна като пушка. Ма беше за кратко. И така няколко пъти. Специализира се човека в махане на бензинова помпа. Накрая се оказа че има скъсан маркуч( някакъв отдушник) на резервоара и от там задната гума вкарва пясък и кал които тормозят помпата. Ако не стане с релето както каза колегата. Опитаи да извадиш помпата да видиш какъв ще е резулатата вътре

Потребителски аватар
Shpaika
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Shpaika » Вто 08 юни 2010 17:46

За бензиновия филтър сигорно не е сменян от 2 години.Купил съм си нов от един месец но несъм го сменил,а това за маркучите съм мислил да го направя да вида дали ще хвърля бензин.Но непременно ще отида да си сменя филтара и да видим дали ще има резултат :)

Потребителски аватар
чоко80
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот чоко80 » Вто 08 юни 2010 18:17

колега бензиновият филтър се сменя на две смени на масло...

Потребителски аватар
bohema72
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bohema72 » Чет 10 юни 2010 9:32

Колега,и аз имах почти същите ядове,какво ли не смених!Накрая смених бензиновата помпа и оттогава нямам проблем.Оказа се ,че давала отвреме навреме накъсо/така ми обясниха майсторите/...Успех

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”