Ако някой има идея за решаването на следния проблем нека сподели.Става въпрос за TOURAN 2.0 tdi 136 коня колата е на 195000км .Имам я от около 25000км.На празен ход започва тресене на двигателя при достигане на работна температура ,при студен двигател е минимално.При включване на климатроника тресенето намалява,при натискане на съединителя няма промяна.Маховика и съединителят са сменени.Колата си има мощност.Ходил съм при много майстори без резултат.При диагностика всички параметри са в норма.Последните предположения са за пукнатини в леглата на клапаните.Възможно ли е да е от това.
Благодаря Предварително
Touran 2.0 TDI тресе на празен ход.
-
jimmy freiburg
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Touran 2.0 TDI тресе на празен ход.
Колега,аз бих проверил помпа-дюза елементите.Успех!
-
Ivo_
- Автомобил: MK3 + T3 + МК5 Plus + MYLR
- Двигател:
jimmy freiburg написа:Колега,аз бих проверил помпа-дюза елементите.Успех!
като човек патил от дюзите на 2.0 ТДИ предполагам, че това е вероятния проблем- maimo
- Автомобил: GOLF 5 GTI
- Двигател: AXX-2005
колега сигурен ли си 4е са ти сменили маxовика защото това са то4но неговите изяви 
- hooligan_sk
- Модератор

- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Щом настъпва разлика когато пуснеш климатроника значи е нещо от горивото, вероятно помпа-дюза!
Май до двигателя достига малко гориво и от там тресенето на двигателя. При включване на климатроника се увеличава подаването на горивото и вибрациите изчезват.
Колега ,аз имах същия проблем и се оправи с настройка на центровката на валовете.Провери на Вагком каква е синхронизацията на валовете и какви стойности дават дюзите и пиши? А много често при тоя мотор се случва и от софтуеъра да е ако не е ъпдейтван 

-
gogovaseev
- Автомобил:
- Двигател:
kondakov написа:Къде да отида за да ми решат проблем?От София съм.
viewtopic.php?f=13&t=7096.колега тези мом4ета много ги хвалят другите колеги,отиди при тях,казват 4е са били госта отворени на пд моторетки.успех

С центровка на вала на изпускателните клапани нищо не се получи, в едната посока тресе повече, а в другата спира да тресе но и спира да върви,при Виктор я правихме.(при него ме прати Мишо от герман) .От BOSCH на околовръстното също вдигат рамене.Сега на къде?
- hooligan_sk
- Модератор

- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Ми освен да ти препоръчам този колега: viewtopic.php?f=13&t=69085
Не мога да гарантирам че ще се оправи, но човека е вещ, работи само с ТДИ и със сигурност е коректен... по-добре отколкото да ходиш при случайни кретени или опазил господ в Порше
Не мога да гарантирам че ще се оправи, но човека е вещ, работи само с ТДИ и със сигурност е коректен... по-добре отколкото да ходиш при случайни кретени или опазил господ в Порше

При Вальо съм правил турбото,знам го.Доволен съм от него.Имам чувството, че майсторите не са на "ти" с 2.0 тди мотора
Върни се в “Дизелови агрегати”