Г2 1.6 тд много тромав
- icky7297
- Автомобил: VW Golf MK2 GTI 16V
- Двигател: KR 1986
Г2 1.6 тд много тромав
Здравейте колеги, искам да ви попитам защо мотора(1V) на гоуфа е толкова тромав,имах същия голф но 1.6д и в сравнение с този беше самолет
,дали е нещо от генерацията(запушен катализатор) или помпата(тя е като на чист дизел)Турбината иначе се чува доста добре но ефект не се усеща 
- icky7297
Re: Г2 1.6 тд много тромав
- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
Веселин дано види темата.
Той е със същия мотор, но ми е казвал е че неговия е пъргав....
- buller
- Автомобил: Audi_Q5 FY
- Двигател: DJYA 2020
Така си задал въпрос, че на дали някой ще съумее да ти отговори...
Първо уточни дали всичко е наред по двигателя. Преди така ли е вървяла или от известно време забелязваш спад в мощността? Изобщо - по-добре иди да я погледне някой, който разбира, защото при така поставен въпрос конкретен отговор трудно ще получиш...
Първо уточни дали всичко е наред по двигателя. Преди така ли е вървяла или от известно време забелязваш спад в мощността? Изобщо - по-добре иди да я погледне някой, който разбира, защото при така поставен въпрос конкретен отговор трудно ще получиш...
- rmk
- Автомобил: KIA Sportage 3
- Двигател: 1.6 GDI
Аз имах такъв преди 5 години и вървеше доста добре за 60-те си коня.
Спомням си, че след 3000 оборота почваше много здраво да се усеща турбото.
Турбината е с разтоварващ клапан при определено налягане, щом не усеща при теб, виж да не е нещо блокирал отворен. Провери си центровки, може и дюзите да видите на стенд.
Другото което е, да не би пък да му е намалена нафтата от болта на помпата ?
Спомням си, че след 3000 оборота почваше много здраво да се усеща турбото.
Турбината е с разтоварващ клапан при определено налягане, щом не усеща при теб, виж да не е нещо блокирал отворен. Провери си центровки, може и дюзите да видите на стенд.
Другото което е, да не би пък да му е намалена нафтата от болта на помпата ?
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
icky7297 написа:....или помпата(тя е като на чист дизел)Турбината иначе се чува доста добре но ефект не се усеща
Колегата го е написал
, това е проблема . На ТД-то помпата не е баш същата , разликата не е просто само някакво си тънко маркуче
Последна промяна от milmar на Пет 25 юни 2010 17:28, променено общо 1 път.
- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
lrlmodo написа:Веселин дано види темата.
Няма кво да казвам -всеки може да се качи и да каже върви ли като за 60 коня или като за повече
Първо махни катализатора и сложи права тръба , не резонансно гърне - второ - виж в какво състояние са ти въздушния и горивните филтри
трето - дали горивото е читаво
четвърто - центровка на предварение на впръскването
пето - разпръсквачи
шесто - запушена от сажди генерация - и такова нещо съм виждал на JR двигател
седмо..... не се сещам
- icky7297
Благодаря за насоките, сега тази кола я карам от скоро,двигателя пали добре и работи доста равномерно и тихо.Вече 6000км не съм доливал масло след смяната му,от максимума слезе до средата и не е падало по-надолу, сменил съм и филтрите, карам с уж добра нафта от шел,просто е спъната, влизам на витиня на пета със 130км/h и почва да пада на 100 даже на 90, слагам четвърта и не може да ускори или ускорява много бавно,турбото свисти яко а ефект няма, тази знам че има разлика между гнп-тата на чист дизел и турбо,но на този мотор не е сменяна до колкото знам, дали трябва да е такава или е намалена? незнам вече, на равното като я засиля върви 120-30, но като видя баир и ми става лошо

- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
icky7297 написа:...турбото свисти яко а ефект няма, тази знам че има разлика между гнп-тата на чист дизел и турбо...
То турбото си свисти , но "няма кой да каже"
на помпата , че имаш турбо и че то "свисти" . Само със въздух , макар под налягане , не става . Трябва помпата да качи порцията гориво , иначе просто двигателя работи с бедна смес , т.е. много въздух ....ПП Качвал съм Витиня с Голфето (1.6ТД) не веднъж и не се е задъхвало , макар че ще го пенсионирам вече
ПП2 Колегата rmk ме светна , че има и такива 1.6 TD , които са без маркуче , мнението ми може да не се взема предвид
Последна промяна от milmar на Пет 25 юни 2010 17:28, променено общо 4 пъти.
- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
icky7297 написа:Благодаря за насоките, сега тази кола я карам от скоро,двигателя пали добре и работи доста равномерно и тихо.Вече 6000км не съм доливал масло след смяната му,от максимума слезе до средата и не е падало по-надолу, сменил съм и филтрите, карам с уж добра нафта от шел,просто е спъната, влизам на витиня на пета със 130км/h и почва да пада на 100 даже на 90, слагам четвърта и не може да ускори или ускорява много бавно,турбото свисти яко а ефект няма, тази знам че има разлика между гнп-тата на чист дизел и турбо,но на този мотор не е сменяна до колкото знам, дали трябва да е такава или е намалена? незнам вече, на равното като я засиля върви 120-30, но като видя баир и ми става лошо![]()
МАХНИ КАТАЛИЗАТОРА
- icky7297
Още утре ще махна катализатора и ще ви кажа дали има промяна. Благодаря
Поздрави
Поздрави- Golf_Diesel_
- Автомобил: Vw Golf 5 TDI
- Двигател: BMM
Я виж в тръбичката след горивния филтър към помпата която отива да не би да минава въздух, защото при мен като започне да изкарва въздух от горивия филтър и колата по същия начин не иска да върви.
- rmk
- Автомобил: KIA Sportage 3
- Двигател: 1.6 GDI
Имам чувството, че ще вкараме колегата в заблуда за това каква трябва да му е помпата. Другия вариант е и моята да е била сменяна. На този двигателя аз нямах връзка между турбото и помпата, така че като се качи налягането да се увеличи и нафтата. На по-силните (70 и 80 коня) наистина съм виждал, но на този нямаше.
Ето така изглеждаше моя:

Виж си каквото ти е писал колегата Веселин.
Ето така изглеждаше моя:

Виж си каквото ти е писал колегата Веселин.
- tremendous
- Автомобил: Passat
- Двигател: AAZ
Добре бе, само на мен ли ми прави впечатление , това което казва колегата- '' турбото свисти яко , но ефект няма'' . Аз до сега дизел само с турбо без интеркулер не съм чул да свисти , освен ако генерацията не е права тръба или спортен филтър. Нещо ме съмнява .че някъде имаш или незатегнат маркуч , или пукнат , или е лощо уплатнен всмукателния колектор.
Иначе със всички други хипотези съм съглесен, просто провери да не би и това да е проблем
Иначе със всички други хипотези съм съглесен, просто провери да не би и това да е проблем
-
emo-gar
- Автомобил:
- Двигател:
Има резон в предното мнение-да не би турбото да надува в "космоса",подобен ефект се наблюдаваше при един SB(1.6 TD),пали нормално,до към 50-60 даже си върви добре,но на високите и на баирите...хем не върви,хем пуши черно.Това с пушенето е характерен признак за неизгоряла нафта-няма достатъчно въздух.Та да си погледне през огледалото колегата,може и да е подобно положението
Върни се в “Дизелови агрегати”