Проблем от едно скапано жило за километраж!!!

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
vankata__098
Автомобил: VW Golf IV
Двигател: ALH 1999g.

Проблем от едно скапано жило за километраж!!!

Мнениеот vankata__098 » Съб 15 май 2010 18:40

Хора пиша ви да внимавате какви части взимате, че на мен сега ми се плаче!!! :banghead: :banghead: :banghead:
Скъса ми се жилото на километража и взех ново и то от три вида най-скъпото. Сложих го и след около 1000 км започна да мирише в колата на масло, започна да ми хвърля масло от скоростите в купето, по жилото та в купето и познайте какво стана вътре в купето МАЗАЛОООО. Всичко което се намира над краката на шофьорското място е прогизнало в масло, стелки, мокета, бушоните, релета, кабели всичкооо!!! Направо незнам какво да правя сега, а беше като от завода - толкова чисто и запазено вътре Голфчето. вчера отидох до АвтоПлюс и си купих ново жило и уш немско. Сравних ги двета и на фалшивото намотката на бронята е по посока на въртене на жилото а на оригиналното и новота са обратно на въртенето на жилото и другото което забелязах е че бронята е доста по тънка и си личи че е правена по "трудово" в някой гараж!!! :evil:
На фалшивото жило пишеше, че вноситела е "Евро07" и знайте че не съм само аз с проблем в йилото, има и едно приятелче с йило само че на съединитела който като го сложи колата му стана полуавтоматик - слагаш на скорост и пускаш педала и броиш до 10 и тогава почва да зацепва съединитела!!! Пак от същия вносител е жилото. Купи и той като мен от АвтоПлюс най-скупото след това и колата си заспа!!!
та проблема ми е сега: :?: :?: :?: :?:
КАК ДА СИ ИЗчИСТЯ КОЛАТА?
КАК ДА МАХНА МАСЛОТО ОТ БУШОНИЕРАТА и кабелите БЕЗ ДА ДАДЕ НА КЪСО НЯКАДЕ?

Zlobomir
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем от едно скапано жило за километраж!!!

Мнениеот Zlobomir » Съб 15 май 2010 18:50

Гадно колега. Че ще даде късо, ще даде. Вадиш акумулатор, разкачване, и на мивка с препарати, после да изсъхне хубаво. И естествено си долей масло в СК. За друго не се сещам. Относно вносителя, мисля че ще има отговор това. По мое мнение е невъзможно и съм дълбоко шокиран.

Потребителски аватар
Vasseto
Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
Двигател: CFFB AVF BXE

Мнениеот Vasseto » Съб 15 май 2010 22:23

Споко,
маслото няма да даде на късо.Забърши го до където може и си свиркай.

Но да ти качи масло до там има някаква друга повреда.Погледни как е отдушника на скоростната кутия,ако е запушен и другото жило ще ти мята масло в купето.

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Съб 15 май 2010 22:41

Да колега мн кофти проблем но наистина едва ли ще е от жилото макар че де да знай човек, чувал съм че доста хора не са доволни от евро 07 един колега преди няколко дена си взе от там задни накладки за лагуната с барабани,Феродо е марката и само 40 лв :screwy :screwy .Та по темата извади колкото можеш бушониерата от стойката и и вади релетата едно по едно ако тряя си записвай кое от къде е,забърши колкото можеш и същата манипулация с всички бушони.И не се притеснявай маслото е диелектрик и няма да даде на късо даже ще ти предпазва металните пластини от корозия лошото е че диф масло мирише гадно и ще смърди яко особено като я напече слънцето.

Потребителски аватар
vankata__098

Мнениеот vankata__098 » Нед 16 май 2010 12:37

нямам думи......... Направо ми се плаче!!! Незнам откаде да започна!!!

bayspiro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bayspiro » Нед 16 май 2010 13:36

Не плачи бе,колега :063: Има лек и за твоята болест! Има една химия - ELECTROCLEAN. се казва. Използва се за миене на ел. двигатели и апаратури. Изключваш тока, махаш което може / бушони, релета/ и пръскаш с пръскачката, ако маслото е гъсто пръскаш обилно и помагаш с малка мека четка /нова!/. След това издухваш с въздух /компресор/. Почистваш и снетите детайли - монтаж. Никакви води,че :banghead: П.П. ако не намериш става и с WD -40 но по-трудно се подсушава. Тва за електриката! Мокетите -с MEGLIO / 5лв/ сваляш - пръскаш на сухо, разтъркваш, чакаш 20 мин - переш /не жали матряла/. УСПЕХ

Потребителски аватар
vankata__098

Мнениеот vankata__098 » Нед 16 май 2010 15:31

bayspiro написа:Не плачи бе,колега :063: Има лек и за твоята болест! Има една химия - ELECTROCLEAN. се казва. Използва се за миене на ел. двигатели и апаратури. Изключваш тока, махаш което може / бушони, релета/ и пръскаш с пръскачката, ако маслото е гъсто пръскаш обилно и помагаш с малка мека четка /нова!/. След това издухваш с въздух /компресор/. Почистваш и снетите детайли - монтаж. Никакви води,че :banghead: П.П. ако не намериш става и с WD -40 но по-трудно се подсушава. Тва за електриката! Мокетите -с MEGLIO / 5лв/ сваляш - пръскаш на сухо, разтъркваш, чакаш 20 мин - переш /не жали матряла/. УСПЕХ

благодаря за инфото! Утре се стягам и почвам основно почистване

Zlobomir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlobomir » Нед 16 май 2010 16:25

Аз съм един от доволните от Евро 07, за представителност на извадката. Относно диелектрическите свойства на маслото, то и чистата дестилирана вода е изолатор, обачеее...

Потребителски аватар
Ivan4u
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivan4u » Чет 20 май 2010 16:02

Меглио да измие трансмисионно масло ?! Доста трудна работа ... Минаваш през автомивка , молиш най-учтиво за препарат за двигател , ще те разберат , ако е възможно неразреден , и действаш внимателно , че където падне гори / кожа , очи и тн . / На автомивката бяхме оставили за миене една скоростна кутия на бус , и сутринта като отидохме цялото масло беше изтекло къде ли не , с обезмаслители и тн едвам го махнахме , камо ли разредено меглио ... кофти работа :banghead:

Потребителски аватар
live_for_passat
Автомобил: VW Bora 1.9 TDI PD 131hp
Двигател: ASZ 2002

Мнениеот live_for_passat » Нед 04 юли 2010 17:47

Извинявам се за оф-а, но каква цена е това жило от аутоплюс - читавото имам впредвид?

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Пон 05 юли 2010 23:01

Меглио и издухване с компресор.Пази боята,Меглото може да я "хапне" в концентрат.Едва ли е толко омазано,ако беше-значи да си без масло в скоростите,т.е. сега щеше да търсиш скорости. :evil: Виждаш ли ,че има "светлина в тунела" :Mr Green Fun

Потребителски аватар
moreg
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: KR
Контакти:

Мнениеот moreg » Вто 06 юли 2010 10:18

Абе колеги какво изобщо ги купувате тия нови части ментаци :shock то е стара работа, че ефтиното излиза скъпо! ауто плюс имат доста хубави и сносни като качество части, взимайте от там!
Или от моргите втора ръка, аз примерно много неща съм си взел от моргите за мойта кошница, ама оригинала си е оригинал и с него проблеми няма :wink:

Върни се в “Направи си сам!”