занасяне по снега...
Re: занасяне по снега...
Абе стига сте пестили от 2 гуми - и отпред и отзад не е добре. Зимата - 4 броя зимни и то не китайски.
- mafiota_a4
- Автомобил: VW Passat B5
- Двигател: AFN 09.1998
Аз имам 4 Симперит.Взех ги за по 12 лева едната и държа да кажа,че ми се наложи зимата да побързам малко и със 110 км. колата не мърдаше от пътя.
- tisho_psg
- Автомобил:
- Двигател:
mafiota_a4 написа:Аз имам 4 Симперит.Взех ги за по 12 лева едната и държа да кажа,че ми се наложи зимата да побързам малко и със 110 км. колата не мърдаше от пътя.
А пътят какъв беше-сух,заснежен,заледен...?
mafiota_a4 написа:Аз имам 4 Симперит.Взех ги за по 12 лева едната и държа да кажа,че ми се наложи зимата да побързам малко и със 110 км. колата не мърдаше от пътя.
Купих колата с 4 бр. семперит зимни, на 3 години, доста приличен грайфер. Бяха пълна скръб и ги продадох.
-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Зависи много от критерия за зима. На размекната киша или добре почистен път ако няма трафик може да караш със 100. В София тая зима намерих баир, където с 4 зимни гуми на 1 сезон колата тръгна да върви назад...
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
Един написа:Абе стига сте пестили от 2 гуми - и отпред и отзад не е добре. Зимата - 4 броя зимни и то не китайски.
Аз съм с китаиски и както знаеш тук зимата беше много яка.Пред мен са закъсвали много коли ама Голфа не спря никога -да не му е уроки!!На 9 март отидох на работа и по магистралата беше АД!!Имаше блъснати коли ,аварирали и т.н..Аз нямах проблеми ,ама как съм отишъл сам си зная.Мисълта ми е ,че не всичко китаиско е боклук.
- tisho_psg
- Автомобил:
- Двигател:
rokera671 написа:Един написа:Абе стига сте пестили от 2 гуми - и отпред и отзад не е добре. Зимата - 4 броя зимни и то не китайски.
Аз съм с китаиски и както знаеш тук зимата беше много яка.Пред мен са закъсвали много коли ама Голфа не спря никога -да не му е уроки!!На 9 март отидох на работа и по магистралата беше АД!!Имаше блъснати коли ,аварирали и т.н..Аз нямах проблеми ,ама как съм отишъл сам си зная.Мисълта ми е ,че не всичко китаиско е боклук.
Е убаво де,но нали знаеш,че няма как твоите китайски гуми да се нещо повече от нисък клас гуми на пазара,или казано с други думи-нещо като трабанчето сред гумите.
Нямам нищо против твоите гуми,дано да те карат безаварийно дълго време.
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
Пак да кажа!!За сравнение ги купих за 100 лв броиката а сега взех Корморан за 68лв.Само като видиш как се държи колата в снега и ще разбереш дали са боклуци.Пределно ми е ясно ,че марковата гума си е много по добрият вариянт,но 100 лв отгоре не ми се дават.
Един написа:mafiota_a4 написа:Аз имам 4 Симперит.Взех ги за по 12 лева едната и държа да кажа,че ми се наложи зимата да побързам малко и със 110 км. колата не мърдаше от пътя.
Купих колата с 4 бр. семперит зимни, на 3 години, доста приличен грайфер. Бяха пълна скръб и ги продадох.
Ами те ако са карани три лета то е ясно , че нищо няма да става от тях . То и едно лято им е достатъчно да ги караш , като се опекат после зимата неги търси !
tisho_psg написа:rokera671 написа:Един написа:Абе стига сте пестили от 2 гуми - и отпред и отзад не е добре. Зимата - 4 броя зимни и то не китайски.
Е убаво де,но нали знаеш,че няма как твоите китайски гуми да се нещо повече от нисък клас гуми на пазара,или казано с други думи-нещо като трабанчето сред гумите.
Нямам нищо против твоите гуми,дано да те карат безаварийно дълго време.
Колеги не се лъжете , че всичко китаиско е боклук . Китаиците правят и много качествени продукти !
Е там цената е друга разбира се .
IANSTO написа:Колеги не се лъжете , че всичко китаиско е боклук . Китаиците правят и много качествени продукти !
Е там цената е друга разбира се .
Те и за фейсбук казват, че има някакъв смисъл, но все още никой не може да каже какъв :)
А за качествените китайски неща - има такива когато са завод на западна фирма със стриктен контрол, стандарти, организация и т.н. Само редовите работници да са китайци и то подбрани. Чисто китайските фирми и производства е много трудно да изкарат нещо свястно поради причината, че в повечето случаи те самите не са наясно какво точно правят и за какво служи.
- tisho_psg
- Автомобил:
- Двигател:
rokera671 написа:Пак да кажа!!За сравнение ги купих за 100 лв броиката а сега взех Корморан за 68лв.Само като видиш как се държи колата в снега и ще разбереш дали са боклуци.Пределно ми е ясно ,че марковата гума си е много по добрият вариянт,но 100 лв отгоре не ми се дават.
Кажи марка,модел и размер на тия китайски гуми за голф 3 за 100лв/броя???
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
В момента са свалени ,но като се прибера на село ще видя и ще пиша.Аз съм много доволен.Въобще не знаех ,че са китаиски.В магазина момчето ми е аверче и тои ми ги препоръча.В последствие видях Made in China! 
Знам ,че пишеше Snow Speed.
ПП.Сложих ги преди 2 години и не знам каква е цената сега.Може да са паднали.

Знам ,че пишеше Snow Speed.
ПП.Сложих ги преди 2 години и не знам каква е цената сега.Може да са паднали.
-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
100лв броя за какъв размер? За 100лв на гума има доста добри 14ки, както и нисък клас 15ки...
- tisho_psg
- Автомобил:
- Двигател:
Колегата трябва да е с 14ки.За това ми е интересно какви са тези китайски гуми 14 цола за 100лв/броя
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”