питанка за серво пасат В3

Техническа и сервизна информация за Passat
aaaaakt
Автомобил:
Двигател:

питанка за серво пасат В3

Мнениеот aaaaakt » Пет 09 юли 2010 23:21

Здравейте колеги ,имам си пасат мн.е як :D В3 1.8 ми-Арива 93г. Пътувайки в провинцията по средата на пътя установих че имам теч-загуба на спирачна течност.С доливане успях да стигна до мястото където бях тръгнал и след огледа -бе заминала долната помпа на съединителя. :banghead: След внимателно прибиране при майстора ми я сменихме с "Менели" или "Самко" непомня вече на изгодна цена 45-50лв.мисля че от "Аутохит".сменихме обезвъздушихме но още преди смяната ми направи впечатление че спирачките недържат както трябва .Започна да потъва педала или бе необходимо да се припомпва няколко пъти за да спре.При по-рязко натискане спира нормално.На моменти всичко си бе ок/за съжаление-кратки :banghead: :banghead: /.Диагнозата ясна :banghead: :banghead: спирачна помпа.Насочил съм се пак към Менели" или "Самко" .Притеснява ме че карах близо седмица и да не се е прецакало сервото .Цвета на спирачната течност ми е почти еднакъв с хидравличната течност така го купих пасата ,не е зелена а безцветно-кафява една никаква :? на цвят.Как да разбера някакви съвети или някой да е имал подобен проблем.Приблизително колко литра са необходими за смяната на спирачната течност.Предварително благодаря на всички и с здраве :beer :beer :beer

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Re: питанка за серво пасат В3

Мнениеот vaskoto1 » Пет 09 юли 2010 23:23

1 литър с промивката отива.
ако не е текла помпата в сервото-няма да имаш проблем.

aaaaakt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aaaaakt » Пет 09 юли 2010 23:27

дано да не е текла :cry:това е големия въпрос .Благодаря Васко :beer ,току що взех спирачна помпа само че "AP" дано да е добра

aaaaakt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aaaaakt » Съб 10 юли 2010 22:23

Всичко мина ОК,нямя пражения :banana :banana изтече егати бозата направо се уплаших.Васко точно 950гр. :да: спирачна течност. Време е за ключ :lock:

Върни се в “Passat”