10х предварително
Лампата на маслото мига Пасат б5
-
thechief55
- Автомобил:
- Двигател:
Лампата на маслото мига Пасат б5
Здравейте колеги имам следния проблем с пасат б5. вчера както си изкачвах витоша лампата на маслото започна да мига (двигателя беше в обороти 2000-3000, водата 90С ) и зумера да пищи изгасих колата и запалих и след малко пак почна да пищи (отново рестартирах
). На връщане нямаше никакви проблеми. Маслото, което ползвам е 5-40 на VW за помпа дюза. Двигателя е 115коня ATJ ако има значение. Четох подобни теми но бяха за бензинови двигатели (не знам дали има разлика с дизела). Доколкото разбрах тази лампа мига като налягането на маслото е ниско. Искам да попитам какво трябва да бъде налягането на маслото за да като отида да го премерят да знам. И някой от форума занимава ли се с подобни проблеми
?
10х предварително
10х предварително
-
gancho
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Лампата на маслото мига Пасат б5
Като за начало на равен терен си виж нивото на маслото на щеката-ако е на(под)минимума-при изкачване на Витоша при наклонена кола не достига масло!!!!
-
thechief55
- Автомобил:
- Двигател:
gancho написа:Като за начало на равен терен си виж нивото на маслото на щеката-ако е на(под)минимума-при изкачване на Витоша при наклонена кола не достига масло!!!!
не е от това. смених маслото и сега ще видя какво ще стане
-
tomito
- Автомобил:
- Двигател:
при почти всички VW принципа на лампата за маслото е такъв: мери налягането при обороти примерно над 2000 и ако не е в нормата, святка лампата и пищи зумерът! дори и при голф 2-ка е така, без значение бензин, дизел. в момента не знам точните норми, при които започва да дава сигнал, но принципът е такъв! при теб проблемът може да е датчик - те обикновено са два, но може и да е от ниско налягане в маслената магистрала, което е по-неприятно. все пак е добре с контролен манометър да измериш налягането на маслото... другият вариант е да сменяш датчици (тези, които се продават масово са 90% боклуци), докато оцелиш такъв, с който няма да ти свети лампата
но ако налягането на маслото ти е извън нормата, вярвай, че няма да доживееш до дълбоки старини с него!
но ако налягането на маслото ти е извън нормата, вярвай, че няма да доживееш до дълбоки старини с него!

-
thechief55
- Автомобил:
- Двигател:
ами откакто го смених в понеделник не е светвала лампата, а съм минал 100 / 150 км вече тъй че предполагам е било от маслото
Върни се в “Дизелови агрегати”