Лявото огледало вибрира - как се сваля?

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
dmitko
Автомобил: Tiguan II 4Motion
Двигател: CZEA 2016

Лявото огледало вибрира - как се сваля?

Мнениеот dmitko » Вто 06 юни 2006 14:07

Полото е 1996г., AEX мотор 5 врати. Огледалото се регулира с ръчка от вътре.
Лявото огледало при шофьора леко се клати и на празен ход изпада в гадни вибрации. Бихте ли ми каза ли как се сваля и имали нещо дето да може да се затегне, че да спрат тези вибрации. Много мразя да пипам по пластмасите на Фолксваген /това твърдо им е производствен недостатък/ защото обикновенно ми остават на парчета в ръцете :oops: , така че моля ако има някакви тънкости в свалянето да ме "светнете" преди да счупя нещо. :roll:

Потребителски аватар
GAD
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GAD » Вто 06 юни 2006 14:21

Самото огледало се дърпа... Закрепено е със щипки/пружини... Знам защото веднъж неволно го свалих... Натам не съм разглабял, но определено се отваря простанство за работа...

Успех!

Потребителски аватар
dmitko

Мнениеот dmitko » Вто 06 юни 2006 14:41

GAD написа:Самото огледало се дърпа... Закрепено е със щипки/пружини... Знам защото веднъж неволно го свалих... Натам не съм разглабял, но определено се отваря простанство за работа...

Успех!

Значи, хващам го и дърпам - ама накъде? И тези щипки не се ли чупят?

Потребителски аватар
GAD
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GAD » Сря 07 юни 2006 8:38

Щипките са железни, еластични пружини... Подпъхваш отвертката между стъклото и кожуха и лекичко го измъкваш...

Потребителски аватар
dmitko

Мнениеот dmitko » Сря 07 юни 2006 10:25

Явно нещо не съм се изразил точно - става въпрос не за стъклото, а за цялото огледало с корпуса.
Отдолу на корпуса има нещо като тапа ама не мога да я измъкна, другия вариант е от вътрешна страна на вратата там където е огледалото има едно пластмасово капаче, но и то не ще да поддава на опъните от моя страна.

Потребителски аватар
GAD
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GAD » Сря 07 юни 2006 12:31

Ами като свалиш стъклото можеш да поразгледаш и отвътре... Може там да е сглобката... А и зависи откъде се клати, дали от пантата за сгъване или от захвата за купето... Ако е от захвата - правилно си се ориентирал към капачето отвътре... Там би трябвало да са болтовете..

Успех!

Потребителски аватар
Vassilnk
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vassilnk » Нед 18 юни 2006 22:29

Сваля се пластмасовото капаче отвътре - правил съм го защото мойто направо се клатеше, но не си спомням добре точно къде бяха щипките. Мисля, че бяха някъде в предната част на капачето (откъм ръба на вратата). Навън трябва да ги издърпаш. Гледай да е колкото се може по-топло времето защото от високата температура пластмасата поомеква, иначе има опасност да ги счупиш. Отвътре вече се затяга с два винта, долния обаче малко трудно се затяга защото е половината под ламарината на вратата - трябва ти или някаква отвертка с огъната глава или малко под ъгъл да се мъчиш да стягаш.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”