Теча го видях от къде е. Между главата и блока, от към страната на колекторите (отзад) основно около 4 цилиндър (от към ск. кутия), петното стига и до трети, но към 1 и 2 няма ни най-малко.
Преди да видя откъде тече е сменено(защото губеше масло) гарнитура картер, семеринги-почти всичките, остана само тази на капака на главата.
В колата не се усеща мирис на изгоряло масло. Лично по колата съм сменял бутала (втора ръка), сегменти нови, гумички и пасване на клапани и шлаиш на глава с нова гарнитура гютце. Главата аз си я стягах (като по книга) и ДВГ-то е пушка. Не надува маркучи, не смесва нищо. Мерена компресия(благодарение на zfa159): 1ц-12 атм; 2ц-12 атм.; 3ц-12 атм.; 4ц-11,2 атм., но това го отдавам на маркуча за сервото. Като цяло колата е огИн, но ме дразни доливането на масло и като я кача на канала, отдолу мармалад
. Така колата е изминала над 6К километра. Според вас как бих могъл да си реша проблема? Дозатягане (знам, че не се прави
) или . . ..? Не са за предпочитане отговори: главата долу, шлаиф и нова гарнитура
.

Имам съмнения, че изтича именно от този (ограден с червено) отвор.

Освен това след ремонт е нармално да погори за известен период малко повече, като ги съчетаеш двете неща може да ти дава общ разход около 300-400гр. масло на 1,5-2к. Тава вече зависи и от самото масло. По принцип този теч от главата не е много сериозен, съответно опасен, но е дразнещ, защото все трябва да следиш нивото, а и ДВГ е винаги омазан. Неприятна гледка. Качи още снимки специално на капака на главата и провери за течове от друго място. Сменя ли гумичките на клапаните и от там може да ти бута масло?
за масла. Маслото се стича от капака на клапаните до основата на цилиндровата глава и там понеж се получава нещо като улеи се стича по него поради наклона и въздушната струя и минава в задната част на двигателя откъм изпускателните тръби. От канала между главата и блока се стича по блока затова се заблужзаващ, че е от гарнитурата между блока и главата, но това е много малко вероятно. Лично съм имл много проблеми с гарнитурата на капака на клапаните и знам, че това място е най-проблемно. Избирай комплект със светлосиня гумичка. Гарнитурите се сменят задължително след всяка смяна, а тази най-вече. Това е от мен. Като качиш снимки ще коментирам пак.