дайте предложение как да си опазя задната чистачка

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
aleksbelov
Автомобил:
Двигател:

дайте предложение как да си опазя задната чистачка

Мнениеот aleksbelov » Вто 20 юли 2010 19:39

колеги от две седмици имам голф 4 комби и на третия ден ми свиха задната чистачка...ще си купя друга, но знам че пак ще изчезне след време, а не мога да сменям чистачки като консуматив все пак. дайте предложение как чистачката да стане трудна за сваляне.

Потребителски аватар
BS
Автомобил: A6
Двигател: BAU
Контакти:

Re: дайте предложение как да си опазя задната чистачка

Мнениеот BS » Вто 20 юли 2010 21:26

Аз за това съм е премахнал на цяло mhihi моита чистачка, и съм сложил на нейно място една "тапичка" :Mr Green Fun

Потребителски аватар
G-HELL
Автомобил: Golf MKIII
Двигател:

Мнениеот G-HELL » Вто 20 юли 2010 21:30

BS написа:Аз за това съм е премахнал на цяло mhihi моита чистачка, и съм сложил на нейно място една "тапичка" :Mr Green Fun

Ами ако на някой му потрябва тапичката mhihi

aleksbelov написа:колеги от две седмици имам голф 4 комби и на третия ден ми свиха задната чистачка...ще си купя друга, но знам че пак ще изчезне след време, а не мога да сменям чистачки като консуматив все пак. дайте предложение как чистачката да стане трудна за сваляне.

Няма ли да стане да я залепиш с нещо,ако се износи гумичката само гумичка ще сменяш или :roll:

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Вто 20 юли 2010 21:37

G-HELL написа:
BS написа:Аз за това съм е премахнал на цяло mhihi моита чистачка, и съм сложил на нейно място една "тапичка" :Mr Green Fun

Ами ако на някой му потрябва тапичката mhihi

aleksbelov написа:колеги от две седмици имам голф 4 комби и на третия ден ми свиха задната чистачка...ще си купя друга, но знам че пак ще изчезне след време, а не мога да сменям чистачки като консуматив все пак. дайте предложение как чистачката да стане трудна за сваляне.

Няма ли да стане да я залепиш с нещо,ако се износи гумичката само гумичка ще сменяш или :roll:

то ако става на въпрос цялото рамо барабар с вратата могат да му отнесат.

спи една две нощи в колата и разбери кои ти ги краде.

Потребителски аватар
goshy
Автомобил: 2009 VW Tiguan
Двигател: 2.0 TDI

Мнениеот goshy » Вто 20 юли 2010 22:08

На един приятел баща му така направи пак в комби, но на астра. Стоя в гаража 1,2 дена и на 3-я ония идва (като гаража има прозорец и колата е паркирана със задницата към гаража). И баща му излиза от гаража, точно докато ония напъва чистачката... И кво става фаща го и почва нещо да му вика. Обаче ония налита на бой и баща му не издържа и лююс лююс 2 токата. Досега от 1 месец повече не се е появявал тоя :) mhihi

Така че може да пробваш така,ако не пробвай в колата да стоиш :да:

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Сря 21 юли 2010 3:43

Нищо не може да се опази. Като не го отвият ще го откъртят и ще стане по-зле. Обикновенно такива глупости се крадат за лична употреба еднократно. Махането не е много смислено....могат и предните чистачки да ти вземат ако решат.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Сря 21 юли 2010 8:49

Няма оправия. Първо ми дигнаха задната чистачка с все рамото. После антената, капачето на телича отзад, едната решетка на предната броня, пак задната чистачка, после задната пръскалка...
Няма оправия. И да седиш в колата, май - много да си направиш беля. Ще го хванеш, ще го биеш, а той ще те осъди. Оглеждай се по моргите и си свиркай.
:beer

Потребителски аватар
marto_vw
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот marto_vw » Сря 21 юли 2010 13:02

Както каза колега muns61 най добре си намери от морга и си сложи.Не си играй да ги залепяш заваряваш итн, защото най много да ги откъртят.Ако са решили да вземат нещо ще го вземат.Добре че поне си се разминал с малко.
На мен ми гепаха миналата седмица задната емблема.Едни мангали работеха в съседния вход с passat който забелязах, че няма емблема.Когато си свършиха работата на следващия ден колата ми нямаше емблема...Неможах да разбера кой я е взел докато не ги видях след 2 дена пак пред блока с техния passat но сега имащ емблема :horror:
Жалкото беше, че докато се усетя вече тръгваха а аз ги видях от терасата.Явно са били дошли за малко да си оправят сметките по ремонтите които правеха. :dummy:
Лошото беше, че имах снимки с висока резолюция на колата снимана отзад и емблемата имаше едно местенче с леко отчекнато парче.Със сигурност щях да си я позная ама...
Писнало ми е от цигански номера за 2 лева...Вече дори нямам желание да я поддържам колата, така както правех преди...Все нещо вземат, все нещо чупят.

Потребителски аватар
G-HELL
Автомобил: Golf MKIII
Двигател:

Мнениеот G-HELL » Сря 21 юли 2010 13:31

Особено с бой нищо не става.Най-много да започнат редовно золуми по колата (тва счупено,онова отмъкнато и т.н.). На мен на два пъти ми земаха капачките за вентилите.Бях си взел за 2-3 лева едни алуминиеви шестограмки много им се радвах и една сутрин отивам на работа, спирам, заключвам и какво погледнах колата гледам няма капачка, гледам другата гума и там вентила няма, поглеждам от другата страна и там ги взели. Започнах по-често да си вкарвам колата на двора (зад високата около 2 метра и половина ограда) и уж всичко добре, ама една вечер бях на кафенце и съм си паркирал на центъра на града и пак ми изчезнали капачките :dummy: Не съм за едни капачки пак добре, че не са ми изпуснали гумите да ми направят кушия ама дразнещо е... Ама какво да направя да седя по цял ден да вардя колата ли или да се правя на селски бабаит, не виждам смисал в това death

Потребителски аватар
skiper
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот skiper » Сря 21 юли 2010 14:55

Намери си друга чистачка и я слагай само когато вали,а през другото време я прибирай както преди години,когато всеки си сваляше чистачките.

Потребителски аватар
marto_vw
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот marto_vw » Сря 21 юли 2010 15:17

skiper написа:Намери си друга чистачка и я слагай само когато вали,а през другото време я прибирай както преди години,когато всеки си сваляше чистачките.

Да, също така като я паркира да си сваля джантите, волана, касетофона, лайсните, емблемите и още куп неща.....няма смисъл...като са решили да вземат нещо все ще намерят начин...

aleksbelov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aleksbelov » Сря 21 юли 2010 19:58

гледах тук в стара загора из моргите но никъде не намерих. явно тез чистачки са дефицитни....разчитам на форума за да си намеря и дано вече не я пипат. гледам на един съсед също с голф комби от около година чистачката му не е мръднала. б*ахти късмета

Потребителски аватар
rahwin
Автомобил: VW Passat B5 1999г
Двигател: AJM

Мнениеот rahwin » Чет 22 юли 2010 9:32

Купуваш ефтина за отзад за да не те е яд като я гепят пак.Отърване няма от крадците.На кума 2 пъти му крадат тасовете и най-тъпото е че взимат 3 и оставят 4-тия :screwy За чии х*й са им само 3,незнам.Не е щото е спрял на чуждо място,щото там си спира от 3 години и всеки знае че това си е неговото място.

Потребителски аватар
marto_vw
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот marto_vw » Чет 22 юли 2010 10:05

rahwin написа:щото там си спира от 3 години и всеки знае че това си е неговото място.

Може би точно заради това колега...Вземат 3 за да му направят мръсно...Всеки трябва да спира пред блока си където намери за добре и има свободно място...Това че спира от 3 години не му дава безплатно парко място само за него. :)

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Чет 22 юли 2010 10:18

Аз пък си мислех, че безвъзвратно са отминали онези времена, когато се крадяха чистачки и вечер си ги прибирахме вкъщи. Мислех си, че вече времената са по-модерни и се крадат само целите коли. Сгрешил съм!

Върни се в “Направи си сам!”