passat B3 1,6tdi i 1,9tdi
- crazysex6008
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
passat B3 1,6tdi i 1,9tdi
колеги имам питане за тея двата мотора койе по добър и каккъв им е разхода,обслужване и вървеж (като се има предвид сега карам 112 ПБ голяма ли ще е разликата? ) ?
Благодаря 
Re: passat B3 1,6tdi i 1,9tdi
Ако говорим за старите мотори - тези на Пасат Б3, то няма 1.9ТДИ на него, има 1.6 ТДИ - предкамерен дизел с интеркулер и 1.9ТД който е по нов но няма кулер и май е по муден, харчи повече и е по скъп за подръжка, поне по мое виждане.
Дано съм те ориентирал, ако нещо греша, колегите да ме поправят.
П.П Срямо твоя бензин и двата са по-бавнички...
Дано съм те ориентирал, ако нещо греша, колегите да ме поправят.
П.П Срямо твоя бензин и двата са по-бавнички...
- crazysex6008
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
още мнения ,намислил съм да минавам на дизел ,че ми писна от тая газ и се замислям кам какъв мотор да се оринтирам
crazysex6008 написа:още мнения ,намислил съм да минавам на дизел ,че ми писна от тая газ и се замислям кам какъв мотор да се оринтирам
И на мен ми се върти нещо такова главата, но какво ти вкара в главата такива еретични мисли?
- crazysex6008
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
еми писнами се да ми мирише на газ и да ми гори като за световно значи на ГЪЗ в града(село)гори по 12 ,извън градско 10 и няма ряз с тая газ ,пък на тоя бензин
пък доколкото 1етох и сея съм се спрял на 1,6TDI който из нета казват че горял 5-6 и то в софия рещих и да се допитам тук да опевергая сегашната информация 
пък доколкото 1етох и сея съм се спрял на 1,6TDI който из нета казват че горял 5-6 и то в софия рещих и да се допитам тук да опевергая сегашната информация Re: passat B3 1,6tdi i 1,9tdi
Ами смени си майстора. Щом мирише на газ наистина не е добре работата. На мен ми дава 13 в града, 8,5 извън с клтр. Ако мислиш, че дизела ще ти е по-евтино - просто забрави(освен ако нямаш изворче).
Всички теми за свръхикономичен дизел са "шегички". Почети малко повече и ще разбереш. Дизела гори 2-3лв на 100км горница минимум.
Всички теми за свръхикономичен дизел са "шегички". Почети малко повече и ще разбереш. Дизела гори 2-3лв на 100км горница минимум.
- pavlingm
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: AFN
- Контакти:
Това за разхода в София не е вярно.
Имах 1.6 TD Голф, гореше ми 7.5/100(в София), под 7/100 трудно ще паднеш
Сега имам 1.9TDI 110HP,гори 7.5-8.5/100
Имах 1.6 TD Голф, гореше ми 7.5/100(в София), под 7/100 трудно ще паднеш
Сега имам 1.9TDI 110HP,гори 7.5-8.5/100
- crazysex6008
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
значи да оставям нафатата за печката така ли ? и да си паржя картофите : )
-
M.KoBrEtI
- Автомобил:
- Двигател:
Ако ще минаваш на дизел за да пестиш повече от колкото на газ, мисля че няма да стане... освен както вече се спомена, не намираш "тънка" нафта
Иначе ако карам икономично, средния разход става към 5. Това на 1.9 ТДИ 90к.с.
НО честно да си кажа за да се направи този разход трябва да забравиш за скорости над 90
Това е от личен опит - 3 години го карам този дизел.
Можеш да сметнеш и сам 2,20 х 5 дали е по малко от 9 х 1,10
Дизела и специално ТДИ (но ТДИ след 93 година) има друго приемущество - опъва добре още в ниските обороти, като го натискаш - бяга, като караш много внимателно, с ППХ и плавно разчетено ускорение разхода е малък. Ако е натоварена или катериш баир много по малко се тормози от бензинката.
Ако караш на дълго при постоянна скорост 100 да кажем, управлявания от компютър двигател утихва и прави наистина смешен разход (5-тата скорост е дълга, което също помага).
Но както ти казах колкото и нисък да е разхода високата цена на дизела прецаква сметките.
НО честно да си кажа за да се направи този разход трябва да забравиш за скорости над 90
Можеш да сметнеш и сам 2,20 х 5 дали е по малко от 9 х 1,10
Дизела и специално ТДИ (но ТДИ след 93 година) има друго приемущество - опъва добре още в ниските обороти, като го натискаш - бяга, като караш много внимателно, с ППХ и плавно разчетено ускорение разхода е малък. Ако е натоварена или катериш баир много по малко се тормози от бензинката.
Ако караш на дълго при постоянна скорост 100 да кажем, управлявания от компютър двигател утихва и прави наистина смешен разход (5-тата скорост е дълга, което също помага).
Но както ти казах колкото и нисък да е разхода високата цена на дизела прецаква сметките.
- gazar4eto_87
- Автомобил:
- Двигател:
Колега имам и дизелова и 2 бензинови коли на газ от опит мога да ти кажа че от дизела съм в пъти по-доволен просто бензиновите коли са много добри но като им сложиш газ почват проблемите голям разход постоянно мени обороти и всякакви такива проблеми а се предполага че тази кола ще я палиш поне на бензин така че икономията с газ няма да е кой знае каква а проблемите ще са много,ако си я караш на бензин съм съгласен но иначе дизела си е супер те хората са го измислили да е или дизел или бензин ако е била толкова добра газта масово да се пройзвеждат с газ.Пасата ми дава разход в софия не повече от 7.5-8 а бензиновата на газ в софия ми дава 14 като я паля на бензин ами от една проста сметка дори и нафта по 2.2 пак разликата е минимална но с дизела проблеми не съм имал като както казаха някои колеги и нафта се намира и по-евтинко.Това е лично мое мнение знам че сега привържениците на газта ще почнат да ме опровергават с никои не искам да се заяждам просто казвам личния си опит.

Върни се в “Дизелови агрегати”