Нарязаха ми гумите

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
pakumba
Автомобил:
Двигател:

Re: Нарязаха ми гумите

Мнениеот pakumba » Съб 12 юни 2010 6:51

golfer написа:Отиваш и подаваш жалба в полицията.
Важното е ти да си първи.
После отиваш и най-учтиво му казваш, че си видял, чул и си подал жалба.
Пиши в жалбата 4 гуми те ти сума над 500лв.
Ако отидеш и му начупиш кокалите може да те осъди и ти да му плащаш.
Да му начупиш колата е още по тъпанарско.
Принизяваш се до неговото ниво и не печелиш нищо.
А ако започне да ти подскача прати някой да го респектира ама леко.

това е единственото мнение с вложен умисъл в него, ако го респектираш и онзи подаде жалба- ще трябва ти да се обясняваш, а не той за гумите. Тогава ти и да подадеш жалба ще е минало повечко време, а и нещата ще изглеждат другояче. Подай си жалбата, нека колегите тук те посъветват какво може още да се направи- иск и т.н.Ако не си доволен от резултата- нищо не ти пречи да му пратиш 2 човека да му потрошат кокалите, този вариант не отпада.
А не се казва дали имаш каско, ак оимаш каско е много хубаво- жалба, после пускаш щета, дават ти някакви пари и застрахователя си натиска полицията да гони онзи и си вземат парите от него.

Потребителски аватар
qNkyLow
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот qNkyLow » Съб 12 юни 2010 8:34

Пичага...седя тука и чета... и знаеш ли какво ти предлагам ?!?
Опитай се да му отвартиш капачката на резервоара ;) сипи вътре захарчица ;) и да сте живи и здрави :drunk ( ще му запече двигателя и няма да знае от къде му е дошло без побоища чупене и подобни вандалски прояви : )

Потребителски аватар
nosex
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nosex » Съб 12 юни 2010 13:26

Не се занимавай с глупости, само по-лошо ще стане :wink:

Потребителски аватар
bqlovento
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bqlovento » Съб 12 юни 2010 14:14

Много неприятно...разбирам те напълно и от "кухнята " мога да ти кажа,че полицията има механизми за разплитане на случая ,но е много относително на какъв разследващ ще попаднеш и дали ще вземе случая присърце.Освен това не зависи всичко от полицията,тя е с вързани ръце ако прокурора не разреши допълнителни действия.После дори да го привикат ако той държи на своето и не признае ще се размине само с един протокол по ЗМВР да не се занимава с тебе и т.н.Ако си хитъри интелигентен имаш друг вариант,но не е уместно аз да ти го казвам....Успех.

Потребителски аватар
LiRiX
Автомобил: SEAT LEON
Двигател: AUS 2001

Мнениеот LiRiX » Съб 12 юни 2010 20:49

Не ти пречи да пробваш в полицията. И аз имах сходен случай, не се получи, но поне пробвах.

На твое място бих извикал няколко приятелчета, дето са в час с материала, да го причакам пред блока му и като бял човек да го питам "Ти ли беше, твоята кола видях, ако не плащаш ти чупя сурата и това е...". Ако се прави на тарикат бой и това е.

Но да му правиш мръсно по колата е тъпичко според мен...

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот H2O » Съб 12 юни 2010 22:49

Damianski написа:При положение че живее в малък град , и не мисли да се мести, това ще доведе до водовътеж от саморазправи.... Има ли смисъл ? Станалото станало...
Каквото и да прави .... по лошо ще стане , по добро няма.!

Цитата си е съвсем на място. Не всички сме гангстери. И не е колата ти най важното нещо в живота. Нито пък гумите монтирани на нея.

Повярвай ми , ако те причакат могат само веднъж да те ударят (щото са страхливи мухльовците) и резултати могат да са -фатален край, травма за цял живот (безчувственост на крайници, невъзможност да ссе обслужваш сам ... , говорни и ментални дефекти... сляп , куц, и т.н. .. без член... ) Повярвай ми , само с 1 удър!
И пак ще си без гуми...

Ще идеш да говориш с човека, ще те наплюе, ще те напсува, ще ти кипне и става същото положение. Да си създадеш враг е много лошо. После манията че те преследват и че искат да ти строшат колата ще ти е достатъчно наказание. И няма да смееш да излезеш нощем, или ще купуваш 5 килограмови детски играчки (газови пищаци...)

Така че "батенца", човека е слабо и крехко нещо, не го изпробвайте...

Малии,абе пич ти какво работиш бре?Човек може да си помисли,че си палач или нещо подобно бе.

Потребителски аватар
Slavyan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Slavyan » Съб 12 юни 2010 23:39

tiho_madjarov написа:Аз незнам само тези саморазправи дали няма да завъртят една безкрайна спирала от отмъщения и накрая и аз няма да имам кола и той няма да има такава.Стоя тука и си мисля най удачния вариант и все още немога да го измисля.Пределно ясно ми е,че полицията няма да си мръдне пръста за 2 гуми.А самото отмъщение може в такава беля да ме вкара,че като се знам ще го видя този и няма да мога да се озаптя и ще стане лошо.
Ще мисля какво да правя,но все още несъм го измислил.Че ще има бой ще има,но трябва така да се направи хитро.

Лелее, чета и не искам да вярвам на очите си!!! :shock Ще кажа една мисъл, която всеки трябва да помни, ако искаме света да се оправи - "Няма път към мира, мирът е пътят!"

Пояснявам:
Всички разправяте в каква пропаднала държава живеем и какви боклуци са всички и 90% от вас в следващото изречение го съветвате да действа със саморазправа!?!?! :shock Що за мислене е това?!? Престъпници има и в най-развитите държави, въпроса е как разсъжзават, така да се каже "средностатистическите нормални хора", които би трябвало да са около 95% от населението. Като при нас "нормалните" хора разсъждават така, скоро няма да се оправим. И няма да стане всеки да се жалва, и после да ходи да "респектира" този и онзи. Цаката е да си каже за себе си "Аз няма да съм престъпник и да бия еди-кой-си!", дори и това да изглежда загубена кауза. Цаката е всеки да се грижи той да е добър човек, дори и другите да са лъжци и нечестници. Когато повече хора започнат да осъзнават това и да мислят така, тогава ще почнем да се оправяме.

Сигурен съм, че е много гадно, и аз съм купувал нови гуми, и на мен са ми крали неща по колата и т.н. Но моля те, седни на дивана у вас (ти, и всеки, на когото му се случи нещо такова), успокой се и се замисли честно и трезво какви за вариантите.

Вариант 1: Казваш си "пу да му се невиди и глупака", опитваш да си поискаш парите от застрахователите, независимо дали стане, или не, купуваш си нови гуми. Караш си колата и, повярвай ми, до три месеца максимум ще си забравил за случая и ще си се радваш на живота. Онзи кретен, ще си седи вкъщи умиращ от кеф как е супер нинджа и е нарязал гумите на еди-кой-си и му се е разминало, и няма да се сети повече за теб. Happy end.

Вариант 2: Отиваш, "респектираш го"... и тука вече стават 100 под-варианта, от които нито един не е с happy end. Естествено, че ще се превърне в спирала от отмъщения, смяташ ли че някой способен да събере достатъчно злоба да дойде през нощта да ти реже гумите, ще се примири да е надцакан? Не, разбира се. Ти ще го пребиш с твои приятели, после той ще те пребие с негови приятели, ти ще му счупиш стъклата, ще се събудиш един ден, бързащ за работа или нещо друго важно и точно тогава, ще намериш и твойта кола разфасована. Нещата ще стават все по-лоши, не знам на колко си, семеен ли си и т.н., но както каза някой, живееш в малък град, представи си това се разрастне и един ден ония причака някъде примерно детето ти и го смели от бой...заради едните гуми... И така и детето ти, примерно, се научава, че с отмъщение е правилния начин, и така поколение след поколентие, за това никога не се оправяме. А ако помниш при "вариант 1" на третия месец вече си забравил за случая и си живееш живота, при "вариант 2" има сериозен шанс на третата година още да се будиш вечер от параноя и да се разправяш със сто пъти повече счупени части и глупости...и за какво?

Замислям се дали е добре и жалба да подаваш. Ясно е, че полицията няма да направи нищо, само като го привикат и не му направят нищо, онзи ще се чувства още по-недусегаем и ще почне да ти прави мръсно просто за кеф.

Друг е въпроса, ако решиш да ме послушаш и да минеш на "вариант 1" и нещата все пак се повторят, в което силно се съмнявам. Тогава вече може да помислиш да дебнеш колата и да го снимаш, или нещо друго хитро, но в никакав, никакав случай не "вариант 2", никакви пари, коли, каму ли гуми не струват, колкото спокойния живот!

Седейки на дивана, когато не си афектиран и мислиш трезво, кажи, че не съм прав?

Пак повтарям, "Няма път към мира, мирът е пътят!"

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Нед 13 юни 2010 8:24

Slavyan написа:Няма път към мира, мирът е пътят![/u][/b]"

Има и минава в различните начини,през различни неща.В този случай твоя метод е доста назад mhihi какво неразбрахте,че колегата е имал:
tiho_madjarov написа:Преди месец една комшийка от блока некадърна правеше една маневра на паркинга и ми подпря доста сериозно голфа отзад на левия калник.Смачка го.

От по горното трябва да ти стане ясно че мир няма да има,ще си купи нови гуми,а комшийката,ще се обади на ония галош,или на някой друг тъпанар и познай къде отиват пак новите гуми :screwy
Колегата трябва да направи една операция респект,зада покаже на ония цървул и на подбудителя,комшийката,че повече няма да прави компромиси.На такива кретени,които правят мръсно на някой заради една фуста,че горката, е с две леви ръце и възможно да е имала с гости от червен бряг,та на този калъф ПОЖЕЛАВАМ ЦЯЛО СТАДО С КАЛИНКИ ДА ГИ МИНЕ :да:

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот freestyler911 » Нед 13 юни 2010 12:12

А комшийката сгодна женица ли е ?
Що е толкова гневна? Ако още не и е пресъхнал кладенеца... Може да пробва колегата да натопи чушляка...
Пък току виж, станала една блага... чак гуми да ти купи ... mhihi

Потребителски аватар
nakoviq
Автомобил: Vw Corrado
Двигател: 9A

Мнениеот nakoviq » Нед 13 юни 2010 18:41

ем ше го бия, ем ше го накарам да си гръмне гумите сам и пак ше го бия :evil: :evil: :evil: :evil:

Потребителски аватар
tiho_madjarov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tiho_madjarov » Нед 13 юни 2010 19:48

Утре сутринта отивам да подам жалба в полицията.Имам някаква минимална връзка там и оттам ми идва минималната надежда,че нещо може да се получи.
Иначе този още не знам и не съм решил какво да правя с него.Боя е най лесната работа(стига да го намеря де) аз тренирам от 15 год в залата с щангите и дъмбелите и познавам около 10-15 човека от там които са готови да ми съдействат с живото си тегло от над 100 кг, не че аз несъм 100 и нагоре.Спира ме единствено завърващата се спирала на отмъщението след това.Знам ли го кога ще дойде да си връща пак,ако е злопаметен може да минат и месеци.
Лошото е,че колата ми имаше каско което беше до 3 юни и не го поднових и стана каквото стана.
Ще пиша какво е станало,но няма да оставя нещата така.Дори и за мое лично удоволетворение.

Потребителски аватар
pepo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pepo » Нед 13 юни 2010 19:53

малко грубо от моя страна но ако полицията не помогне качваш се на КОЛЕЛОТО за да не ти запишат номера както ти си записал техния отиваш и забиваш една кирка във тавана на колата и си тругваш като пич щом те отмущават при полойение че са били виновни и се дразнят че са си платили за щетата с калника и ти отмъщавай ако не си боклук в тая държава няма да успееш със нищо

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Нед 13 юни 2010 20:58

tiho_madjarov написа:Спира ме единствено завърващата се спирала на отмъщението след това.Знам ли го кога ще дойде да си връща пак,ако е злопаметен може да минат и месеци.

Ако е злопаметен, след като си го пребил веднъж, ще те наръга с нож някоя тъмна вечер, та спиралата ще свърши. Нанасяне на поражения върху кола е едно, върху собственика и съвсем друго. И тогава колко години си вдигал щанги е без значение.

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Нед 13 юни 2010 21:23

Докато се правите на мъже из форумите и чупите глави кости и т.н. няма да се промени нищо....
Ама темата е многоооо дълга...

Потребителски аватар
arrougance
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот arrougance » Пон 14 юни 2010 0:10

Темата е забавна и поучителна :bowdown Четох първата страница, видях само едно и също и се прехвърлих на последната и пак гледам същите глупости...и си правя извода, че има много нацепени батки в тия форуми... И какво ще стане, като го набиеш, като му счупиш колата ? Най-много да си навлечеш още проблеми...Разбирам да е барнал някой от близките ти и да идеш да го разковеш, ама за 2 гуми да си вкарваш таралежа в гащите...Не знам дали разбираш колко е лесно да се изкара едно медицинско и колко лесно ще те осъди...че даже и пари ще му плащаш накрая.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”