Г3 AAZ мига лампичката на маслото.

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
lino_ventura
Автомобил:
Двигател:

Г3 AAZ мига лампичката на маслото.

Мнениеот lino_ventura » Пет 18 юни 2010 23:33

Колата е VW Г3 AAZ. Както се прибирах изведнъж лампичката за маслото започна да присветка, все едно мигач. Проверих нивото на маслото, но то беше в граници (колата беше загряла леко). Също така, като държа колата в обороти и лампичката изгасва и след като паднат оборотите, пак започва да мига. От какво може да е това? Моля, помогнете ми!

just_dance
Автомобил:
Двигател:

Re: Помощ! Мига лампичката на маслото.

Мнениеот just_dance » Пет 18 юни 2010 23:52

от маслена помпа, примерно

Потребителски аватар
razorrrr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот razorrrr » Съб 19 юни 2010 9:30

Колега,аз имах същия проблем с мойто aaz,светеше ми лампата на маслото,иначе масло си имах,всичко беше наред,и на мен като ми светеше лампата на маслото,оборотомера не ми работеше,покарах така извесно време,със светеща лампа,като видях че масло имам,и един ден отидох в един сервиз,обесних им там проблема и един майстор ми изкара буксата на динамото(на самото динамо има една букса доло),след което ми я напръска с някаъв спрей,и проблема ми се реши,нито ми свети лампата за маслото,и оборотомера си ми работи вече,и с месеци вече всичко е наред.Пробвай същия номер,дано съм помогнал.Ето и една снимка каде горе се намира буксата.
Изображение014.jpg
Изображение014.jpg (25.09 KиБ) Видяна 3782 пъти

Потребителски аватар
lino_ventura
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lino_ventura » Съб 19 юни 2010 10:26

Колега, благодаря! Може ли да ми кажете какъв може да бъде този спрей, с който майстора е напръскал буксата?

Потребителски аватар
razorrrr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот razorrrr » Съб 19 юни 2010 10:32

Незнам колега несъм обарнал внимание,може би нещо за почистване....

Потребителски аватар
lino_ventura
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lino_ventura » Съб 19 юни 2010 13:32

Някой други да кажат нещо? Чух нещо за маслена помпа и датчик на маслото, но идея нямам къде е проблема...

Току що отворих капачката на маслото, докато колата работеше и не започна да плиска масло на вън. По пътя на логиката, няма налягане на маслото, което значи ли, че маслената помпа е развалена???

Потребителски аватар
6669
Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
Двигател: AHF 1999

Мнениеот 6669 » Съб 19 юни 2010 13:36

Това с динамото е било случайност. Буксата която са смазали с контактен спрей е за оборотомера.
Колега lino_ventura отиди до някой сервиз да ти закачат манометър и да ти замерят налягането на маслото вместо да гадаем. Възможно е да свети от маслена помпа, датчик на маслото, лагери на коляновия вал. :wink:

gogovaseev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gogovaseev » Съб 19 юни 2010 14:20

абсолутно си прав колега,първо да се премери налягането и после да се правят изводи.успех колега :beer

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Сря 23 юни 2010 20:54

lino_ventura написа:Също така, като държа колата в обороти и лампичката изгасва и след като паднат оборотите, пак започва да мига. От какво може да е това? Моля, помогнете ми!

Като чета горното и като знам алгоритъма ма "система за ранно предупреждение за налягане на маслото"-стигам до извода за "окъсен"(затворен контакт) на датчика за "високо" налягане(мисля на модела да стои встрани на главата).Та на ниски обороти(под 2000) този датчик трябва да е "отворен",ако не е-мига лампата.На високи(над 2000) системата приема за нормално да е "затворен" и всичко угасва(лампата).Условие за нормална работа на системата е отчета на оборотите(дори и да няма оборотомер,таблото ги "вижда")-оттук е резонен и съвета за "почистен контакт в алтернатора"(по-горе се написа..)-оттам се взима сигнала,май клема W

Потребителски аватар
Traytor
Автомобил: Passat B8
Двигател: DSRB

Мнениеот Traytor » Сря 22 юни 2011 17:14

Да събудя малко темата. Ако напръскам клемата на алтернатора ще се оправи ли проблема? И на мен оборотомера си ми прави каквото иска и в момента когато показанието му съвсем изчезне(стрелката забие на чопа) Почва да мига лампата на маслото...

boybey
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boybey » Сря 22 юни 2011 17:32

Какво значи "забие на чопа?" Падат оборотите?
Ако маслото държи нивото, то провери налягането му.
В най - лошия случай износени черупкови лагери по колянов и разпределителен вал?

the_tupan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот the_tupan » Сря 22 юни 2011 17:38

Май и ти имаш проблем с буксата на генератора.

Потребителски аватар
Traytor
Автомобил: Passat B8
Двигател: DSRB

Мнениеот Traytor » Сря 22 юни 2011 17:40

Според мен също е от алтернатора понеже като изшкуря буксата за около месец нямам такива проблеми и след това се почва същото. Не ми пипа маслото колата и лампичката на маслото винаги светва в момента в който стрелката на оборотомера стигне 0(понеже както обясних почва да играе надолу нагоре стрелката)

Потребителски аватар
ventotdi
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: ALH 1998

Мнениеот ventotdi » Чет 23 юни 2011 15:17

лампичката на таблото е светлинна информация за загуба или свръх налягане на маслото а не на количеството му. Или проблем с датчика или наистина проблем с налягането му ... има вариант на ниските да идва ниско налягане за това да мига ,а като подадеш газ и качи оборотите да качи и налягането за това да угасва.Налягане може да се губи не само от разпределителен и колянов вал ,а и от вала на вакум помпата.Там губих и аз след смяната на лагерите и работата заспа.Масло се мери ниско долу на филтъра и високо горе на главата !

mravka_s_passat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mravka_s_passat » Нед 09 фев 2014 9:06

Темата е стара но може да е полезна за някой. Та майстора ми вика да си сменя динамото щото бил калпав, и ако го бил полял с вода щяла да светне лампата за маслото. може, не може... пробвахме. И стана весело на таблото - светна лампата за маслото. Обърнете внимание - поляхме динамото! ААЗ, динамо Валео/Вальо :)

Върни се в “Дизелови агрегати”